Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jest podawana przez producentów jako liczba gwarantowanych operacji zapisu/zerowania komórki. Przy gęsto wykorzystywanym cache te 100000 operacji może nastąpić całkiem szybko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Jest podawana przez producentów jako liczba gwarantowanych operacji zapisu/zerowania komórki. Przy gęsto wykorzystywanym cache te 100000 operacji może nastąpić całkiem szybko.
    SSD nowej generacji posiadają TRIM, nie strasznie im wtedy takie operacje.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    SSD nowej generacji posiadają TRIM, nie strasznie im wtedy takie operacje.
    Dla scislosci -- SSD nie maja TRIM, tylko co najwyzej obsluguja. TRIM to zasluga systemu operacyjnego, ktory wysyla takie informacje do kontrolera dysku. A Ty Andrzejku siedzisz chyba na Snow Leo, ktory podobno TRIM nie posiada.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie Lightroom - wolna praca

Cytat Zamieszczone przez stig
    Dla scislosci -- SSD nie maja TRIM, tylko co najwyzej obsluguja. TRIM to zasluga systemu operacyjnego, ktory wysyla takie informacje do kontrolera dysku. A Ty Andrzejku siedzisz chyba na Snow Leo, ktory podobno TRIM nie posiada.
    Wsparcie musi się odbywać po dwóch stronach, zarówno dysku jak i systemu operacyjnego. Niektóre dyski wsparcie mają w najnowszych wersjach firmware, tak jest np. z dyskami intela gdzie takie wsparcie pojawiło się w ostatniej wersjii. OSX jak słusznie zauwazyles wsparcia jeszcze nie posiada, pojawi się zapewne jak toshiba w firmware swoich dysków zapewni obsługę TRIM (Apple instaluje dyski SSD własnie tego producenta). Mi pozostaje uzbroić się w cierpliwość a moja rada tyczyła się autora tematu który zapewne pracuje na systemie Windows
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Olender ; 25-05-2010 o 15:19
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Panowie widze ze temat sie rozjeżdza moze woli scisłości sugerujecie zakup drugiego dysku aby przyspieszyc prace kompa.
    Tylko niech mi ktos podpowie czy SSD czy zwykłego z szybkim zapisem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubamisiura Zobacz posta
    Panowie widze ze temat sie rozjeżdza moze woli scisłości sugerujecie zakup drugiego dysku aby przyspieszyc prace kompa.
    Tylko niech mi ktos podpowie czy SSD czy zwykłego z szybkim zapisem.
    Jak masz kase -- bierz SSD (najlepiej od razu dwa), a jak nie, to jakis sensownie szybki talerzowy (byle nic z serii green edition).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jak masz kase -- bierz SSD (najlepiej od razu dwa), a jak nie, to jakis sensownie szybki talerzowy (byle nic z serii green edition).
    o a czemu nie z green edition ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Otoz zanioslem kompa na testy do serwisu i pokazal mi gosc ze procek nie wyrabia oraz dysk duzo mieli. niestety to bardzo wymagajacy program. Skonfiguruje jakis nowy sprzet dla mnie i bede testowal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    o a czemu nie z green edition ?
    A wiesz dlaczego nazwane sa "green"?
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

To jak to w końcu jest? Na forach sprzętowych piszą właśnie, żeby wszelkie tempy cache i cokolwiek często zapisuje/kasuje trzymać poza ssd.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów