Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

No popatrz... A na kwiatkach jakoś mi się udało mimo kiepskiego materiału źródłowego. :F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    xan.pl

a może monitor do pupy...?
    Mam laptopa z dobra matrycą do tego zaplacilem za kalibracje mojego TV Sharp Le 700 więc watpie .

zaraz wam przygotuje linki.

pozdro i dzieki za szybka odpowiedz

Cytat Zamieszczone przez FlameRunner Zobacz posta
    No popatrz... A na kwiatkach jakoś mi się udało mimo kiepskiego materiału źródłowego. :F
    Odpowiadam po raz kolejny, nawet sie nie zblizyles do koloru jaki mial ten kwiatek.

Pozdro
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-05-2010 o 13:06 Powód: proszę używać multicytatów.

Domyślnie

O kwiatku wspominasz po raz pierwszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xan.pl Zobacz posta
    Cześć dobrze znalem problem z kolorem Fioletowym w fotografi cyfrowej, ale to co wczoraj wyprawial moj D90 mnie dobilo. Kwiatek wyrażnie fioletowy, nie ważne co bym ustawial, wychodzil przepiekny niebieski.

czytać, czytać wątki

Domyślnie

*o kwiatku obrobionym przeze mnie
    Teraz lepiej?

Domyślnie

Mam prosbe znajdz cos Fioletowego i zrob zdjecie , a na poważnie znienialem balans bieli i dopiero na 10000 K bylo lepiej.

http://www.wrzucaj.com/726610
    http://www.wrzucaj.com/334974

prosze blans jest na Auto, zawsze modyfikuje Nefy.

pozdro

Znalazlem ciekawy temat na naszym forum

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=131671
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-05-2010 o 13:06 Powód: PROSZĘ NIE PISAĆ POSTU POD POSTEM!

Domyślnie

Podeślij RAWa z Milką, bo tak się składa, że pojechałem do sklepu kupić sobie mleczną jako wzorzec barwy.
    PS. Jeśli uda mi się osiągnąć odpowiednią barwę w mniej niż minutę, to wisisz mi 3,10zł.

Domyślnie

Oczywiście, że to wina balansu bieli. Chciałeś mieć fiolet na 4000 stopni? Zreszta zobacz xanik, jak Ci niebieski wpada w zielenie oraz w doniczkę. Podnieś tempereture do 6500 i od razu jest inaczej .
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Potwierdzam, kwestia balansu bieli. Kupiłem Milkę, zrobiłem zdjęcie. Wszystko co musiałem zrobić, to podbić balans bieli i gotowe.
    xan, wisisz mi 3,10zł.

Domyślnie

Mówiąc szczerze to na moim monitorze nawet pierwsze fotki nie był niebieskie tylko fioletowe (z kwiatkiem może nie intensywnie ale jednak). Robiłem różne rzeczy także fioletowe i na poprawnym balansie bieli nie ma żadnego problemu, jak chce się podbić ten kolor to w ACR można przejść do zakładki HSL i miłej zabawy... naprawdę problemu nie ma ;P
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-05-2010 o 13:07 Powód: pis. ("na prawdę")

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów