Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    Sorry Stig - ale to jest jakaś cybernetyczna masakra !!!
    Technika wedle potrzeb. Gdybys zobaczyl bez oryginalu, to by Cie tak nie zmrozilo. Zreszta sam bym go pod ocene tutaj nie wystawil, bo takie "rzemioslo" to nie jest to, co lubie robic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

wrzucam 2 moje wersje. oceńcie sami jak wyszło... niestety plik jest strasznie mały i wiele z jpg wyciągnąć się nie da

1:

2:

Domyślnie

Sorry FEAR ale gęby sa tak "zakropkowane" jakby kot na wentylator nas.rał
    a chyba chodziło o efekt zgoła odwrotny.
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Domyślnie

fotojacku specjalnie dla ciebie wrzucę odszumione zdjęcia, ale i tak nie na tyle by był czysty plastik. Trochę "kopek" zostanie. Specjalnie dla ciebie podkreślę też, że nie da się zrobić z tak małego pliku do tego jpg przy tak rzeźnickim iso faktury skóry niczym z iso 50... Autor prosił o w miarę jednolitą skórę i nad tym się skupiłem. Zdjęcia mogą się nie podobać każdy ma jakieś upodobania ale obrobiłem je w dosłownie 2 minuty. Jeśli dla ciebie szumy na zdjęciu to taki problem to proszę:

1:

2:

Jeśli dalej jest dla ciebie za dużo "kropek" to masz problem... albo będzie się uważać z iso albo nie będzie się przejmować szumem, który na wydruku będzie i tak niemalże niewidoczny. Jeśli chcesz fakturę tak dopracowaną jak w glamour to tak samo dopracuj oświetlenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fear Zobacz posta
    Jeśli dalej jest dla ciebie za dużo "kropek" to masz problem... albo będzie się uważać z iso albo nie będzie się przejmować szumem
    Jackowi chodzi o to, ze kropki sa miejscowo -- nie, rowno na calej powierzchni jak w przypadku szumu od wysokiego ISO, tylko naplackowane w roznych miejscach.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyma Zobacz posta
    Pozwoliłem sobie ...
    Czas pracy ok 5 min.
    Cytat Zamieszczone przez zbyma Zobacz posta
    A czy coś takiego zadowoli (kolor buśki)
    Zbyma nie usuwaj zdjęć, bo potem wypowiedzi innych są bez sensu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Bukowy dziadku Twój obrazek z tego co zaserwowałem jest najbardziej przypadający mi do gustu. Owszem zgadzam sie , że kolorystyka zdjęcia jest nie do przyjęcia ale umieściłem zdjęcie surowe bez jakiejkolwiek obróbki.

Domyślnie

na dniach do sprzedaży trafi nowa książka z Heliona
    Ciało. Profesjonalne oświetlenie i retusz w fotografii portretowej
    http://helion.pl/ksiazki/cialo_profe...ris,oscera.htm
    od dzisiaj wysyłają ją tym co zakupili ją w przedsprzedaży

na dniach pewnie ją kupię
    aaa... Helion udostępnił fragment w PDFie
    ftp://ftp.helion.pl/online/oscera/oscera-3.pdf
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

No qna, nie wychodzi mi ten cały D&B, a próbuję od wczoraj . Już lepsze efekty zwykłą łatką uzyskuję...
    Pozdrawiam, Piotr

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowo Podgórne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zbyma nie usuwaj zdjęć, bo potem wypowiedzi innych są bez sensu.
    Przepraszam, ale jak się nie pilnuje bezpłatnego konta to potem:
    " Po przekroczeniu limitu transferu, konto WWW zostało zablokowane
    Jeżeli konto WWW już jest "niedostępne", to znaczy, że jeszcze istnieje, ale aby z niego korzystać jako bezpłatnego, należy je usunąć i założyć na nowo"
    Ot i wszystko
    Pozdrawiam

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów