Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Już mając to pierwsze zdjęcie byłbym niezmiernie zadowolony. Umieszczam zdjęcie ale proszę nie ganic mnie za technikę wykonania. Stało się jak się stało mam tylko pytanie czy jest szansa na wyprowadzenie cery.

http://img24.imageshack.us/img24/8650/testsn.png
    Popraw krzywymi, zeby tonalnosc nie byla taka dokladna, popraw balans, a potem stempelek i wywal pryszcze. To samo z blikami (ale na warstwie z niepelnym kryciem). Na koniec powybieraj te czerwone obszary na policzkach i zmien im balans.
    Mozna to jeszcze lepiej zrobic, ale na pewno nie w minute (tym bardziej w reporterskim, zaszumionym i nieostrym zdjeciu):

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Dzięki jest światło w tunelu. Co miałeś na myśli "powybieraj... i zmień balans"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Co miałeś na myśli "powybieraj... i zmień balans"?
    Powybieraj (zaznacz za pomoca "Select" / "color range"), zmien balans -- tzn. oslab czerwien (dodajac delikatnie zoltego i cyanu za pomoca "color balance").
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Powybieraj (zaznacz za pomoca "Select" / "color range"), zmien balans -- tzn. oslab czerwien (dodajac delikatnie zoltego i cyanu za pomoca "color balance").
    Prościej będzie zrobić color balance na czarnej masce i białym pędzlem wydobyć pożądany efekt. Ale każdy ma swój sposób ja nienawidzę korzystać z select czy czegoś czego się nie da potem cofnąć w dowolnym momencie np. gumki, dlatego wszystko robię na maskach.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Prościej będzie zrobić color balance na czarnej masce i białym pędzlem wydobyć pożądany efekt. Ale każdy ma swój sposób ja nienawidzę korzystać z select czy czegoś czego się nie da potem cofnąć w dowolnym momencie np. gumki, dlatego wszystko robię na maskach.
    Ale select mozesz przeciez skopiowac na nowa warstwe... Jakos akurat w tym przypadku bylo mi szybciej. Ale takie rzeczy robie osobiscie na najrozniejsze sposoby... Sposob ze skopiowaniem calej warstwy i zastosowaniem do niej color balance lub stworzenie warstwy dopasowania, ma w tym przypadku jedna wade. Trudniej zakumac, czy juz na pewno jest dobrze -- stosujac najpierw balance dla calego obrazu, bo po prostu obszary do zmiany kolorow sa bardzo malutkie. Technike ze zmiana calej warstwy, stosuje wtedy, kiedy chce zmienic wiekszosc obrazu, a zamaskowana ma zostac znaczaca mniejszosc.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jest tyle dróg do osiągnięcia większości celów że nie ma sensu się nad tym rozwodzić, większość w miarę obytych użytkowników Photoshop posiada wypracowany swój styl pracy. Ważny efekt końcowy oraz podatność projektu na zmiany w przyszłości. Można to przyrównać do jakości kodu programistów
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowo Podgórne

Domyślnie

Pozwoliłem sobie zastosować GIMP-a
    1. Odszumianie plugin Ximagic Denoiser ustawienia z wykorzystaniem Wavelet
    2. Balans Bieli
    3. Przy zastosowaniu Łatki usunięcie niepożądanych artefaktów (piegi?! itp)
    4. Lekkie ostrzenie Wavelet
    5. Zastosowanie G`MIC - Wygładzanie z zachowaniem krawędzi => Edge preserving flow
    Czas pracy ok 5 min.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyma Zobacz posta
    Pozwoliłem sobie zastosować GIMP-a
    1. Odszumianie plugin Ximagic Denoiser ustawienia z wykorzystaniem Wavelet
    2. Balans Bieli
    3. Przy zastosowaniu Łatki usunięcie niepożądanych artefaktów (piegi?! itp)
    4. Lekkie ostrzenie Wavelet
    5. Zastosowanie G`MIC - Wygładzanie z zachowaniem krawędzi => Edge preserving flow
    Hmmm... Pobawiles sie jak cholera, a efektu o ktorym tu caly czas mowa i tak nie uzyskales.
    Po jaka cholere odszumianie, potem to tragiczne wyostrzanie i jeszcze dodatkowo wygladzanie? Wszystko co uzyskales, to tragiczny plastik, a czerwien na twarzy jak byla tak jest, przebarwienia takze, oraz nadal kiepski balans. To nie jest obrobka tylko radosna zabawa w efekciarstwo.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Pozwoliłem sobie ...
    Czas pracy ok 5 min.
    A czy coś takiego zadowoli (kolor buśki)
    Zbyma nie usuwaj zdjęć, bo potem wypowiedzi innych są bez sensu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowo Podgórne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zbyma nie usuwaj zdjęć, bo potem wypowiedzi innych są bez sensu.
    Przepraszam, ale jak się nie pilnuje bezpłatnego konta to potem:
    " Po przekroczeniu limitu transferu, konto WWW zostało zablokowane
    Jeżeli konto WWW już jest "niedostępne", to znaczy, że jeszcze istnieje, ale aby z niego korzystać jako bezpłatnego, należy je usunąć i założyć na nowo"
    Ot i wszystko
    Pozdrawiam

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów