Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Piękna cera- tutorial poszukiwany

Witam serdecznie poszukuję wskazówek jak uzyskać na w miarę poprawnie naświetlonym zdjęciu jednolitą bez żadnych przebarwień cerę. Stosowałem D&B ale jakoś nie bardzo radzę sobie z tą techniką, która choć daje dobre efekty to jednak cera nie jest idealna. Na zaprzyjaźnionym forum bardzo pomocna jest akcja Janusza Body która mówi o kolorze cery ale niestety nie mam słowa tam o wyrównywaniu przebarwień. Dość to enigmatycznie zapodałem ale jeśli choć ktoś w części mnie zrozumiał proszę o wskazówki.

Domyślnie

w google nie ma? tutoriali na temat obróbki glamour szukaj - youtube zawalone jest takimi filmikami

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    w google nie ma? tutoriali na temat obróbki glamour szukaj - youtube zawalone jest takimi filmikami
    Tak z ciekawości zapytam bo ja nie znalazłem na temat wyrównywania koloru cery. Wszystkie traktują o filtrze z blurem i wymazywaniu ocząt i ust i dziur w nosie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Tak z ciekawości zapytam bo ja nie znalazłem na temat wyrównywania koloru cery. Wszystkie traktują o filtrze z blurem i wymazywaniu ocząt i ust i dziur w nosie.
    To metoda na szybko, kiedy nie ma sie ochoty na dluga walke, nie posiada sie tabletu, a zdjecia docelowo maja isc na NK.
    O D&B wiesz przeciez (wspomniales o tym w pierwszym poscie), wiec musisz wybrac. Nie ma automatow, ktore od poczatku do konca zrobia to za Ciebie. Albo dlubanie D&B albo blur.

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    To metoda na szybko, kiedy nie ma sie ochoty na dluga walke, nie posiada sie tabletu, a zdjecia docelowo maja isc na NK.
    O D&B wiesz przeciez (wspomniales o tym w pierwszym poscie), wiec musisz wybrac. Nie ma automatow, ktore od poczatku do konca zrobia to za Ciebie. Albo dlubanie D&B albo blur.

Sorry Stig - ale to jest jakaś cybernetyczna masakra !!!
    Znam Twoje zdjęcia - o ile jesteś tym forumowiczem o którym myślę - STare zdjęcia miały w sobie coś, co powodowało chęci powielania Twoich pomysłów, rad, kolorów. Pamiętam Twojego tutak na temat skóry - stosuje chyba do dziś.
    Ale to zdjęcie a dokładnie jego obórka zdecydowanie jest na nie....
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    Sorry Stig - ale to jest jakaś cybernetyczna masakra !!!
    Technika wedle potrzeb. Gdybys zobaczyl bez oryginalu, to by Cie tak nie zmrozilo. Zreszta sam bym go pod ocene tutaj nie wystawil, bo takie "rzemioslo" to nie jest to, co lubie robic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Witam serdecznie poszukuję wskazówek jak uzyskać na w miarę poprawnie naświetlonym zdjęciu jednolitą bez żadnych przebarwień cerę. Stosowałem D&B ale jakoś nie bardzo radzę sobie z tą techniką, która choć daje dobre efekty to jednak cera nie jest idealna. Na zaprzyjaźnionym forum bardzo pomocna jest akcja Janusza Body która mówi o kolorze cery ale niestety nie mam słowa tam o wyrównywaniu przebarwień. Dość to enigmatycznie zapodałem ale jeśli choć ktoś w części mnie zrozumiał proszę o wskazówki.
    Nic lepszego niż D&B nie ma, oczywiście po wcześniejszym usunięciu większych niedoskonałości innymi narzędziami.
    Technika nie jest łatwa i by z niej płynnie korzystać trzeba trochę godzin spędzić klnąc pod nosem
    Aha, ważne jeszcze o jakie przebarwienia chodzi, najlepiej jakbyś pokazał zdjęcie, do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Olender ; 27-05-2010 o 11:26
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Technika nie jest łatwa i by z niej płynnie korzystać trzeba trochę godzin spędzić klnąc pod nosem
    Mniej przeklenstw poleci uzywajac tabletu.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Mniej przeklenstw poleci uzywajac tabletu.
    Nawet nie przyszło mi do głowy by robić to myszą
    Trzeba nabrać wprawy by zrozumieć jak silnie trzeba rozjaśniać lub przyciemniać dane partie.
    Wypracować specyficzny workflow

manfred, jak napisałem, nic lepszego od D&B nie znajdziesz, zobacz np. tutaj. Na deviantart jest jeszcze jedna Pani retuszer która pokazuje na filmach cały retusz w oparciu o D&B.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Olender ; 27-05-2010 o 11:55
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Już mając to pierwsze zdjęcie byłbym niezmiernie zadowolony. Umieszczam zdjęcie ale proszę nie ganic mnie za technikę wykonania. Stało się jak się stało mam tylko pytanie czy jest szansa na wyprowadzenie cery.

http://img24.imageshack.us/img24/8650/testsn.png

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów