Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GTM Zobacz posta
    Nie przesadzajmy jest pare szkielek w stosunkowo niskich cenech do tego nikona tyle ze to raczej temat tabu :P

nikkor 18-55 tego zapene kupisz
    nikkor 18-70 mozna kupic za okolo 900zl
    nikkor 18-135 1200zl
    nikkor 55-200 600zl

Za lepsze swiatlo tak czy siak trzeba dac grubo powyzej tysiaka (oprocz stalek ktore nie kazdemu podchodza) wiec napewno nie bede sie pchal w takie wydatki.
    Masz rację, parę. Parę mizernych szkiełek, z tego trzy z dublującym się zakresem.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ktos ci placi za te brednie? moze jestes halndlarzem i zalegaja ci stare modele w magazynie? Bo inaczej nie widze powodu zebys mial opluwac ten BARDZO DOBRY sprzet. Mam d40 i nie boli mnie ze brakuje w nim srobokreta, ty za to nie masz (pewnie nawet nie macales) tegoz aparatu a wieszasz na nim psy.
    Kto jemu placi to nie wiem, ale za Twoje brednie zaplaciles sam

Kupiles D40 i wiadomo ze nie napiszesz zlego slowa, bedziesz chwalil pod niebiosa, bo wywaliles na niego kase i za zadne skarby swiata sie nie przyznasz chodzbys wtopil kase. Taka natura ludzi.

Miales w reku D50 ? Miales D70, 80, 200? Pentaxa, Canona w tym samym momencie co D40 ?
    Robiles porownania z innymi aparatmi ? Bawiles sie w tym samym swietle i warunkach na tej samej ogniskowej ?

Skoro kupiles D40 to znaczy zes amator. D40 to zabawka ktora moze wprowadzic w swiat luster.

Oceny aparatow zostaw tym ktorzy sie na tym znaja bo nie masz skali porownawczej.

T.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Nowy jestem. Witam wszystkich.

Podzielę się uwagami gdyż rozpatrywałem podobny sprzęt i mam zamiar kupić d40.

Co do wyboru to każdy aparat ma jekieś ograniczenia i zalety. Trzeba je poznać i już. Dodatkowo to, co dla jednego jest zaletą dla innego jest wadą. Wybrać trzeba samemu. Moje priorytety to mały korpus i przyzwoity wizjer. Poniżej uwagi do tego co rozpatrywałem:

1. Korpusy pentaxa/samsunga mają same zalety a kit 18-55 pentaxa jest lepszy od 18-55 nikona. Niestety trzeba liczyć się z hot pixelami już przy 1/30, 1/8 sek. Sprawdziłem to osobiście. Jednym to przeszkadza innym nie. Mnie akurat przeszkadzało. Nawet fantastyczny wizjer ds/1s nie pomógł.
    2. 400D/350D – fatalny wizjer.
    3. D50 – jak dla mnie cegła, dodatkowo wizjer jak w pkt 2
    4. D40 – niezwykle poręczny, całkiem przyzwoity wizjer, nie zauważyłem hot pixeli przy czasach jak w pkt 1.

I tyle. Może to komuś pomoże w decyzji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tester Zobacz posta

Oceny aparatow zostaw tym ktorzy sie na tym znaja bo nie masz skali porownawczej.
    No bez przesady, oceniać każdy może. Natomiast to czy dana opinia będzie dla innych miarodajna to już każdy sam sobie zdecyduje.
    Ostatnio edytowane przez noktoto ; 10-01-2007 o 16:36

Domyślnie

Kto jemu placi to nie wiem, ale za Twoje brednie zaplaciles sam .
    To milo a o jakie moje brednie konkretnie ci chodzi? O to ze napisalem ze to bardzo dobry sprzet?

Kupiles D40 i wiadomo ze nie napiszesz zlego slowa, bedziesz chwalil pod niebiosa, bo wywaliles na niego kase i za zadne skarby swiata sie nie przyznasz chodzbys wtopil kase. Taka natura ludzi.
    Nawet nie wiesz jak bardzo sie myslisz mialem wczesniej kompakta ktory mial byc super mega fajny a okazalo sie ze jednak nie byl, i bynajmniej nie oszczedzalem go na forum (tyle ze merytorycznie pisalem co mnie boli a nie brednie typu "ten sprzet jest najgorszy na swiecie!" bo komus innemu jego wady nie przeszkadzaly i byl z niego zadowolony i ja to potrafie zrozumiec)
    Kazdy sprzet ma jakies zalety i wady a jak czytam posty w tylu "bierz tego on jest zajebisty, idealny itp" albo "tego nie bierz bo to szrot" bez slowa wyjasnienia to wlacza mi sie opcja "ignore" i nie zwracam na to uwagi bo pisza to w wiekszosci fanboye.

Miales w reku D50 ?
    Tak, pare razy sie nim bawilem.

Miales D70, 80, 200? Pentaxa, Canona w tym samym momencie co D40 ?
    Robiles porownania z innymi aparatmi ? Bawiles sie w tym samym swietle i warunkach na tej samej ogniskowej ??
    nie, nie, NIE! podobnie jak nie bawilem sie canonem 30d, 5d czy pentaxem k10d i wieloma innymi sprzetami ktore byly dla mnie za drogie o pare tysiecy.
    Bralem pod uwage nikona d50, canona 350d, ogolnie sprzety oscylujace w granicach 2tysiakow i tylko nimi sie bawilem.
    Nie musisz sie o mnie martwic, przed zakupem ogladnalem setki mb sampli, przeczytalem chyba wszystkie dostepne recenzje, porownania, komentarze na forum itp. D40 kupilem w pelni swiadomie bo wczesniej tez zastanawialem sie co do niego podpiac i stwierdzilem ze i tak nie bede inwestowal w foto duzych pieniedzy bo jestem amatorem i najpierw musze dobrze wykorzystac to co mam a nie wydawac grube tysiaki na wyrost. Mi wystarczy dual kit.

Po swietach niektore sprzety poszly ostro w dol ale i tak nie zaluje zakupu pewnie teraz jakbym mial kupowac sprzet to bardzo mocno zastanowalbym sie na pentaxem idl2 w dual kicie za 2100.

Skoro kupiles D40 to znaczy zes amator. D40 to zabawka ktora moze wprowadzic w swiat luster.
    Smiech nie odkryles ameryki, tak jestem amatorem ludzi z d50 czy nawet z d70s tez raczej trudno uznac za profesjonalistow :P
    A d40 to nie zabawka, dla niektorych kompakt za 1000zl to juz jest porzadny sprzet a ja mam traktowac lustro jako zabawke?

T.
    Fajnie to moze jeszcze ktos ma wybrac aparat za mnie wedlug swoich preferencji? sorry ale mam swoj rozum i sam wiem czego oczekuje od aparatu.
    Hmm fajnie tez jak jakis "profesjonalista" forumowy bedzie ocenial moj sprzet po tym jak go sobie potrzyma 2 minuty w mediamarkcie w dodatku bez baterii ; ))) co taki profesjonalista moze po tym stwierdzic? ze d40 NIE MA SRUBOKRETA!!!
    Oceny profesjonalistow, ktorzy testowali ten sprzet juz poznalem i sa one do siebie podobne (bardzo pozytywne).

Domyślnie

i stwierdzilem ze i tak nie bede inwestowal w foto duzych pieniedzy bo jestem amatorem i najpierw musze dobrze wykorzystac to co mam a nie wydawac grube tysiaki na wyrost
    Ja kilka lat temu kupiłem lustrzankę Minolta 505si Super z obiektywem Tamrona 28-200 za 2.000 zł co jak na owe czasy było dla mnie dużo. Sama puszka miała dużo różnych bajerów a obiektyw duży zoom - tak na wyrost. Przyznaję, że nigdy nie wyszedłem poza program P a duży zoom w większości przypadków się nie nadawał bo nie nosiłem ze sobą statywu (przy 200 światło 6.3). Teraz to mam problem ze sprzedażą tego zestawu za 500 zł i dlatego uważam, że sprzęt należy kupować na miarę swoich potrzeb i możliwości na daną chwilę, bo być może nigdy w życiu nie dane nam będzie wykorzystać tych możliwości, które oferuje.

everland
    Gość

Domyślnie d40

pracuję w sklepie gdzie miałem okazję przez parę dni wypróbowac 400d i sony a 100 i pentaxa 100d i olka 400d no i d 50
    i powiem krótko w foto siędzę już jakiś czas i sam jak tylko usłyszałem o d40 i zobaczyłem go 1 raz , nazwałem go IDIOT CAMERĄ , ale tym większe było było moje zdziwienie gdy okazało się że efekty pracy na kitowym obiektywie są o wiele bardziej przyjemne niż z cana 400........możecie mówi co chcecie, ale d40 to naprawde bdb aparat a jedyny jego - to właśnie brak współpracy ze standardowym f-af, ale jest kilka dobrych i wcale nie drogich szkieł z af-s........................zanim się wypowiecie weżcie aparat do ręki i zprawdzcie.

Domyślnie

T.
    Aleś się zbłaźnił

Pozdrawiam
    D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Domyślnie

Coś takiego 1 aparat i tyle zamieszania Kolega co post zakładał już pewnie kupił lustrzankę i nie widzę sensu się sprzeczać, wiadomo że w Nikonach do ok. 2500 zł najlepszy jest D70s(bez s), później obkrojona jego wersja (model niżej) D50 (czemu zabrali 2gie pokrętło !!) i D40 obkrojona wersja D50.
    D50 T17-35 N28-80 S70-300 | Pstrykam bo lubię i tyle

everland
    Gość

Domyślnie d40 okrojona wersja d50???????

a pokaż mi gdzie wyczytałęś że d 40 to okrojona wersja d 50.....tu się mylisz, jak już to raczej okrojona wersja d 80 , a ajk sugerujesz się cyferkami to e 500 jest pewnie lepszy od e 400 co?

poczytaj, a najlepiej weż tak jak ja oba te aparaty do ręki i dopiero wypowiadaj swoje mądrości...

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów