Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Co miałeś na myśli "powybieraj... i zmień balans"?
    Powybieraj (zaznacz za pomoca "Select" / "color range"), zmien balans -- tzn. oslab czerwien (dodajac delikatnie zoltego i cyanu za pomoca "color balance").
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Powybieraj (zaznacz za pomoca "Select" / "color range"), zmien balans -- tzn. oslab czerwien (dodajac delikatnie zoltego i cyanu za pomoca "color balance").
    Prościej będzie zrobić color balance na czarnej masce i białym pędzlem wydobyć pożądany efekt. Ale każdy ma swój sposób ja nienawidzę korzystać z select czy czegoś czego się nie da potem cofnąć w dowolnym momencie np. gumki, dlatego wszystko robię na maskach.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Prościej będzie zrobić color balance na czarnej masce i białym pędzlem wydobyć pożądany efekt. Ale każdy ma swój sposób ja nienawidzę korzystać z select czy czegoś czego się nie da potem cofnąć w dowolnym momencie np. gumki, dlatego wszystko robię na maskach.
    Ale select mozesz przeciez skopiowac na nowa warstwe... Jakos akurat w tym przypadku bylo mi szybciej. Ale takie rzeczy robie osobiscie na najrozniejsze sposoby... Sposob ze skopiowaniem calej warstwy i zastosowaniem do niej color balance lub stworzenie warstwy dopasowania, ma w tym przypadku jedna wade. Trudniej zakumac, czy juz na pewno jest dobrze -- stosujac najpierw balance dla calego obrazu, bo po prostu obszary do zmiany kolorow sa bardzo malutkie. Technike ze zmiana calej warstwy, stosuje wtedy, kiedy chce zmienic wiekszosc obrazu, a zamaskowana ma zostac znaczaca mniejszosc.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jest tyle dróg do osiągnięcia większości celów że nie ma sensu się nad tym rozwodzić, większość w miarę obytych użytkowników Photoshop posiada wypracowany swój styl pracy. Ważny efekt końcowy oraz podatność projektu na zmiany w przyszłości. Można to przyrównać do jakości kodu programistów
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowo Podgórne

Domyślnie

Pozwoliłem sobie zastosować GIMP-a
    1. Odszumianie plugin Ximagic Denoiser ustawienia z wykorzystaniem Wavelet
    2. Balans Bieli
    3. Przy zastosowaniu Łatki usunięcie niepożądanych artefaktów (piegi?! itp)
    4. Lekkie ostrzenie Wavelet
    5. Zastosowanie G`MIC - Wygładzanie z zachowaniem krawędzi => Edge preserving flow
    Czas pracy ok 5 min.

Domyślnie

Będę szczery, te wygładzanie wygląda tragicznie.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Będę szczery, te wygładzanie wygląda tragicznie.
    Niestety muszę się z Andrzejem zgodzić...
    Zawsze może być lepiej, ale cieszmy się tym, co mamy...

Domyślnie

Andrzej ma rację - jest milion dróg do osiągnięcia jednego celu. Co do tego plastikowe tworu - ło matko Po co ludzie w ogóle odszumiają zdjęcia? Szumy są wporzo, odszumianie - saks
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Sorry ale to jakaś masakra. Ja wiem że moją winą jest wysokie iso i brak błysku. Głownie zależy mi na kolorze cery bo tu to pani młoda wygląda jakby z maratonu przybiegła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyma Zobacz posta
    Pozwoliłem sobie zastosować GIMP-a
    1. Odszumianie plugin Ximagic Denoiser ustawienia z wykorzystaniem Wavelet
    2. Balans Bieli
    3. Przy zastosowaniu Łatki usunięcie niepożądanych artefaktów (piegi?! itp)
    4. Lekkie ostrzenie Wavelet
    5. Zastosowanie G`MIC - Wygładzanie z zachowaniem krawędzi => Edge preserving flow
    Hmmm... Pobawiles sie jak cholera, a efektu o ktorym tu caly czas mowa i tak nie uzyskales.
    Po jaka cholere odszumianie, potem to tragiczne wyostrzanie i jeszcze dodatkowo wygladzanie? Wszystko co uzyskales, to tragiczny plastik, a czerwien na twarzy jak byla tak jest, przebarwienia takze, oraz nadal kiepski balans. To nie jest obrobka tylko radosna zabawa w efekciarstwo.
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów