Znaczy się wiecie, ostatnio coś tam drgnęło w pozytywną stronę w serwisie z tego co widzę a do czynienia z serwisem mam bardzo często. Po ostatniej sprzeczce z serwisantem, sprzęt zrobili migusiem![]()
Szukaj
Znaczy się wiecie, ostatnio coś tam drgnęło w pozytywną stronę w serwisie z tego co widzę a do czynienia z serwisem mam bardzo często. Po ostatniej sprzeczce z serwisantem, sprzęt zrobili migusiem![]()
Hmm , czyli co , musialbym zajechac z aparatem do sklepu tam gdzie go kupilem i powiedziec co sie dzieje i sklep wysyla do serwisu?
Czy prywatnie mam go wyslac,aparat jest na gwarancji to chyab przez sklep lepiej![]()
FX
na Gwarancji tylko przez sklep....
Nie no mam juz tego dosc.
Czy moge w jakis sposob zareklamowac oryginalny aku ktory byl w zestawie z D90?
Bo cuda sie z nim dzieja :/ mialem 59% , zrobilem doslownie jedno zdjecie i spadlo na 1% !
Mam drugi aku w gripie ( aku delta ) i nic takiego sie nie robi.
Mam isc do sklepu i powiedziec co jest grane?
FX
dokładnie tak i to jak najszybciej - oddaj im to i niech się martwią, ale... musisz oddać cały aparat, bo może się okazać że to nie aku jest walnięte tylko aparat - przykre że się pozbawisz sprzetu na jakiś czas, ale masz szansę mieć naprawiony
edit: tak popatrzyłem na to zdjęcie i tak wygląda jakby górny styk dolnego aku był jakiś zaśniedziały - może tu trzeba szukać przyczyny
Ostatnio edytowane przez Erie ; 25-05-2010 o 15:57
szkoda, że to już nie to samo forum...
Ale co moze byc walniete w aparacie? moze cos ze softem!
Od poczatku mialem problemy z pochlanianiem %.
Wszyscy pisza ile to zrobia zdjec na oryginale 700/ponad 700 a ja 300 nie moge zrobic.
Ba teraz jak mi spadlo z 59% na 1 % licznik pokazywal 121 zdjec :/
Teraz nie dam rady odeslac aparatu na reklamacje,bo w przyszlym tygodniu moi rodzice obchodza rocznice slubu i musze miec czym robic zdjecia
Chyba ze zrobia mi to do przyszlego tygodnia.
FX
nie wiem co może być walnięte - może być kwestia zwarcia, może być kwestia softu, który źle odczytuje wskazania z aparatu - trudno powiedzieć nie widząc tego
a fakt, że jak najszybciej trzeba się pobawić w reklamację wynika z tego, że masz określony czas (2 miesiące) od zauważenia wady na złożenie reklamacji
nie, od zauważenia wady (czyli już jakiś czas minął), co prawda i tak klienci najczęściej mówią, że wada wystąpiła wczoraj, w ostatni weekend itp., ale jak w reklamacji powiesz że masz taki problem od nowości, a kupiłeś aparat np. 3 miesiące temu to będzie lipa i dlatego lepiej byś to zrobił jak najszybciej
Ja na swoim D90 i akumulatorze, który był w komplecie robię ok. 400 zdjęć ale cały czas mam włączoną stabilizację obrazu..
Skontaktuj się z nami