Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    pianim
    Gość

Domyślnie Bateria do Nikon D90

Proszę o radę:
    Jaką baterie kupić do Nikona D90? Mam tu na myśli jakąś baterie dodatkową, nieoryginalną.
    Prosze Was o rade bo znalazłem różne informacje, że niektóre baterie mogą powodować różne konflikty w tym aparacie. Na co zwrócić uwagę przy wyborze, czego napewno nie kupować?

Domyślnie

Zamienniki z Delty sa chwalone,podobno trzymaja dluzej niz oryginal
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    Zamienniki z Delty sa chwalone,podobno trzymaja dluzej niz oryginal
    Fakt, mam i polecam. Trzyma przynajmniej tak dobrze jak oryginał jeśli nie lepiej.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TristisAnima Zobacz posta
    Fakt, mam i polecam. Trzyma przynajmniej tak dobrze jak oryginał jeśli nie lepiej.
    Ja sobie wlasnie zamowilem Delte , moze jutro juz bedzie faktycznie trzyma lepiej?Mam oryginal i ledwo co 300 zdjec i pada
    FX

Domyślnie

Ja sobie wlasnie zamowilem Delte , moze jutro juz bedzie faktycznie trzyma lepiej?Mam oryginal i ledwo co 300 zdjec i pada
    Deltę kupowałem razem z gripem, bo co tu ukrywać, była najtańsza. Liczyłem się z tym, że nie będzie najlepszej jakości. Jednak bardzo miło mnie zaskoczyła. Najwięcej ile na niej wyciągnąłem to coś ponad 1000 zdjęć, przy czym dość sporo korzystałem z wyświetlacza . Aha a na swojej, ponad już rocznej, oryginalnej wyciągam też coś ok 1000. Może jakąś zwaloną sztukę masz.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

to wg mnie nie masz oryginału, albo coś jest walnięte......
    na oryginale można śmiało z palcem w nosie do 1000-1500 zdjęć zrobić....

a co do pytania na temat baterii to moje zdanie jest takie.....nie po to wydaje się kilka/naście tys na sprzęt, by później oszczędzać jakieś marne grosze na nie wiadomo jakim pochodzeniu baterii, a wierzcie co jakiś czas mam przypadek że taki zamiennik narobił sporych szkód.....i co? gwarancja nie obejmuje tego, ponieważ jest to stosowanie nieoryginalnych akcesoriów.....z własnej kieszeni się leci....

oczywiście to są sporadyczne przypadki....ale jednak.....

Domyślnie

[QUOTE=Antonioo;1904521]to wg mnie nie masz oryginału, albo coś jest walnięte......
    na oryginale można śmiało z palcem w nosie do 1000-1500 zdjęć zrobić....

Jedno aku mialem w komplecie z D90 robie na nim liczbe zdjec 300/340.
    Dokupilem drugi org i to samo, czasami nawet mi nie przekracza 300.
    pierwsze aku raczej jest oryginalne bo bylo w zestawie, drugie raczej tez org , kupiony w FJ 200zl :/
    Patrzylem na stronie nikona i sa identyczne,nie ma czegos takiego jak inny hologram czy napisy.
    Aha i jeszcze jedno- jeden aku wystarcza mi na ok 1.5 tygodnia.

A jak jest cos walniete to co wedlog ciebie?
    Mam nadzieje ze nic z D90

Dzis przyjedzie do mnie Delta aku to zobaczymy.
    FX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Też mam 2 Delty i póki co wszystko jest ok. Kupiłem w http://www.foto-tip.pl

Domyślnie

Też mam deltę. Pierwsza jaką kupiłem była uszkodzona (nie ładowała się), ale wymieniłem i teraz jest OK.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Ok sprobuje zalaczyc jedno zdjecie z moimi 2 aku , moze mi sie uda

http://img269.imageshack.us/img269/1184/29675878.jpg

Aku gorne kupione miesiac temu w FJ 199zl , na 100% org , porownywalem ze strony nikona
    Aku dolne bylo w zestawie z D90 , ma ok 4 miesiecy.
    Na jednym i drugim robie ok 300 zdjec i padaja. Co jest nie tak?
    FX

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów