Close

Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 244

Wątek: D3s-D700

Domyślnie

A dokładniej to funkcja F1 -> playback mode -> zoom on/off -> medium magnification. Prezecież bez tego się żyć nie da
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

oo.. no to już nie mam się do czego czepić oczywiście na lcd a nie w wizjerze
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Prezecież bez tego się żyć nie da
    otoz to

Domyślnie

Dawno mnie tu nie było, oj dawno. Przeczytałem cały wątek bo zastanawiam się nad zakupem D700 lub D3S. Teraz mam D300.

Od razu mówię, że nie zarabiam aparatem na życie. Jest tylko moim hobby i fotografuję głównie rodzinę - no i czasem samoloty

Kilka uwag do niektórych wpisów.
    1. stawianie pytania czy się przesiadać jest jak najbardziej na miejscu - po to powstało to forum - jest to zdecydowanie lepszy wątek niż "co masz dziś na ręku, szyi czy w odtwarzaczu MP3"
    2. Porównywanie D700 do D3/D3s jest jak najbardziej uzasadnione - niby to samo ale różnice są
    3. Pisanie, że D3/D3s jest tylko dla pro to jakiś absurd - to tak samo jak pisać, że samochód terenowy jest tylko dla leśniczych - bzdura kompletna - bo na szczęście mamy możliwość samodzielnego podejmowania decyzji

10 kwietnia robiłem zdjęcia na ślubie kuzyna (data dość łatwa do zapamiętania) i pożyczyłem D3. Robiłem równolegle na D300 i D3. To co mnie powaliło to znacznie większa przewidywalność D3 - D300 jednak znacznie bardziej wariuje - zarówno AF jak i nawet powtarzalność naświetleń. Jak analizowałem zdjęcia to z D3 ilość naświetlonych w punkt - około 90% z D300 - około 70%.

Czy wystarcza mi D300 - Tak
    Czy ogranicza mnie D300 - Nie
    Czy wkurza mnie, że przy zdjęciach z D300 muszę znacznie więcej czasu spędzać przy korygowaniu zdjęć - TAK i to jak ch...ra

D3 mi nie jest niezbędny, nie jest mi też pewnie potrzebny, ale z mojego doświadczenia daje mi komfort taki, za który zapłacę te pieniądze.

Pozdrawiam

Grzegorz
    PS. o przymieranie głodem mojej rodziny się nie martwcie - są rzeczy ważne i ważniejsze
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Mam oba - d700 i d3s. Mysle ze D700 w zupelnosci wystarczy, chyba ze potrzebujesz naprawde wysokich czulosci, wtedy d3s jest nie do zastapienia.
    Credo in unum Deum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Zobacz posta
    Mam oba - d700 i d3s. Mysle ze D700 w zupelnosci wystarczy, chyba ze potrzebujesz naprawde wysokich czulosci, wtedy d3s jest nie do zastapienia.
    Dokladnie, roznice w jakosci obrazka miedzy D3s a D3/700 zaczynaja sie od ISO1600 (minimalnie) w gore... im wyzsze ISO tym przewaga D3s wieksza. Jesli pominac filmy, powiekszony bufor na raw i drobne zmiany ergonomii to de facto
    jedyna roznica miedy d3s, a d3.

Domyślnie

Chyba niezupełnie bo zapomniałeś o pełnym kadrze w wizjerze, lepszym (pewniejszym) focusie!!!, drugim slocie na karty, efektywniejszej baterii.
    N itepe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Dokladnie, roznice w jakosci obrazka miedzy D3s a D3/700 zaczynaja sie od ISO1600 (minimalnie) w gore... im wyzsze ISO tym przewaga D3s wieksza. Jesli pominac filmy, powiekszony bufor na raw i drobne zmiany ergonomii to de facto
    jedyna roznica miedy d3s, a d3.
    Co czytam książkę o fotografii to natrafiam na rozdział w którym autor grzmi: jak tylko masz możliwość, stosuj jak najniższe ISO aby zachować jak najwyższą jakość zdjęcia!
    ...

Czyżby oni wszyscy pisali swoje poradniki jeszcze przed pojawieniem się D3s?
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Co czytam książkę o fotografii to natrafiam na rozdział w którym autor grzmi: jak tylko masz możliwość, stosuj jak najniższe ISO aby zachować jak najwyższą jakość zdjęcia!
    ...

Czyżby oni wszyscy pisali swoje poradniki jeszcze przed pojawieniem się D3s?
    Pewnie pisali przed - zasady się jednak nie zmieniły; pojawiły się natomiast nowe możliwości ...
    Nikon - trochę sprzętu, brak talentu

Domyślnie

To się nazywa postęp

Ps. D200 + plener = iso 100

Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów