A dokładniej to funkcja F1 -> playback mode -> zoom on/off -> medium magnification. Prezecież bez tego się żyć nie da![]()
Szukaj
A dokładniej to funkcja F1 -> playback mode -> zoom on/off -> medium magnification. Prezecież bez tego się żyć nie da![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Dawno mnie tu nie było, oj dawno. Przeczytałem cały wątek bo zastanawiam się nad zakupem D700 lub D3S. Teraz mam D300.
Od razu mówię, że nie zarabiam aparatem na życie. Jest tylko moim hobby i fotografuję głównie rodzinę - no i czasem samoloty
Kilka uwag do niektórych wpisów.
1. stawianie pytania czy się przesiadać jest jak najbardziej na miejscu - po to powstało to forum - jest to zdecydowanie lepszy wątek niż "co masz dziś na ręku, szyi czy w odtwarzaczu MP3"
2. Porównywanie D700 do D3/D3s jest jak najbardziej uzasadnione - niby to samo ale różnice są
3. Pisanie, że D3/D3s jest tylko dla pro to jakiś absurd - to tak samo jak pisać, że samochód terenowy jest tylko dla leśniczych - bzdura kompletna - bo na szczęście mamy możliwość samodzielnego podejmowania decyzji
10 kwietnia robiłem zdjęcia na ślubie kuzyna (data dość łatwa do zapamiętania) i pożyczyłem D3. Robiłem równolegle na D300 i D3. To co mnie powaliło to znacznie większa przewidywalność D3 - D300 jednak znacznie bardziej wariuje - zarówno AF jak i nawet powtarzalność naświetleń. Jak analizowałem zdjęcia to z D3 ilość naświetlonych w punkt - około 90% z D300 - około 70%.
Czy wystarcza mi D300 - Tak
Czy ogranicza mnie D300 - Nie
Czy wkurza mnie, że przy zdjęciach z D300 muszę znacznie więcej czasu spędzać przy korygowaniu zdjęć - TAK i to jak ch...ra
D3 mi nie jest niezbędny, nie jest mi też pewnie potrzebny, ale z mojego doświadczenia daje mi komfort taki, za który zapłacę te pieniądze.
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. o przymieranie głodem mojej rodziny się nie martwcie - są rzeczy ważne i ważniejsze
---------------------
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Mam oba - d700 i d3s. Mysle ze D700 w zupelnosci wystarczy, chyba ze potrzebujesz naprawde wysokich czulosci, wtedy d3s jest nie do zastapienia.
Credo in unum Deum
Chyba niezupełnie bo zapomniałeś o pełnym kadrze w wizjerze, lepszym (pewniejszym) focusie!!!, drugim slocie na karty, efektywniejszej baterii.
N itepe.
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
To się nazywa postęp
Ps. D200 + plener = iso 100
Skontaktuj się z nami