Close

Strona 28 z 121 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1206

Wątek: Sns-hdr

conik
    Gość

Domyślnie

jak wspomnialem wczesniej ....sns ma zadatki na bardzo fajna wolaczke do rawow aczkolwiek faktycznie predkoscia nie grzeszy (inna sprawa ze rawy ze smarkaIII troche waza) wiec uzupelniony o pare narzedzi + sensowny browser imo ma sens powalczyc na rynku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewAp7 Zobacz posta
    Robiłeś może jakieś testy jak wygląda HDR z 1 TIFF, a jak sładany z np. 5 TIFFów (z różnicą, powiedzmy: każdy co 1,5 ev) wywołanych z 1 RAWa? Jest jakaś widoczna różnica? (wiem, że sam mogę sobie sprawdzić, ale może masz już na to gotową odpowiedź, jakieś spostrzeżenia...)
    a jak chciałbym wrzucić np. 3 pliki RAW fizycznie naświetlone +/- 1 EV (bracketing) do wersji Lite? zadziała to? spodziewam się lepszych rezultatów niż z 1 RAWa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    a jak chciałbym wrzucić np. 3 pliki RAW fizycznie naświetlone +/- 1 EV (bracketing) do wersji Lite? zadziała to? spodziewam się lepszych rezultatów niż z 1 RAWa.
    Zadziała i będzie lepiej niż z jednego RAW.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stary Kisielin k/Zielonej Góry

Domyślnie

Testuję od jakiegoś czasu wersję Pro, i jak dla mnie (amatora) jest to świetny program. Bardzo dobrze przetwarza, a opcje które posiada w zupełności wystarczają.
    Jednak (zawsze jakieś jest : ) czy była taka mozliwość :
    Po najechaniu kursorem na obraz na wykresach jasności, nasycenia i odcienia pojawiają się punkty (odpowidające tamu na obrazie), i czy byłaby możliwość mocowania ich żeby później można było dokonać precyzyjnej korekty. Bo teraz muszę zapamiętywać w którym to było punkcie i dokonywać tej korekty trochę na oko. Nie jest to duży problem ale ułatwiłoby pracę, nie wiem też czy wyjaśniłem problem w miarę zrozumiale ?
    D300 |N 50/1,4 | N 70-300VR | S 18-50/2,8 | T90/2,8 | SB 800

Domyślnie

No więc działam na SNS-HDR od kilku dni i dziś miałem pierwsze zdjęcie dnia na Fotopasji. Jest dobrze!
    Czy powinienem najpierw skasować 1.1.2, zanim ściągnę 1.1.3, czy automatycznie się zrobi upgrade?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Z czego wynika różnica w rozmiarach otrzymanego zdjęcia z SNS a ACR? Z tego pierwszego otrzymuje 4284x2844, z ACR wychodzi 4256x2832.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cayo Zobacz posta
    Po najechaniu kursorem na obraz na wykresach jasności, nasycenia i odcienia pojawiają się punkty (odpowidające tamu na obrazie), i czy byłaby możliwość mocowania ich żeby później można było dokonać precyzyjnej korekty.
    Tak, pracuje nad takim rozwiązaniem. Pozwoli ono także manipulować krzywymi, bezpośrednio z poziomu obrazu.

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Czy powinienem najpierw skasować 1.1.2, zanim ściągnę 1.1.3, czy automatycznie się zrobi upgrade?
    Nie trzeba odinstalowywać starszej wersji programu, chyba żeby nowa, nadinstlowana, sprawiałaby jakieś kłopoty. Wtedy można ją odinstalować i zainstalować ponownie.

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Z czego wynika różnica w rozmiarach otrzymanego zdjęcia z SNS a ACR? Z tego pierwszego otrzymuje 4284x2844, z ACR wychodzi 4256x2832.
    Różne wołarki RAW mogą wywoływać obrazy o różnych rozmiarach. SNS-HDR korzysta z dcraw.

Domyślnie

A jest szansa na integrację z Lightroomem ( w dewelop: edit in-> i tam do wyboru sns)?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_G Zobacz posta
    A jest szansa na integrację z Lightroomem ( w dewelop: edit in-> i tam do wyboru sns)?
    Na chwilę obecną, nie wiem jak się integruje program z Lightroomem.

Domyślnie

Czy jest jakiś sposób na zachowanie EXIF-u?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Strona 28 z 121 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów