Close

Strona 27 z 121 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Zawsze pisałem, że wersja Home będzie miała ograniczone możliwości przetwarzania wsadowego. Ponieważ w chwili obecnej powstał jedynie w pełni funkcjonalny moduł przetwarzania wsadowego, znalazł sie on tylko w wersji Pro. Rozumiem jednak, że brak informacji na stronie projektu mógł wprowadzić Cię w błąd, dlatego też zaktualizowałem Twój program do wersji Pro (przesłałem Ci maila).
    Musiałem nie doczytać... Wielkie dzięki! Poszedł mail.
    Tak sobie przetwarzam i przetwarzam i wszystko, co zrobię wychodzi jakieś takie dużo ładniejsze, niż samemu mi się udawało dotychczas na różnych programach wyciągnąć. Po prostu jestem w szoku . Na obecną chwilę wydaje mi się, że tylko narzędzia do kadrowania i prostowania brakuje, by program ten mi wystarczył do całościowej obróbki moich zdjęć. Planowałeś rozszerzenie programu o takie opcje, czy raczej nie przewidujesz rozbudowywania w tym kierunku?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Na obecną chwilę wydaje mi się, że tylko narzędzia do kadrowania i prostowania brakuje, by program ten mi wystarczył do całościowej obróbki moich zdjęć. Planowałeś rozszerzenie programu o takie opcje, czy raczej nie przewidujesz rozbudowywania w tym kierunku?
    Tak, program będzie rozbudowywany także w tym kierunku.

Domyślnie

Tak, program będzie rozbudowywany także w tym kierunku.
    Jesteś wielki!

Inna sprawa: najwyraźniej źle wyobrażałem sobie opcję przetwarzania wsadowego. Wychodziłem z założenia, że jak w batch-a wrzucę np. pięć zdjęć, to wyjdzie mi z tego kolejno pięć obrobionych zdjęć. A mam całkiem ciekawy eksperyment. Jaka jest w takim razie różnica między przetwarzaniem wsadowym, a zaznaczeniem i wrzuceniem do przetwarzania pięciu zdjęć za pomocą tej górnej ikonki? Czy jest możliwość wrzucenia większej ilości zdjęć do obróbki na raz bez otzrymywania jako rezultat wszystkiego na jednym kadrze?

Swoją drogą fajnie jest móc konsultować się bezpośrednio z autorem programu. Nawet użytkownicy PS-a za trzy tysie nie mają takich luksusów!

Jak już będziesz miał mnie dosyć to napisz...
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Wychodziłem z założenia, że jak w batch-a wrzucę np. pięć zdjęć, to wyjdzie mi z tego kolejno pięć obrobionych zdjęć.
    To dobre założenie.

Jaka jest w takim razie różnica między przetwarzaniem wsadowym, a zaznaczeniem i wrzuceniem do przetwarzania pięciu zdjęć za pomocą tej górnej ikonki? Czy jest możliwość wrzucenia większej ilości zdjęć do obróbki na raz bez otzrymywania jako rezultat wszystkiego na jednym kadrze?
    Jak najbardziej możesz przetwarzać więcej zdjęć, do tego jest proces wsadowy.
    Wybierasz katalog źródłowy, podajesz ile zdjęć składa się na jeden kadr, wybierasz katalog oraz format docelowy i odpalasz proces. W procesie używane są bieżące ustawienia parametrów (ustawione przed odpaleniem procesu).

Domyślnie

Czyli po prostu muszę zaznaczyć jedynkę? Ech...
    Krzysztof W.
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Czyli po prostu muszę zaznaczyć jedynkę? Ech...
    Strzelam, że poprzednio wybrałeś "All"

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.1.3 programu SNS-HDR
    1. Poprawiono parametr mikrokontrastu.

Domyślnie

Strzelam, że poprzednio wybrałeś "All"
    Robilem probe z trzema zdjeciami. Wybieralem All i 3, na 1 nie wpadlem...
    Krzysztof W.
    nick-on.photler.com

conik
    Gość

Domyślnie

jest szansa ze w ktorejs z najblizszych wesji pojawi sie korekta winiety?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    jest szansa ze w ktorejs z najblizszych wesji pojawi sie korekta winiety?
    Tak, planuje w najbliższym czasie implementację dodatkowych narzędzi w programie, także do korekty winiety.
    Mam nadzieje, że po ostatnich poprawkach, nie będę już musiał siedzieć nad głównym algorytmem programu i będę miał więcej czasu na implementację innych rzeczy. Pozostała jeszcze kwestia wydajności algorytmu, jednak po wielu analizach i porównaniach doszedłem do wniosku, że dopóki nie wdrożę OpenCL, program znacząco nie przyspieszy.

Strona 27 z 121 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów