Close

Strona 26 z 121 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewAp7 Zobacz posta
    Robiłeś może jakieś testy jak wygląda HDR z 1 TIFF, a jak sładany z np. 5 TIFFów (z różnicą, powiedzmy: każdy co 1,5 ev) wywołanych z 1 RAWa? Jest jakaś widoczna różnica? (wiem, że sam mogę sobie sprawdzić, ale może masz już na to gotową odpowiedź, jakieś spostrzeżenia...)
    Jeżeli wczytywany jest jeden obraz, to lepiej aby był on zapisany w formacie RAW. W chwili obecnej głębia wszystkich wczytywane obrazów z wyjątkiem RAW, jest obcinana do ośmiu bitów.
    Jeżeli chodzi o wywoływanie RAW z korektami, to ma ono sens w przypadku SNS-HDR Lite, gdyż w ten sposób można regulować poziom jasności świateł i cieni w tej wersji programu. W przypadku SNS-HDR Pro mogą występować niewielkie różnice w bardzo głębokich cieniach - wielokrotne wywołanie RAW z korektami pozwala zmniejszyć kontrast w tych obszarach.

Domyślnie

To jeszcze jedno głupie pytanie. Mam wersję 1.1.2 Lite. Gdy wrzucę .nef to "Converting RAWs" jest ok, "Merging images" idzie tylko kawałek i pod spodem wyskakuje na czerwono ERROR. Jpg działa dobrze. Mam zainstalowany NET Framework, Visual C++. Coś jest jeszcze potrzebne?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeqp Zobacz posta
    To jeszcze jedno głupie pytanie. Mam wersję 1.1.2 Lite. Gdy wrzucę .nef to "Converting RAWs" jest ok, "Merging images" idzie tylko kawałek i pod spodem wyskakuje na czerwono ERROR. Jpg działa dobrze. Mam zainstalowany NET Framework, Visual C++. Coś jest jeszcze potrzebne?
    Jeżeli posiadasz system 32-bit to może brakować pamięci dla procesu (2GB). Dodaj parametr -x2 co spowoduje dwukrotną redukcję rozmiaru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Jeżeli posiadasz system 32-bit to może brakować pamięci dla procesu (2GB). Dodaj parametr -x2 co spowoduje dwukrotną redukcję rozmiaru.
    Jeśli mam -2x wpisać w okno programu, to coś jest nie tak, bo gdy cokolwiek wcisnę na klawiaturze to program się zamyka. Chyba, że trzeba to wpisać gdzie indziej.

Domyślnie

Tomeqp - post 98 na str. 10 tego tematu
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewAp7 Zobacz posta
    Tomeqp - post 98 na str. 10 tego tematu
    Jak zwykle u mnie nie działa. Nie mogę zapisać tego skrótu, bo ścieżka jest nieprawidłowa.

PS: Już wszystko działa. Mój błąd.
    Ostatnio edytowane przez Tomeqp ; 09-05-2010 o 14:29

Domyślnie

Czy mam rozumieć, że w wersji Home nie ma przetwarzania wsadowego? Wydawało mi się, że Home i Pro miały być identyczne, tylko z inną licencją...
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Czy mam rozumieć, że w wersji Home nie ma przetwarzania wsadowego? Wydawało mi się, że Home i Pro miały być identyczne, tylko z inną licencją...
    Zawsze pisałem, że wersja Home będzie miała ograniczone możliwości przetwarzania wsadowego. Ponieważ w chwili obecnej powstał jedynie w pełni funkcjonalny moduł przetwarzania wsadowego, znalazł sie on tylko w wersji Pro. Rozumiem jednak, że brak informacji na stronie projektu mógł wprowadzić Cię w błąd, dlatego też zaktualizowałem Twój program do wersji Pro (przesłałem Ci maila).
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 10-05-2010 o 19:57

Domyślnie

Heh, znalazłem jeszcze jedno zastosowanie tego programu. Wykrywa mi wszystkie syfki na matrycy, nawet takie o których nie wiedziałem ))
    D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Demonek Zobacz posta
    Heh, znalazłem jeszcze jedno zastosowanie tego programu. Wykrywa mi wszystkie syfki na matrycy, nawet takie o których nie wiedziałem ))
    Do tego celu najlepiej nadaje się wersja 1.0.6

Strona 26 z 121 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów