Specyfikacja nie zawiera (poza rozdzielczością i rozmiarem) żadnego istotnego parametru.
Szukaj
Specyfikacja nie zawiera (poza rozdzielczością i rozmiarem) żadnego istotnego parametru.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Znajomy grafik na co dzień pracujący w drukarni na CTP i w przygotowaniu druku miał dosyć pracy na ekranach FSiemens i namówił szefostwo na Della z s-ips. Wygląda tak samo jak ten w pierwszym poście tylko na końcu miał 'W'.
Sprzęt był wielokrotnie kalibrowamy (dokupionym kalibratorem) i.. stwierdził że porażka, nie dało się go sprzętowo dobrze skorygować. Do pracy z kolorem się nie nadaje i co już było mocno daje po oczach. Monitor trafił na biurko kierowniczki i korzystają z niego dziewczyny od świecenia blach offsetowych. Mówią ale fajny i jak 'żywo' świeci
.
Mi polecił z della jakiś tańszy ponad 20' ~1,5kz ponoć dający się skalibrować ale nie skorzystałem.
Ostatnio edytowane przez pierote ; 01-05-2010 o 22:00
D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.
Wątek rozpocząłem z pewną prowokacją, bo sam wypatrzyłem sobie NEC'a MultiSync PA241W ale potrzebowałem drugi monitor dla asystenta/współpracownika.
Swój kupię z dotacji otrzymanej z Urzędu Pracy ale na ten drugi muszę wyłożyć z własnej kieszeni i dlatego pojawiła się opcja budżetowa.
Ale koniec końców zdecydowałem się na Eizo S2243W, bo mimo większego wydatku na początek liczę na lepsze efekty przy końcu jeżeli chodzi o współpracę między mną a współpracownikiem
Jeszcze raz bardzo dziękuję za rady i opinie, które definitywnie wybiły mi z głowy wchodzenie w marki typu HP czy Dell.
Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.
Ma ktos jakies doswiadczenia z motinorem Dell 3008WFP ? Nadaje sie on do obrobki foto czy lepiej odpuscic sobie ten model i wziac cos mniejszego z NEC'a lub Eizo?
A co jest z nim nie tak? Nie daje sie dobrze skalibrowac czy ogilnie panel jest nie wypal do fotografii?
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
I wszystko jasnedzieki bo juz prawie sie skusilem na niego
bo znajomy chce sprzedac. A co bys polecal tak do 5-6k.
A ktos cos wie na tematych monitorkow http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=11093 ponoc tez pozadna jakosc.
Ostatnio edytowane przez maniek750 ; 04-05-2010 o 23:42
Witam![]()
Stoję właśnie przed dylematem wyboru monitora. Waham się pomiędzy następującymi modelami 22'/23':
- Eizo S2232WH (lub nieco droższy S2233WH)
- Eizo EV2333WH
- NEC P221W
Potrzebuję monitor, który zapewni mi komfortową pracę przez 8-12h (jestem programistą). Który z nich będzie przyjażniejszy dla oczów? O jakość obrazu nie pytam, bo myślę, że kazdy z nich jak na moje potrzeby będzie bardzo dobry, choć skłaniam się ku Eizo, ze względu na to, że firma pewniejsza i 5 lat gwarancji. Czy mniejszy rozmiar plamki w modelu 23' nie będzie problemem? Raczej mało kto zwraca na to uwagę, ale akurat czytam na co dzień dużo tekstów z internetu, nie chciałbym, żeby mniejsze czcionki męczyły wzrok. Jasne, że można powiększyć, ale nie chciałbym, żeby to stało się jakimś rytuałemI jeszcze jedno, czy funkcja automatycznego dostosowania jasności do warunków oświetleniowych w Eizo będzie przydatna? Z góry dzięki za poradę
![]()
Skontaktuj się z nami