Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Domyślnie

Specyfikacja nie zawiera (poza rozdzielczością i rozmiarem) żadnego istotnego parametru.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Znajomy grafik na co dzień pracujący w drukarni na CTP i w przygotowaniu druku miał dosyć pracy na ekranach FSiemens i namówił szefostwo na Della z s-ips. Wygląda tak samo jak ten w pierwszym poście tylko na końcu miał 'W'.
    Sprzęt był wielokrotnie kalibrowamy (dokupionym kalibratorem ) i.. stwierdził że porażka, nie dało się go sprzętowo dobrze skorygować. Do pracy z kolorem się nie nadaje i co już było mocno daje po oczach. Monitor trafił na biurko kierowniczki i korzystają z niego dziewczyny od świecenia blach offsetowych. Mówią ale fajny i jak 'żywo' świeci .
    Mi polecił z della jakiś tańszy ponad 20' ~1,5kz ponoć dający się skalibrować ale nie skorzystałem.
    Ostatnio edytowane przez pierote ; 01-05-2010 o 22:00
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.

Wątek rozpocząłem z pewną prowokacją, bo sam wypatrzyłem sobie NEC'a MultiSync PA241W ale potrzebowałem drugi monitor dla asystenta/współpracownika.
    Swój kupię z dotacji otrzymanej z Urzędu Pracy ale na ten drugi muszę wyłożyć z własnej kieszeni i dlatego pojawiła się opcja budżetowa.
    Ale koniec końców zdecydowałem się na Eizo S2243W, bo mimo większego wydatku na początek liczę na lepsze efekty przy końcu jeżeli chodzi o współpracę między mną a współpracownikiem

Jeszcze raz bardzo dziękuję za rady i opinie, które definitywnie wybiły mi z głowy wchodzenie w marki typu HP czy Dell.
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ma ktos jakies doswiadczenia z motinorem Dell 3008WFP ? Nadaje sie on do obrobki foto czy lepiej odpuscic sobie ten model i wziac cos mniejszego z NEC'a lub Eizo?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniek750 Zobacz posta
    Dell (...) Nadaje sie on do obrobki foto (...)?
    Mówione było o tym jakieś 145765 razy. Nie nadaje się.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

A co jest z nim nie tak? Nie daje sie dobrze skalibrowac czy ogilnie panel jest nie wypal do fotografii?

Domyślnie

A co jest z nim nie tak? Nie daje sie dobrze skalibrowac czy ogilnie panel jest nie wypal do fotografii?
    DELL ma ofertę skierowaną do korporacji. Użycie w biurach, jasno oświetlonych, z aplikacjami typu Word i poczta.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    DELL ma ofertę skierowaną do korporacji. Użycie w biurach, jasno oświetlonych, z aplikacjami typu Word i poczta.
    I wszystko jasne dzieki bo juz prawie sie skusilem na niego bo znajomy chce sprzedac. A co bys polecal tak do 5-6k.
    A ktos cos wie na tematych monitorkow http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=11093 ponoc tez pozadna jakosc.
    Ostatnio edytowane przez maniek750 ; 04-05-2010 o 23:42

Domyślnie

I wszystko jasne dzieki bo juz prawie sie skusilem na niego bo znajomy chce sprzedac. A co bys polecal tak do 5-6k.
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=32374

aeeon
    Gość

Domyślnie

Witam

Stoję właśnie przed dylematem wyboru monitora. Waham się pomiędzy następującymi modelami 22'/23':

- Eizo S2232WH (lub nieco droższy S2233WH)
    - Eizo EV2333WH
    - NEC P221W

Potrzebuję monitor, który zapewni mi komfortową pracę przez 8-12h (jestem programistą). Który z nich będzie przyjażniejszy dla oczów? O jakość obrazu nie pytam, bo myślę, że kazdy z nich jak na moje potrzeby będzie bardzo dobry, choć skłaniam się ku Eizo, ze względu na to, że firma pewniejsza i 5 lat gwarancji. Czy mniejszy rozmiar plamki w modelu 23' nie będzie problemem? Raczej mało kto zwraca na to uwagę, ale akurat czytam na co dzień dużo tekstów z internetu, nie chciałbym, żeby mniejsze czcionki męczyły wzrok. Jasne, że można powiększyć, ale nie chciałbym, żeby to stało się jakimś rytuałem I jeszcze jedno, czy funkcja automatycznego dostosowania jasności do warunków oświetleniowych w Eizo będzie przydatna? Z góry dzięki za poradę

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów