Close

Strona 16 z 25 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 244

Wątek: D3s-D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszkut Zobacz posta
    ho ho ho... samek, ale jesteś srogi...
    mówię tylko o jednym guziczku/dżojstiku a ty pleciesz o jakiś głupotach. twój post ma jakiś związek z tym co napisałem? czy to tylko takie pokazanie "jestem fajny - pracowałem na tym tym tym tym tym" ???
    Nie - nie jestem srogi. Ale są momenty, że z lekka osłabia mnie 'przydzielanie' porażek producentom sprzętów wszelakich. Resztę pozostawię bez komentarza. Nie warto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Tak z czystej ciekawości - do osób zajmujących się głównie zdjęciami ludzi. Jak to jest w pionowych kadrach ze zmianą punktu AF w D3? W puszkach Dxx z gripem nie da się tego wygodnie zmieniać bo wybierak jest za daleko i trzeba używać pokrętła. W d700 jest drugi wybierak co jest imo świetnym rozwiązaniem, ale D3 go nie ma. Czy nie wydaje wam się to dość sporą wadą w stosunku do D700?
    Ja nie mam z tym żadnych problemów, ale jeśli ktoś ma zbyt małe dłonie, to rzeczywiście może być jakiś kłopot.
    Jacek

Domyślnie

Myślę, że powinni z D3 wywalić wszystko i zostawić tylko przyciski jakie są w D40, a nawet jeszcze okroić o kilka. Jak ktoś nie będzie potrafił dostosować puszki do siebie - no cóż, uważam to za porażkę.
    Pójdź dalej. Napisz, że powinno się wywalić wszystko z puszki, wyjąć wszystkie przyciski, zakleić wszystkie otwory z wyjątkiem jednego. Powstanie nam Camera Obscura (taki aparat otworkowy, czyli "pinhole") i wtedy możesz wygłosić swoje zdanie: "Jak ktoś nie będzie potrafił dostosować puszki do siebie - no cóż, uważam to za porażkę".
    Prawda jest taka, żekorpusy zawodowe mają to do siebie, że większość ustawień dostępna jest z zewnątrz obudowy za pomocą przycisków i pokręteł, żeby w sekundę można było przestawić konkretne funkcje.
    W reportercie liczy się czas reakcji, a nie prostota obsługi. Dlatego jest tyle ustawień, żeby można było właśnie tą puszkę dostosować do swoich potrzeb, np. zaprogramować przyciski.

Ps. robiłem zdjęcia Nokią 7650, N95, SE K750i i Motorolą V3. Każdą fotografowało się dobrze.
    To dlaczego zmieniłeś system jak było dobrze?
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    To dlaczego zmieniłeś system jak było dobrze?
    Skibek, chyba nie zaczaiłeś ironii...
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stef Zobacz posta
    Skibek, chyba nie zaczaiłeś ironii...
    Hjehje, a no może... Po weselu jestem (byłem) i jeszczesię nie obudziłem
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Hjehje, a no może... Po weselu jestem (byłem) i jeszczesię nie obudziłem
    Jak się sprawdził w praktyce? Pokaż coś z "placu boju" w trudnych warunkach
    Nikon - trochę sprzętu, brak talentu

Domyślnie

Hje, po weekendzie dopiero podejdę do tematu obróbki
    Nawet jeszcze nie zrzuciłem z databanku

Domyślnie

[Co zyskam zamieniajac D700 na D3s ?]
    Poczekaj na D4!
    Nikon D1x, D2x, D100, D800, D90, FTn, EL, F-801s, F-501, F-301, EM, SB-50DX, SB-22 i kilka szkieł Nikkor, Sigma, Tamron.

Domyślnie

Jestem po zleceniu ślubnym w którym pierwszy raz miałem D3, a normalnie pracuję na D700

Moje zdecydowane minusy dla D3
    - brak multiselektora (Joy'a) jak w D700 - to zdecydowanie super patent
    - zmiana pomiaru światła na boku wizjera - WTF.... najleszy układ mimo wszystko ma D700 (Pomiar, AEL/AFL, Af-On)

Bardzo duże plusy
    - 2 sloty kart
    - szybkość puszki (AF i jak strzelanie)

Konkluzje
    Nie jestem już tak przekonany że seria Dx jest aż tak zajebista aby dopłacać niemal 9tys między D700 a D3/D3s.
    Ogólnie jestem ciut rozczarowany, właśnie przez minusy jakie opisałem powyżej, a niestety plusy ich nie rekompensują.
    Nie biorę w tym porównaniu pod uwagę szumów!!

Więc zostaje mi poczekać na następce D700 zanim pomyślę o serii Jednocyfrowej.
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

poczekajcie na d5 pewnie będzie miał dotykowy ekran iso 500.000 takie jak 100 na d700 i 90mpix

gdyby każdy miał takie problemy..

ja bym kupił d700 i za różnice cen taką szklarnie ze głowa mała

Strona 16 z 25 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów