Close

Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 244

Wątek: D3s-D700

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jestem po zleceniu ślubnym w którym pierwszy raz miałem D3, a normalnie pracuję na D700

Moje zdecydowane minusy dla D3
    - brak multiselektora (Joy'a) jak w D700 - to zdecydowanie super patent
    - zmiana pomiaru światła na boku wizjera - WTF.... najleszy układ mimo wszystko ma D700 (Pomiar, AEL/AFL, Af-On)

Bardzo duże plusy
    - 2 sloty kart
    - szybkość puszki (AF i jak strzelanie)

Konkluzje
    Nie jestem już tak przekonany że seria Dx jest aż tak zajebista aby dopłacać niemal 9tys między D700 a D3/D3s.
    Ogólnie jestem ciut rozczarowany, właśnie przez minusy jakie opisałem powyżej, a niestety plusy ich nie rekompensują.
    Nie biorę w tym porównaniu pod uwagę szumów!!

Więc zostaje mi poczekać na następce D700 zanim pomyślę o serii Jednocyfrowej.
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

poczekajcie na d5 pewnie będzie miał dotykowy ekran iso 500.000 takie jak 100 na d700 i 90mpix

gdyby każdy miał takie problemy..

ja bym kupił d700 i za różnice cen taką szklarnie ze głowa mała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    Jestem po zleceniu ślubnym w którym pierwszy raz miałem D3, a normalnie pracuję na D700

Moje zdecydowane minusy dla D3
    - brak multiselektora (Joy'a) jak w D700 - to zdecydowanie super patent
    - zmiana pomiaru światła na boku wizjera - WTF.... najleszy układ mimo wszystko ma D700 (Pomiar, AEL/AFL, Af-On)

Bardzo duże plusy
    - 2 sloty kart
    - szybkość puszki (AF i jak strzelanie)

Konkluzje
    Nie jestem już tak przekonany że seria Dx jest aż tak zajebista aby dopłacać niemal 9tys między D700 a D3/D3s.
    Ogólnie jestem ciut rozczarowany, właśnie przez minusy jakie opisałem powyżej, a niestety plusy ich nie rekompensują.
    Nie biorę w tym porównaniu pod uwagę szumów!!

Więc zostaje mi poczekać na następce D700 zanim pomyślę o serii Jednocyfrowej.

Bardzo rzetelne podsumowanie, oby więcej takich w miejsce bezsensownego bicia piany. Sam myślałem długo nad skokiem d700>d3 i nie dojrzałem. Teraz wiem, że jeśli już to d3s

Domyślnie

Dzisiaj miałem sen ,że Nikon wypuścił D700s z matryca deczyesa i video za połowę ceny D3s Miałem już kupować drugą puchę d700 ale się jeszcze wstrzymam bo łupie mnie w kościach i mam przeczucie iż D700s już się zbliża

hadan
    Gość

Domyślnie

Miałem podobny sen w marcu, ale pozostał tylko snem. Oby Twój się spełnił.

Domyślnie

Obyś prorokiem byłJa chce matrycę d3s w tańszej puszce, natychmiast jest mój

Domyślnie

i moj
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

No tak se liczyłem to:
    w 2006r - d80
    w 2008r - d90

w 2007r - d3
    w 2009r - d3s

w 2007r - d300
    w 2009r - d300s

w 2008r - d700
    w 2010r - więc już pora na telestwora d700s

A dlaczego mi się wydaję .że będzie miał matryce d3s? Bo tak:
    wsadzanie matrycy od d3x było by nieporozumieniem - puszka by kosztowała z 15 patoli i była by dla studyjnych których jest mniej niż kotleciarzy/freelancerów i amatorów ,a ci woleli by za tą kasę kupić d3s. A studyjni jak będą chcieli to i tak kupią sobie d3x (albo już kupili).

Więcej pixeli? Wątpię by nikon w lift d700 wsadzał zupełnie coś nowego - mz pora na pixele przyjdzie z d4 w 2011 i w d800/d900 w 2012

Tak się rozmarzyłem
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 04-05-2010 o 10:53

Domyślnie

W ramach koncertu życzeń... to ja czekam na Fuji FX w puszce D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    No tak se liczyłem to:
    w 2006r - d80
    w 2008r - d90
    Szczerze to myślę, że najszybciej wymiana nastąpi (powinna) właśnie tu. Tylko z jaką matrycą???
    Nikon ma strasznie mało matryc w ofercie.

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    A dlaczego mi się wydaję .że będzie miał matryce d3s? Bo tak:
    wsadzanie matrycy od d3x było by nieporozumieniem - puszka by kosztowała z 15 patoli i była by dla studyjnych których jest mniej niż kotleciarzy/freelancerów i amatorów ,a ci woleli by za tą kasę kupić d3s. A studyjni jak będą chcieli to i tak kupią sobie d3x (albo już kupili).
    Wybacz, ale taka argumentacja do mnie nie przemawia. Jesli studyjnym proponujesz tylko D3x to ja moge napisac, że reporterzy niech se kupują D3s. Dlaczego sądzisz, że studyjni będa sobie lekko wydawać 21 tysięcy na D3x, podczas gdy reporterzy mogą pracować na 6 tys tańszym D3s, albo na jeszcze wiele (14 tysięcy!) tańszych D700/D300.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów