Close

Strona 14 z 25 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 244

Wątek: D3s-D700

Domyślnie

I ja focę 1go, już nie będę taki rozrzutny.. chyba?

Aha miałem spytać- dlaczego zdjęcia z D3s zapisują się na karcie w jednym pliku i w dwóch oddzielnych podfolderach, w puszce mam ustawione kolejna numeracja zdjęć? W D700 zapisuje w jednym pliku i jednym podfolderze.
    Ostatnio edytowane przez PeeZeet ; 29-04-2010 o 15:48
    N itepe.

Domyślnie

Witam,

Cytat Zamieszczone przez PeeZeet Zobacz posta
    I ja focę 1go, już nie będę taki rozrzutny.. chyba?

Aha miałem spytać- dlaczego zdjęcia z D3s zapisują się na karcie w jednym pliku i w dwóch oddzielnych podfolderach, w puszce mam ustawione kolejna numeracja zdjęć? W D700 zapisuje w jednym pliku i jednym podfolderze.
    możesz jaśniej ??? U mnie pliki są w : NIKOND3S>DCIM>100NCD3S - i w tym folderze są pliki np. DSC_1977.NEF itd.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez QuadMan Zobacz posta
    Witam,

możesz jaśniej ??? U mnie pliki są w : NIKOND3S>DCIM>100NCD3S - i w tym folderze są pliki np. DSC_1977.NEF itd.

Pozdrawiam, QuadMan
    No to już precyzuję: Karta-NIKON D3S=> DCIM => 101NCD3S i 102NCD3S i w każdym z tych podfolderów jest tyle samo zdjęć. Dla mnie jest to o tyle niewygodne bo przy kopiowaniu na dysk do jednego "wora" muszę oddzielnie otwierać każdy z tych plików a wolał bym z jednego zapodać kopiowanie i spokojnie pójść na papierosa
    N itepe.

Domyślnie

Witam,

jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, że pucha tworzy nowy folder ( właściwie kolejny podfolder), czyli np. 101NCD3S jeśli w poprzednim jest 999 fotek, co w wypadku karty 16GB jest możliwe.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

No właśnie nie mogę się doszukać takiego (jak sugerujesz) schematu wg. którego powstaje nowy podfolder
    Ostatnio edytowane przez PeeZeet ; 29-04-2010 o 23:48
    N itepe.

Domyślnie

Zmiana podfolderu może być związana przełączaniem pomiędzy bankami ustawień.

PS. Nie wiem też, czy się z tym nie spotkałem, gdy na karcie były jakieś stare zdjęcia przenoszone, albo kopiowane. W każdym razie po zabawach z kartą na komputerze. Ale to tak tylko coś przez mgłę mi się w głowie kołacze. Sprawdziłbym przełączanie banków.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 30-04-2010 o 00:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Zobacz posta
    W sobote 1 maja rozpoczęcie sezonu i pierwszy ślub Nikonem. Ciekawe ile zdjec przyniose do domu.
    Sebastian jak znajdziesz czas pokaż jakieś zdjęcia tutaj na forum ok? Wcześniej wspomniałeś R.Branizera, fakt używa do ślubów i wyciąga świetne kolorsy z d3s'a. Podglądam gościa cały czas : D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrumdanyboy Zobacz posta
    Sebastian jak znajdziesz czas pokaż jakieś zdjęcia tutaj na forum ok? Wcześniej wspomniałeś R.Branizera, fakt używa do ślubów i wyciąga świetne kolorsy z d3s'a. Podglądam gościa cały czas : D
    Mam nadzieje ze będzie co pokazac. Co do kolorow, to mysle ze troche czasu zajmie mi opracowanie workflow, ale licze na dobre efekty.
    Credo in unum Deum

Domyślnie

A to Sebastian nastąpiła przesiadka z C?
    N itepe.

Domyślnie

W sumie to powrot po 4 latach.
    Credo in unum Deum

Strona 14 z 25 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów