Szukaj
Pójdź dalej. Napisz, że powinno się wywalić wszystko z puszki, wyjąć wszystkie przyciski, zakleić wszystkie otwory z wyjątkiem jednego. Powstanie nam Camera Obscura (taki aparat otworkowy, czyli "pinhole") i wtedy możesz wygłosić swoje zdanie: "Jak ktoś nie będzie potrafił dostosować puszki do siebie - no cóż, uważam to za porażkę".
Prawda jest taka, żekorpusy zawodowe mają to do siebie, że większość ustawień dostępna jest z zewnątrz obudowy za pomocą przycisków i pokręteł, żeby w sekundę można było przestawić konkretne funkcje.
W reportercie liczy się czas reakcji, a nie prostota obsługi. Dlatego jest tyle ustawień, żeby można było właśnie tą puszkę dostosować do swoich potrzeb, np. zaprogramować przyciski.
To dlaczego zmieniłeś system jak było dobrze?
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Hje, po weekendzie dopiero podejdę do tematu obróbki
Nawet jeszcze nie zrzuciłem z databanku![]()
[Co zyskam zamieniajac D700 na D3s ?]
Poczekaj na D4!
Nikon D1x, D2x, D100, D800, D90, FTn, EL, F-801s, F-501, F-301, EM, SB-50DX, SB-22 i kilka szkieł Nikkor, Sigma, Tamron.
Jestem po zleceniu ślubnym w którym pierwszy raz miałem D3, a normalnie pracuję na D700
Moje zdecydowane minusy dla D3
- brak multiselektora (Joy'a) jak w D700 - to zdecydowanie super patent
- zmiana pomiaru światła na boku wizjera - WTF.... najleszy układ mimo wszystko ma D700 (Pomiar, AEL/AFL, Af-On)
Bardzo duże plusy
- 2 sloty kart
- szybkość puszki (AF i jak strzelanie)
Konkluzje
Nie jestem już tak przekonany że seria Dx jest aż tak zajebista aby dopłacać niemal 9tys między D700 a D3/D3s.
Ogólnie jestem ciut rozczarowany, właśnie przez minusy jakie opisałem powyżej, a niestety plusy ich nie rekompensują.
Nie biorę w tym porównaniu pod uwagę szumów!!
Więc zostaje mi poczekać na następce D700 zanim pomyślę o serii Jednocyfrowej.
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
poczekajcie na d5 pewnie będzie miał dotykowy ekran iso 500.000 takie jak 100 na d700 i 90mpix
gdyby każdy miał takie problemy..
ja bym kupił d700 i za różnice cen taką szklarnie ze głowa mała![]()
Skontaktuj się z nami