Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: D3000 i ISO 100

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cinspire Zobacz posta
    Obawiam się, że nie pisze, a tylko jest napisane :P
    Nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie czepiają się akurat tego błędu językowego... :P
    "Firma Nikon ponosi odpowiedzialność za utratę życia, obrażenia cielesne lub uszkodzenia mechaniczne przedmiotów należących do Klienta (...)."

Domyślnie

Nie czepiają się tylko zwracają uwagę.Wszyscy jesteśmy omylni,a ci którzy poprawiają błędy niekoniecznie chcą pokazać swoją "wyższość".
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eu07 Zobacz posta
    Nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie czepiają się akurat tego błędu językowego... :P
    Może dlatego, że rzuca się w oczy? Może dlatego, żeby ktoś go nie popełniał, skoro sobie uświadomi (a nie ma tu wielkiej skomplikowanej zasady do pamiętania).
    Dzięki takiemu "czepiactwu" ludzi ja sam już nie popełniam kilku moich notorycznych baboli, których nawet nie zauważałem wcześniej. (np. "napewno" "wogóle" "tą dziewczynę").

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Dobra odpowiedź zwłaszcza, jeśli na te drobniejsze też przyjdzie czas. Ja zawsze sobie ceniłem poprawną polszczyznę.
    "Firma Nikon ponosi odpowiedzialność za utratę życia, obrażenia cielesne lub uszkodzenia mechaniczne przedmiotów należących do Klienta (...)."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cinspire Zobacz posta
    Może dlatego, że rzuca się w oczy? Może dlatego, żeby ktoś go nie popełniał, skoro sobie uświadomi (a nie ma tu wielkiej skomplikowanej zasady do pamiętania).
    Dzięki takiemu "czepiactwu" ludzi ja sam już nie popełniam kilku moich notorycznych baboli, których nawet nie zauważałem wcześniej. (np. "napewno" "wogóle" "tą dziewczynę").
    A mnie do szału doprowadza jak słyszę od gościa: poszłem, wyszłem, ...... jeszcze tylko dodać można pierłem i żygłem.
    Też jestem za tym, aby błędy wytykać (ale nie robić tego złośliwie, a życzliwie), bo przecież na tych błędach się uczymy. Czyż nie jest tak właśnie?
    N

Domyślnie

wątek koniecznie do zamknięcia

Domyślnie

Żygłem? Raczej 'rzygłem', choć błędnie. (Życzliwie napisane )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duszek Zobacz posta
    wątek koniecznie do zamknięcia
    Zgadzam się.

Cytat Zamieszczone przez Anja_G Zobacz posta
    Żygłem? Raczej 'rzygłem', choć błędnie. (Życzliwie napisane )
    Czujność - bardzo dobry
    N

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Wątek do zakończenia oftopikowania i powrotu do dyskusji o jakże cudownym ISO 100. Już jak byłem dzieckiem i miałem w rękach taki prosty kompakcik na klisze (ale podobno porządny był, nie wiem dokładnie w związku z czym ale możliwe), pytałem rodziców co to za ustawienie 100, 200-400 (dwa do wyboru były, tzn. dla 200 i 400 wspólne, i to ustawienie czułości włożonego filmu było chyba obok włącznika flesza jedynym ustawieniem). I o ile pamiętam stwierdzili, że powyżej 100 się nie wchodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eu07 Zobacz posta
    I o ile pamiętam stwierdzili, że powyżej 100 się nie wchodzi.
    Moi rodzice powiedzieli, że kupią mi aparat jak nauczę się robić zdjęcia,
    aparat kupiłem sobie kiedy już zacząłem zarabiać w miarę normalne pieniądze,
    dlatego dlatego dzięki za odpowiedzi, wszystkie były bardzo pomocne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów