Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Pan na chodniku

Domyślnie Pan na chodniku

Ostatnio na spacerze wylookałam pewnego "Pana" który sobie kimał

Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Oszczędny w słowach Awatar KOZI2000
    Miasto
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

kontrowersyjna fotka, mi osobiście nie pasują takie klimaty. Szkoda gościa. Co do techniki to jest troszkę krzywo
    | D90 | MB-D80 | N35 1.8 | N50 1.8 | N18-105 VR | N70-300 VR | Benro A-500EX + BH2 | Naneu Alpha-L |

Domyślnie

czemu szkoda? Człowiek się wyluzował i od razu trzeba nad nim ubolewać? A co do zdjęcia to bez niego by była ciekawe kompozycja.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borboredo Zobacz posta
    czemu szkoda? Człowiek się wyluzował i od razu trzeba nad nim ubolewać? (...)
    Alkoholizm to choroba, a bezdomność to wielkie, osobiste nieszczęście, ponadto robienie i publikowanie zdjęć osobom, które są tego nieświadome jest sprzeczne z prawem, nie wspomnę o etyce.
    MarcinWilk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    Alkoholizm to choroba, a bezdomność to wielkie, osobiste nieszczęście, ponadto robienie i publikowanie zdjęć osobom, które są tego nieświadome jest sprzeczne z prawem, nie wspomnę o etyce.
    Masz 100% racji tylko po czym wywnioskowałeś ze to własnie pijany bezdomny. Może to facet wracający z budowy po pracy wypił kilka głębszych i mu sie słabo zrobiło?... a odbiegamy od temat którym jest zdjęcie. Wiec powiem jeszcze raz widzie te zdjęcie bez tego czlowieka jako ciekawsze kompozycyjnie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ja niestety nie widze w tym zdjęciu nic ciekawego. Gdybym przechodził koło tego człowieka nie pomyślałbym nawet o wyciaganiu aparatu z plecaka.

Domyślnie

Temat ciekawy, jednak wydaje mi się, że zdjęcie powinno zostać zrobione z niższej pozycji [Twojej, a nie "bohatera", bo jemu to już by ciężko było zejść niżej].
    Jakiś reportażyk z tego focenia wyciągnęłaś głębszy, czy poszła tylko jedna fotka?

Świadomie, to się nie sypia na chodniku. Na chorobę człowiek zapada, a nie sam sobie ją, że tak to nazwę, montuje na własne życzenie z pełną świadomością konsekwencji chlejąc codziennie.
    Bardziej nieetyczne jest dla mnie dawanie im pieniędzy podczas ich żebrania, często bardzo nachalnego.
    A i podstawowa sprawa: wyłączne łącznie bezdomności z alkoholizmem jest bardzo nieuczciwe i bardzo krzywdzące w stosunku do bardzo wielu osób bezdomnych, które zaczęły pić dopiero po utracie dachu nad głową, co ma miejsce w bardzo wielu przypadków. Zatem proszę nie powielać stereotypów menela, który przez zachlewanie się traci dom/mieszkanie/altankę i porównywanie go z ludźmi, którym noga powinęła się w pracy, interesach etc. etc., bo to może się przydarzyć akurat każdemu i nie na własne życzenie, jak w przypadku zachlewania się.

Domyślnie

Tylko jedno zdjecie zostało zrobione bo wydawało mi sie najlepsze.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

kadr i krzywizna na nie...na nie również temat, pomyśl, że "zdrzemnęłaś" się na ławce w trakcie czytania książki, masz krzywą minę, wyglądasz średnio itp, ktoś walnął ci zdjęcie i opublikował w poczytnym portalu...zainteresowana,co?
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Mam nadzieję, że kolega później zawezwał odpowiednie służby, co by sprawdziły czy pan sobie tylko przysnął, czy też coś poważnego mu się stało. Bo jeśli to ostatnie zdjęcie tego pana w życiu to za wesoło nie jest...
    Nikon + Nikkory + Lampa + reszta gratów w ciężkiej torbie = i tak mało czasu na wszystko...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów