Szukaj
Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
http://press-shots.blogspot.com/
Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587
kontrowersyjna fotka, mi osobiście nie pasują takie klimaty. Szkoda gościa. Co do techniki to jest troszkę krzywo![]()
| D90 | MB-D80 | N35 1.8 | N50 1.8 | N18-105 VR | N70-300 VR | Benro A-500EX + BH2 | Naneu Alpha-L |
czemu szkoda? Człowiek się wyluzował i od razu trzeba nad nim ubolewać? A co do zdjęcia to bez niego by była ciekawe kompozycja.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Masz 100% racji tylko po czym wywnioskowałeś ze to własnie pijany bezdomny. Może to facet wracający z budowy po pracy wypił kilka głębszych i mu sie słabo zrobiło?... a odbiegamy od temat którym jest zdjęcie. Wiec powiem jeszcze raz widzie te zdjęcie bez tego czlowieka jako ciekawsze kompozycyjnie.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
ja niestety nie widze w tym zdjęciu nic ciekawego. Gdybym przechodził koło tego człowieka nie pomyślałbym nawet o wyciaganiu aparatu z plecaka.
Temat ciekawy, jednak wydaje mi się, że zdjęcie powinno zostać zrobione z niższej pozycji [Twojej, a nie "bohatera", bo jemu to już by ciężko było zejść niżej].
Jakiś reportażyk z tego focenia wyciągnęłaś głębszy, czy poszła tylko jedna fotka?
Świadomie, to się nie sypia na chodniku. Na chorobę człowiek zapada, a nie sam sobie ją, że tak to nazwę, montuje na własne życzenie z pełną świadomością konsekwencji chlejąc codziennie.
Bardziej nieetyczne jest dla mnie dawanie im pieniędzy podczas ich żebrania, często bardzo nachalnego.
A i podstawowa sprawa: wyłączne łącznie bezdomności z alkoholizmem jest bardzo nieuczciwe i bardzo krzywdzące w stosunku do bardzo wielu osób bezdomnych, które zaczęły pić dopiero po utracie dachu nad głową, co ma miejsce w bardzo wielu przypadków. Zatem proszę nie powielać stereotypów menela, który przez zachlewanie się traci dom/mieszkanie/altankę i porównywanie go z ludźmi, którym noga powinęła się w pracy, interesach etc. etc., bo to może się przydarzyć akurat każdemu i nie na własne życzenie, jak w przypadku zachlewania się.
Tylko jedno zdjecie zostało zrobione bo wydawało mi sie najlepsze.
Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
http://press-shots.blogspot.com/
Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587
Skontaktuj się z nami