Close

Strona 12 z 25 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 244

Wątek: D3s-D700

Domyślnie

Wielkie uznanie dla Skibka za styl kupowania puchy, też bym tak chciał! W foto chyba lepszy instynkt i wiara, niż zimna analiza...
    70F,D70s,D700,P7000,D7100, szklarnia N z gwintem na filtry 77 i inne graty (w tym m.in. SB700)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    No jak ktoś kupuje korpus D3s w przerwie między klapkami, a spodniami to się jakoś nie dziwię.
    hahaha takie zdanie nurtowało mnie przez cały czas czytania tego wątku;- ) co do zmiany d700 na d3s to gdybym miał mozliwosc to zmieniałbym odrazu, reporterka reporterka

Domyślnie

No ja zawsze uważałem, że D300 to coś co mi wystarcza, a pełna klatka (nie licząc klyszy) nigdy mnie nie dopadnie. Po pierwszym użyciu 3s'a doszedłem do wniosku, że chyba byłem (i tu nie będę używał wulgaryzmów)...
    To zupełni inny kaliber. Nie można pórównywać DX do FX.
    Co do D700 i D3s to powiem tak, że D700 można porównać do D3 i jakoś zbytnio nie odbiega jakością (jedynie ergonomią minimalnie pozostaje tuż za nim).
    Jeżeli chodzi o D3s to tu na jakośc obrazka mocno wpływa małoszumiąca matryca. Pomijam ceregiele typu filmiki, poziomiczka w wizjerze, "kłajet szuter" lub "szaram mode" (czyli tryb cichej migawki) i inne fajne wynalazki. Powiem Wam, że używając D3s człowiek ma niesamowite poczucie komfortu psychicznego, że każde zdjęcie, które zrobi z ręki będzie nieporuszone i nie zaszumione (chyba, że taki ma zamiar). Chcę przez to powiedzieć, że w nocy na mieście robie zdjęcia z ręki, a przysłonę zamykam na f4
    ISO 12800 szumi tak jak w D300 na 1600 (szumi, albo nie-szumi ).
    Te 11fps to też jakaś tam zaleta, ale nie stawiałbym tego (nawet w sporcie) jako główna zaleta i przewaga nad innymi korpusami.
    Świadomość, że przede mną jeszcze prawie 300.000 klików też poprawia samopoczucie
    Dziś pada deszcze, a ja... idę pofocić street'a Nie boję się,że "cukierek" się rozpłynie. Ta puszka została stworzona po to, żeby robić zdjęcia wszędzie tam, gdzie baby nie można posłać (o diable nie wspominając).

Nikon vs. Stwórca: 1:0
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Skibek nie udzielałeś się przypadkiem w wątku "D300 kontra D700", albo "Dlaczego kocham D300 i nigdy nie zamienię"? Bo nie chce mi się szukać, a czasem fajnie zestawić jak to w czasie wygląda. Prawda jest taka, że jest otchłań między D300 i pełnoklatkowcami (w typowych zastosowaniach). Ci co nie maja tej świadomości - ich szczęście. Ci, których stać na pełną klatkę, tylko kwitują to uśmieszkiem i wzruszeniem ramion. Ja czekam na następcę D700 z bebechami od D3s (bo mniejszy bez gripa i wygodniejszy z - i tańszy w sumie). Myślałem, że nie zmienię już D700 na nic, ale jeśli za jakieś dwa tysiaki (w stosunku do sprzedawanego starego) będę mógł mieć nową migawkę, matrycę, gumy, akumulator... To wychodzi mi na to, że to wcale nie jest taki zły biznes.
    Dobrze to ująłeś - sprzęt daje po prostu pewność, że zdjęcia będą dobre. Mnie to wkurza, bo nie mam wymówek i mogę obwiniać tylko moje nędzne umiejętności!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Skibek nie udzielałeś się przypadkiem w wątku "D300 kontra D700", albo "Dlaczego kocham D300 i nigdy nie zamienię"? Bo nie chce mi się szukać, a czasem fajnie zestawić jak to w czasie wygląda. .....
    Daj spokój, tylko krowa nie zmienia pogladow, ja tez do wczoraj bylem przekonany do 16-35/4 VR, a jutro moze sie okazac ze kupie 14-24 . Czlowiek zawsze znajdzie uzasadnienie do swoich poczynań
    Credo in unum Deum

Domyślnie

16-35 jest imo obiektywem z pupy.

no to dochodzimy motywów poczynań kobiet. one sobie kupują ciuszki pod wpływem chwili, a my detrójkęes

Domyślnie

szkoda, ze d3s nie kosztuje tyle ile taki ciuszek :P

Domyślnie

bardzo dobrze że nie kosztuje tyle! wtedy każda idiotka z chmielnej miała by taki aparacik i robiła jeszcze lepsze zdjecia, a rynek foto ślubnej rozleciał by się jeszcze szybciej.
    w ogóle powinna być jakaś licencja na kupienie sprzętu foto profesjonalnego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeeZeet Zobacz posta
    Na ostatniej robocie używałem na przemian z różnymi szkłami D3s i D700 w stosunku 70 do 30%. Przy przeglądaniu materiału usunąłem nie trafionych dwa razy więcej fotek z D700 niż z D3s.
    Z pewnością D3s (i d3, d3x) ma jeszcze trochę lepszy AF niż d700). Ale jeśli możesz to uściślij, bo to co napisałeś brzmi dość tendencyjnie. O jakich proporcjach zdjęć nietrafionych względem trafionych mówisz ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Ja tam się nie znam, ale patrząc na porównanie z tej strony mi się wydaje ,że do 6400 idą łeb w łeb, a dopiero na ISO 12800 D3s zostawia w tyle d3. Tak czy siak D3s dla reporterów sportowych jest wymarzone.

Strona 12 z 25 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów