Close

Strona 8 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No to by sie wtedy zaczelo...
    Czyli zakladamy, ze nowe opcje maja byc:
    a) dla debili
    b) "kliku-kliku" i super efekt jest

a nie takie, ktore maja ulatwiac? Nikt nie mowi, ze PS ma posiadac wszystkie opcje Indyka. Fajnie jednak byloby, gdyby ten program ewoluowac, a nie "efektowal" i "kliku-klikuowal"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Czyli zakladamy, ze nowe opcje maja byc:
    a) dla debili
    b) "kliku-kliku" i super efekt jest
    Nie, ale generalnie w programie do obrobki grafiki takie zaawansowane ficzery tekstowe sa zbedne. I tak paleta Character jak i Paragraph sa wlasciwie identycznie jak w InDyku. Jak by jeszcze dolozyli taby, to potem by sie ludziom zachcialo tabelek, przypisow, styli, GREPa, i sie z tego zrobi syf, kila i mogila.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Wystarcza jeszcze tabsy i jest gitara

Domyślnie

A po co komu - pominąwszy debili z pkt. a) - rozbudowane funkcje składu tekstu w Photoshopie?

Domyślnie

No tak, obsluga tabulatorow (jakakolwiek!) to zaawansowane funkcje.
    Dla mnie lepiej, jesli producent dodaje kolejne funcje do programu. Wystarczy je teraz dobrze wykorzystac. Jak kazde inne narzedzie.
    Dobra, nie sprzeczajmy o rzeczy, ktorych nie ma

Domyślnie

Przeciez to juz bylo w CS4.
    64 bity nie miały chyba żadnego wykorzystania poza obsługą większej ilości pamięci, teraz aplikacja pisana pod 64-bit może wprowadzić jakieś usprawnienia w kwestii wydajności. Przynajmniej taką mam nadzieję. Co do GPU to też ma wzrosnąć jego znaczenie, ktoś wymieniał parę dodatkowych ficzerów mających się liczyć na GPU w CS5
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    64 bity nie miały chyba żadnego wykorzystania poza obsługą większej ilości pamięci,
    A gdzie to wyczytales? Osobiscie robilem testy, i wersja 64-bit jest zdecydowanie szybsza (w niektorych akcjach testowych nawet 50%), w stosunku do swojej odpowiedniczki w wersji 32-bit jak i CS3. Wiec chyba to nie tylko kwestia pamieci (tym bardziej, ze testy pamieciozerne nie byly).

teraz aplikacja pisana pod 64-bit może wprowadzić jakieś usprawnienia w kwestii wydajności.
    Np. jakie? Serio pytam, bo osobiscie nie moge sie juz dopatrzec w Photoshopie operacji, ktore trwalyby tak dlugo, ze wymagalyby niewiadomo jakiego przyspieszenia. Oczywiscie pod warunkiem, ze ma sie odpowiednia ilosc pamieci na pokladzie, a system i Photoshop potrafia je wykorzystac -- czyli generalnie wystarczy sam core programu, umiejacy zaadresowac wieksza ilosc memorki, co na poczatku swojej wypowiedzi prawie olales.

Co do GPU to też ma wzrosnąć jego znaczenie, ktoś wymieniał parę dodatkowych ficzerów mających się liczyć na GPU w CS5
    Nooo... Oprocz tego co juz jest w CS4, dojdzie jeszcze siatka trojpodzialu w kadrownicy. ********** przyspieszy robote!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Pod Vistą 64 CS4 chodzi tak jak pod 32. Tylko sama Vista 64 jest do d..... Oto zdanie moje.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

A gdzie to wyczytales? Osobiscie robilem testy, i wersja 64-bit jest zdecydowanie szybsza (w niektorych akcjach testowych nawet 50%), w stosunku do swojej odpowiedniczki w wersji 32-bit jak i CS3. Wiec chyba to nie tylko kwestia pamieci (tym bardziej, ze testy pamieciozerne nie byly).
    A nie wiem, już dawno wersji 32-bit na oczy nie widziałem, ale poza adresowaniem większej ilości pamięci nie widziałem specjalnej różnicy Skoro tak mówisz to tylko się cieszyć.

Np. jakie? Serio pytam, bo osobiscie nie moge sie juz dopatrzec w Photoshopie operacji, ktore trwalyby tak dlugo, ze wymagalyby niewiadomo jakiego przyspieszenia. Oczywiscie pod warunkiem, ze ma sie odpowiednia ilosc pamieci na pokladzie, a system i Photoshop potrafia je wykorzystac -- czyli generalnie wystarczy sam core programu, umiejacy zaadresowac wieksza ilosc memorki, co na poczatku swojej wypowiedzi prawie olales.
    Np składanie panoramy czy HDR. Przede wszystkim wykorzystują po 1 rzdeniu przez większość czasu trwania operacji. Rzuciłem teraz na próbę panoramkę z pięciu 12-megapikselowych tiffów z zaznaczeniem korekcji winietowania i geometrii i trwało to 15 sekund. Zawsze mogłoby być 5

Nooo... Oprocz tego co juz jest w CS4, dojdzie jeszcze siatka trojpodzialu w kadrownicy. ********** przyspieszy robote!
    No to prawda, póki co śmieszność Ale może z czasem znajdzie się jakieś lepsze zastosowanie, np liquify, które potrafi czasem zamulić
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Np składanie panoramy czy HDR. Przede wszystkim wykorzystują po 1 rzdeniu przez większość czasu trwania operacji. Rzuciłem teraz na próbę panoramkę z pięciu 12-megapikselowych tiffów z zaznaczeniem korekcji winietowania i geometrii i trwało to 15 sekund. Zawsze mogłoby być 5
    A co ma 64-bit z wykorzystaniem wielu rdzeni? Ze akurat wielordzeniowe procesory sa teraz 64-bitowe, to tylko hmmm... zbieg okolicznosci. Przepisanie aplikacji na 64-bity nie jest jednoznaczne z tym, ze bedzie dzialac na wszystkich dostepnych rdzeniach. Moze, ale nie musi.

No to prawda, póki co śmieszność Ale może z czasem znajdzie się jakieś lepsze zastosowanie, np liquify, które potrafi czasem zamulić
    Mi tam Liquify nigdy nie mulilo.
    www.SALDAT.pl

Strona 8 z 27 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów