Close

Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Czy znalazł ktoś szczegółowe informacje co będzie w CS5 wspierane przez GPU? Mam w planach wymianę laptopa i zastanawiam się nad wyborem modelu z Nvidia na pokładzie.
    Jak donosi Adobe:
    Nowe funkcje oparte na przyspieszaniu GPU Nowość!

Często używane narzędzia zostały ulepszone przez zastosowanie GPU. Podczas kadrowania można teraz stosować siatkę trójpodziału. Funkcja klikania i przeciągania ułatwia powiększanie. Wyświetlany na ekranie próbnik kolorów zapewnia lepszą wizualizację próbkowanych kolorów.

Czyli szoku nie ma...
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Są czyli nie ma.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Jak donosi Adobe:
    Nowe funkcje oparte na przyspieszaniu GPU Nowość!

Często używane narzędzia zostały ulepszone przez zastosowanie GPU. Podczas kadrowania można teraz stosować siatkę trójpodziału. Funkcja klikania i przeciągania ułatwia powiększanie. Wyświetlany na ekranie próbnik kolorów zapewnia lepszą wizualizację próbkowanych kolorów.

Czyli szoku nie ma...
    Ten marketingowy bełkot przeczytałem, często korzystam z ACR i co wykorzysta GPU?
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ogolnie warto zmienic lapka na takiego z osobnym GPU, bo coraz wiecej aplikacji sprzetowo dekoduje sygnal wideo.
    Tak właśnie zamierzałem zrobić, a właściwie chciałem laptopa z możliwością przełączania kart graficznych. Lenovo zrobiło mi jednak brzydki numer i w modelu T410s dodało opcję dodatkowej karty grafiki kosztem niestety ExpressCard który chciałem wykorzystać podobnie jak moje PCMCIA jako czytnik kart. W moim obecnym Lenovo x61s mam czytnik SD (fajnie do kamery) i w PCMCIA mam Lexar CardBus Reader który czyta CF - i mam wszystko niejako wewnątrz laptopa co jest idealne przy podróżach.
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Mi się podoba. Wreszcie postawiono na 64-bity, jakieś tam wsparcie GPU, do tego mam nadzieje optymalizacja pracy pod więcej niż 1-2 rdzenie. Poza content aware fill bardzo dore wrażenie zrobiły na mnie nowe możliwości refine edge i możliwość dziubania w ACR na otwartym w PS zdjęciu. I wreszcie sensowne narzędzie do HDR. Moim zdaniem to znacznie większy przeskok niż z CS2 na CS3 czy CS3 na CS4.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Mi się podoba. Wreszcie postawiono na 64-bity, jakieś tam wsparcie GPU
    Przeciez to juz bylo w CS4.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ciekawe, w ktorym PS w koncu rozbuduja mozliwosci typograficzne. Zeby mozna bylo chociazby sterowac tabulatorami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ciekawe, w ktorym PS w koncu rozbuduja mozliwosci typograficzne. Zeby mozna bylo chociazby sterowac tabulatorami...
    No to by sie wtedy zaczelo... Chociaz -- juz teraz ludzie takie numery potrafia wywijac, ze normalnie mozg w poprzek staje. Przytocze historyjke.
    Dostalem jakis czas temu zapytanie o kalkulacje druku broszurki (16 stron A5), od pewnej instytucji samorzadowej. Zapytalem o szczegoly (papier, etc.), i czy w kalkulacji mam uwzglednic takze sklad i przygotowanie do druku. Przekierowano mnie do "informatyka", bo to on wykonal projekt publikacji. No i dostalem odpowiedz. "Praca zlozona w Photoshopie, pliki finalne zmontowane w pary stron (w takiej kolejnosci jak sie widza w finalnej publikacji), PDFy z tekstami zamienionymi na krzywe." Oczywiscie od razu zaswitalo mi podejrzenie o problemy. Poprosilem o przykladowy plik. Dostalem PDFa (strona A4, czyli faktycznie sklejone ze soba dwie A5tki) na ktorym bylo kilka kresek, czarne logo z czterech kolorow, kilka fiku-miku przypominajace kwadraciki i ze 2 KB tekstu). PDF z ta strona wazyl... 170 MB! Acrobat wyswietlal go jakies 2 minuty, a podglad separacji, po imporcie tego cuda do ID, generowal sie... 40 minut (i5 3,7 GHz, 8 GB RAM). Spisalem liste najwazniejszych poprawek, jakie sa potrzebne przed wyslaniem tego do druku, a nawet zasugerowalem, ze przygotuje to sam, pod warunkiem, ze otrzymam oryginalne PSDki. Pan informatyk po tym sie chyba obrazil, bo odpowiedz juz sie nie pojawila. Wspolczuje temu, kto dostal to do druku.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No to by sie wtedy zaczelo... Chociaz -- juz teraz ludzie takie numery potrafia wywijac, ze normalnie mozg w poprzek staje. Przytocze historyjke.
    Dostalem jakis czas temu zapytanie o kalkulacje druku broszurki (16 stron A5), od pewnej instytucji samorzadowej. Zapytalem o szczegoly (papier, etc.), i czy w kalkulacji mam uwzglednic takze sklad i przygotowanie do druku. Przekierowano mnie do "informatyka", bo to on wykonal projekt publikacji. No i dostalem odpowiedz. "Praca zlozona w Photoshopie, pliki finalne zmontowane w pary stron (w takiej kolejnosci jak sie widza w finalnej publikacji), PDFy z tekstami zamienionymi na krzywe." Oczywiscie od razu zaswitalo mi podejrzenie o problemy. Poprosilem o przykladowy plik. Dostalem PDFa (strona A4, czyli faktycznie sklejone ze soba dwie A5tki) na ktorym bylo kilka kresek, czarne logo z czterech kolorow, kilka fiku-miku przypominajace kwadraciki i ze 2 KB tekstu). PDF z ta strona wazyl... 170 MB! Acrobat wyswietlal go jakies 2 minuty, a podglad separacji, po imporcie tego cuda do ID, generowal sie... 40 minut (i5 3,7 GHz, 8 GB RAM). Spisalem liste najwazniejszych poprawek, jakie sa potrzebne przed wyslaniem tego do druku, a nawet zasugerowalem, ze przygotuje to sam, pod warunkiem, ze otrzymam oryginalne PSDki. Pan informatyk po tym sie chyba obrazil, bo odpowiedz juz sie nie pojawila. Wspolczuje temu, kto dostal to do druku.
    Taaaa... Trend "składania" publikacji w Photoshopie jest obecnie niezwykle popularny i to wśród "grafikuf", sam też dostałem już sporo podobnych kwiatków - oczywiście standarowo tekst jednoelementrówką ultra light w czterech kolorach, fatalnie rozseparowane zdjęcia i takie tam. Niech nas Ręka Boska broni przed ułatwianiem im tego niecnego procederu!
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 17-04-2010 o 21:14

Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów