Close

Strona 9 z 27 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A co ma 64-bit z wykorzystaniem wielu rdzeni? Ze akurat wielordzeniowe procesory sa teraz 64-bitowe, to tylko hmmm... zbieg okolicznosci. Przepisanie aplikacji na 64-bity nie jest jednoznaczne z tym, ze bedzie dzialac na wszystkich dostepnych rdzeniach. Moze, ale nie musi.
    Mi tam Liquify nigdy nie mulilo.
    No fakt, x64 a ilość jajek nie ma nic wspólnego, ale chyba ze zmęczenia już takie głupoty piszę gdzieś czytałem, że przy specyficznych operacjach 64 vs 32 potrafi dać znacznego kopa, bodaj przy szyfrowaniu. Uj wie jak to się ma do grafiki, ale może też są operacje, które pozwalają się w 64 bitach przyspieszyć. A w momencie kiedy program wychodzi tylko w wersji x64 to można mu aplikować operacje wymagające tych 64 bitów. Wątpie, aby ktoś pisał osobne algorytmy dla wersji 32 i 64 bitowych, szczególnie, że te drugie do niedawna były dosyć niszowe (nawet nie było wsparcia dla OSX x64). Nie chcę tu nic udowadniać, po prostu pokładam w CS5 pewne nadzieje i mam nadzieję, że się nie zawiodę
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    A w momencie kiedy program wychodzi tylko w wersji x64 to można mu aplikować operacje wymagające tych 64 bitów.
    Tak z ciekawosci zapytam -- a gdzie wyczytales, ze nowy Shop wyjdzie jedynie w wersji 64-bit?

Wątpie, aby ktoś pisał osobne algorytmy dla wersji 32 i 64 bitowych, szczególnie, że te drugie do niedawna były dosyć niszowe (nawet nie było wsparcia dla OSX x64). Nie chcę tu nic udowadniać, po prostu pokładam w CS5 pewne nadzieje i mam nadzieję, że się nie zawiodę
    Nie ma sie czym podniecac -- IMHO bedzie to samo co w CS4. A caly szum przy tych 64-bitach bierze sie zapewne z tego, ze w koncu w tej wersji pojawi sie pod MacOS.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Szczerze mówiąc to nie pamiętam, czyżbym sobie jakieś bzdury utrwalił? Z tego co teraz widzę, to After Efects i Premiere Pro będą 64 only, więc musiałem sobie dopowiedzieć, że PS też

MacOS mnie nie interesuje, ale takie porównania całkiem trafiają do mojej wyobraźni
    Ostatnio edytowane przez igsux3 ; 18-04-2010 o 20:27

Domyślnie

MacOS mnie nie interesuje, ale takie porównania całkiem trafiają do mojej wyobraźni
    Tego typu (procentowo) wyniki mialem juz przy porownaniu CS4 64-bit vs. CS4 32-bit. Jak juz wspominalem -- to nie jest nic odkrywczego; to juz bylo.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

W sumie, co mnie to interesuje, i tak korzystam z CNX

Domyślnie

AE i PP CS5 są faktycznie tylko w wersji 64-bit, pozostałe programy działają również pod 32-bit tak więc nowy Photoshop ma nadal wsparcie dla prehistorycznej architektury Dla osób kupujących nowy pakiecik i posiadających system 32 bitowy w przypadku powyższych dwóch programów Adobe umożliwia zainstalowanie ich poprzedników czyli CS4 za friko.
    Więcej tutaj:
    http://www.adobe.com/products/creati...roduction/faq/
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Bardzo ciekawa dyskusja o wydajności, ale.. qrcze.. nikt oprócz "przyśpieszenia o 50%" nie potrzebuje np. filtrów dla obrazów 16bit? W CS4 dodano kilka gadżetów, a w menu Filter w trybie obrazu 16bit nadal nie jest aktywna ponad połowa filtrów..
    Mam wrażenie, że w kolejnych wersjach będą trójwymiarowe fruwajace po ekranie menu iskrzące sie wszystkimi kolorami tęczy, operacje będa wykonywane w ułamkach sekundy, a obróbka nadal będzie się odbywać na obrazach 8-bitowych. Nie idźcie tą drogą, Sabo!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    Bardzo ciekawa dyskusja o wydajności, ale.. qrcze.. nikt oprócz "przyśpieszenia o 50%" nie potrzebuje np. filtrów dla obrazów 16bit? W CS4 dodano kilka gadżetów, a w menu Filter w trybie obrazu 16bit nadal nie jest aktywna ponad połowa filtrów..
    Mam wrażenie, że w kolejnych wersjach będą trójwymiarowe fruwajace po ekranie menu iskrzące sie wszystkimi kolorami tęczy, operacje będa wykonywane w ułamkach sekundy, a obróbka nadal będzie się odbywać na obrazach 8-bitowych. Nie idźcie tą drogą, Sabo!
    Swoja drogą ciekawe, skąd te dziwne ograniczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Swoja drogą ciekawe, skąd te dziwne ograniczenia.
    Jak zwykle - z dawnych czasów Ktoś kiedyś tak to napisał i już zostało.

Domyślnie

64 bity nie miały chyba żadnego wykorzystania poza obsługą większej ilości pamięci, teraz aplikacja pisana pod 64-bit może wprowadzić jakieś usprawnienia w kwestii wydajności. Przynajmniej taką mam nadzieję. Co do GPU to też ma wzrosnąć jego znaczenie, ktoś wymieniał parę dodatkowych ficzerów mających się liczyć na GPU w CS5
    Wsparcie dla GPU ma być ale głównie w PP i AE, zreszta nVidia już zdążyła się pochwalić że ma taki sprzęt co takie cuda potrafi razem z adobe. Co do wsparcia GPU w samym szopie to raczej nie predko, patrząc ile czasu na rynku były sensowne akceleratory z OpenGL a kiedy pojawiło się wsparcie w szopie. Mi sie przydało przetwarzanie w ACR na GPU, może by szybciej banglało, przemielenie ~800 raw na jpg chwile jednak zajmuje. Tak samo sprawa filtrów, czasami tną a mógłby być faktyczny realtime przy poruszaniu suwakami (szczegolnie w 16-bit).
    pozdrawiam
    Mirek$

Strona 9 z 27 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów