Close

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie

i dlatego ja ich wszystkich zlewam, zamieniam i bede zamienial na dng
    a soft zmienie jak naprawde bede odczuwal taka potrzebe, a nie zostanie to na mnie wymuszone

Domyślnie

Nowości w PS5 słabo mnie podniecają. Nie widzę nic takiego, co by było przydatne w codziennej robocie. Content aware fill z całą pewnością wygląda spektakularnie w prezentacji i zrobi wrażenie na zebranych gościach, ale w pracy będzie tylko ułatwieniem. I to dla tych, którzy i tak daliby sobie z tym rade w CS3, czy 4. Pytanie kompletnie inne czy PS5 będzie wydajnie pracował na starszych kompach.
    Requires a 64-bit-capable computer with a 64-bit version of Mac OS, Microsoft® Windows® 7, or Windows Vista®. Actual performance varies depending on amount of RAM, driver types, and other factors.)
    Ale nie uprzedzajmy wypadków
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    ...Pytanie kompletnie inne czy PS5 będzie wydajnie pracował na starszych kompach. Ale nie uprzedzajmy wypadków...
    Będzie:
    Procesor Intel® Pentium® 4 lub AMD Athlon® 64
    Microsoft® Windows® XP z dodatkiem Service Pack 3; Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate lub Enterprise z dodatkiem Service Pack 1 (zalecany dodatek Service Pack 2); Windows 7
    1 GB pamięci RAM
    1 GB dostępnego miejsca na dysku twardym na potrzeby instalacji; dodatkowe wolne miejsce wymagane podczas instalacji (brak możliwości zainstalowania w wymiennych urządzeniach magazynujących opartych na pamięci flash)
    Wyświetlacz o rozdzielczości 1024 x 768 (zalecana rozdzielczość 1280 x 800) z odpowiednią kartą graficzną obsługującą przyspieszanie sprzętowe, standard OpenGL, kolory 16-bitowe i mającą 256 MB pamięci VRAM (pamięci RAM przeznaczonej na grafikę)
    Niektóre funkcje z przyspieszaniem GPU wymagają obsługi grafiki w standardach Shader Model 3.0 i OpenGL 2.0
    Stacja dysków DVD-ROM
    W przypadku funkcji multimedialnych oprogramowanie QuickTime 7.6.2
    Do korzystania z usług online wymagane szerokopasmowe połączenie z Internetem**
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Ja mam calego CS4 Pro i jeszcze go nie okielznalem, przesiadlem sie z PS 8, okazyjnie caly pakiet od kolegi pracujacego dla Adobe kupilem.
    Przesiadlem sie gdyz na nowszych OS nie za bardzo to mi chcialo dzialac. Jak ktos jest grafikiem to i pewnie, ze sie przesiadzie, bo to jak nowy bolid w F1. Ale jak ktos chce fotki podretuszowac to jest wiele tanszych opcji.

Domyślnie

Szacowana cena detaliczna polskiej wersji językowej programu Photoshop CS5 wyniesie 595 euro netto, a wersji Photoshop CS5 Extended - 839 euro netto.
    http://nt.interia.pl/foto/news/nowa-...oshopa,1463557
    D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)

Domyślnie

Czy znalazł ktoś szczegółowe informacje co będzie w CS5 wspierane przez GPU? Mam w planach wymianę laptopa i zastanawiam się nad wyborem modelu z Nvidia na pokładzie.
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Podoba mi się to:
    ** Niektórzy użytkownicy kwestionują jakość współpracy firm Nikon i Adobe w zakresie rozwiązań do przetwarzania plików Raw. Jest to spowodowane szyfrowaniem stosowanym w niektórych formatach Raw przez firmę Nikon. Uzyskaj więcej informacji* o tym, jak firmy Nikon i Adobe współpracują, odpowiadając na potrzeby klientów.
    Bodaj WladcaPixeli o tym pisal. Chce napisac program, ktory wypluwa z predkoscia swiatla Rawy z jpg (czy jakosc tak ), ale problemem jest szyfrowanie i skoki adresow.

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Czy znalazł ktoś szczegółowe informacje co będzie w CS5 wspierane przez GPU? Mam w planach wymianę laptopa i zastanawiam się nad wyborem modelu z Nvidia na pokładzie.
    Ogolnie warto zmienic lapka na takiego z osobnym GPU, bo coraz wiecej aplikacji sprzetowo dekoduje sygnal wideo.
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 17-04-2010 o 20:21

Domyślnie

A nie wie ktoś czy można z jakiegoś pewnego źródła pobrać wersję testową CS5tki?
    A zresztą co się będę chwalił...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zoidberg Zobacz posta
    A nie wie ktoś czy można z jakiegoś pewnego źródła pobrać wersję testową CS5tki?
    jeszcze nie ma takiego źródła
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Nie ma. Są tylko bety (czy inne wersje testowe), ale to niekoniecznie musi być to samo co wersja finalna. Na razie trzeba się wstrzymać z bólami. Z premierą CS5 jest trochę*podobnie jak z premierą Canona mkIV - obecnie dostępna jest wersja preprodukcyjna, która może mieć jeszcze usterki. Kiedy dokładnie zacznie się shipping jeszcze nie wiadomo
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów