Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 95

Wątek: Warto 35/2,0 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez High_Noise Zobacz posta
    Moj egzemplarz 35/2 jest ostry dopiero od 2.5 niestety. Trafic mozna roznie jak widac.
    Ja o swoim też tak myślałem
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Moje wrażenia są takie:
    N50/1,8 szybszy i ostrzejszy od 35/2

N50/1,8 ostrzejszy od N50/1,4 ( miałem oba, zostawiłem 1, Możliwe , że 1,4 trafił mi się kiepski ... ale różnica byłą wyraźna. Porównywałem na tych samych wartościach przesłony kardując te same motywy z identycznych odległości , ten sam korpus itp.

A może lepiej byłoby porównywać szybkość i ostrość podobnych ogniskowych ? ( że tak nieśmiało zapytam ? )
    D300s, D300, N50/1,8D, N35/2D, N35/1,8G, 2xN28/2,8 SB-900. Moje fotki na www.robertpitak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rubicon Zobacz posta
    Moje wrażenia są takie:

N50/1,8 ostrzejszy od N50/1,4 ( miałem oba, zostawiłem 1, Możliwe , że 1,4 trafił mi się kiepski ... ale różnica byłą wyraźna. Porównywałem na tych samych wartościach przesłony kardując te same motywy z identycznych odległości , ten sam korpus itp.

A może lepiej byłoby porównywać szybkość i ostrość podobnych ogniskowych ? ( że tak nieśmiało zapytam ? )
    <onanizm sprzętowy on>
    Ile egzemplarzy testowałeś?
    <onanizm off>
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Hehe, może i tak

chciałbym wyjaśnić powód dla którego podaję na czym pracuję: Liczę na uwagi od Was ( i takie już otrzymywałem na priv - zresztą bardzo pomocne ) - od bardziej doświadczonych co w tym sprzęcie jest niepotrzebnym balastem, co nietrafionym zakupem, co możnaby lepiej czy praktyczniej.

N50/1,8 miałem 2 szt - obie pracowały dla mnie tak samo. N50/1,4 miałem jeden, a drugi kupiłem na Allegro i odesłałem w ten sam dzień po zrobieniu domowego testu porównawczego 1,8 do 1,4.

N35/2 miałem dwie, teraz została jedna, obie tak do przyjęcia. Mam też 35/1,8 ( made in china) i taki on właśnie jest, ale usłyszałem już kilka głosów że być może trafił mi się przeciętniak

A ponieważ tester ze mnie żółtodziób - staram się czytać co piszą inni
    D300s, D300, N50/1,8D, N35/2D, N35/1,8G, 2xN28/2,8 SB-900. Moje fotki na www.robertpitak.pl

Domyślnie

Moja 35/1,8 - jak pisał Richie - to szkiełko do pracy na przysłonie maksymalnej. Często kompletnie lekceważę jego winietę.
    Jpgi w puchy nietykane - dla pokazania zachowania szkła

Za 700 pln to jaja go nie mieć w torbie

A to 1,8 zaraz po zakupie
    Ostatnio edytowane przez himi ; 12-04-2010 o 23:17

Domyślnie

Tutaj crop ze srodka

Domyślnie

tutaj taki jeszcze z samego srodka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rubicon Zobacz posta
    Moje wrażenia są takie:

Też generalizujesz. Ja mam 50G ostre od 1,4. Nie wiem, może mam łapę do szkieł nikona, w canonie miewałem różne szczęście. Teraz mam ostre wszystko i to bez żadnego, najmniejszego przebierania. Kasa - szkło - torba. Bez batryjek, linijek, dupereli.

Domyślnie

Swoją drogą bardzo często potrzebujecie crop 100%? Bo powoli to już o audiovoodoo zakrawa
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów