Szukaj
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Moje wrażenia są takie:
N50/1,8 szybszy i ostrzejszy od 35/2
N50/1,8 ostrzejszy od N50/1,4 ( miałem oba, zostawiłem 1,Możliwe , że 1,4 trafił mi się kiepski ... ale różnica byłą wyraźna. Porównywałem na tych samych wartościach przesłony kardując te same motywy z identycznych odległości , ten sam korpus itp.
A może lepiej byłoby porównywać szybkość i ostrość podobnych ogniskowych ? ( że tak nieśmiało zapytam ? )
![]()
D300s, D300, N50/1,8D, N35/2D, N35/1,8G, 2xN28/2,8 SB-900. Moje fotki na www.robertpitak.pl
Hehe, może i tak![]()
chciałbym wyjaśnić powód dla którego podaję na czym pracuję: Liczę na uwagi od Was ( i takie już otrzymywałem na priv - zresztą bardzo pomocne ) - od bardziej doświadczonych co w tym sprzęcie jest niepotrzebnym balastem, co nietrafionym zakupem, co możnaby lepiej czy praktyczniej.
N50/1,8 miałem 2 szt - obie pracowały dla mnie tak samo. N50/1,4 miałem jeden, a drugi kupiłem na Allegro i odesłałem w ten sam dzień po zrobieniu domowego testu porównawczego 1,8 do 1,4.
N35/2 miałem dwie, teraz została jedna, obie tak do przyjęcia. Mam też 35/1,8 ( made in china) i taki on właśnie jest, ale usłyszałem już kilka głosów że być może trafił mi się przeciętniak
A ponieważ tester ze mnie żółtodziób - staram się czytać co piszą inni![]()
D300s, D300, N50/1,8D, N35/2D, N35/1,8G, 2xN28/2,8 SB-900. Moje fotki na www.robertpitak.pl
Ostatnio edytowane przez himi ; 12-04-2010 o 23:17
Na f2
Tutaj crop ze srodka
tutaj taki jeszcze z samego srodka
Swoją drogą bardzo często potrzebujecie crop 100%? Bo powoli to już o audiovoodoo zakrawa![]()
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Skontaktuj się z nami