Close

Strona 27 z 292 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi i pomoc. D90 zamówiony wraz z sb900. Z obiektywem jeszcze kombinuje. Przyłączam się do wypowiedzi LordRamzes. Sam posiadam juz ponad rok lub 1,5 VELBON SHERPA 600R i złego słowa powiedziec nie moge o nim. Pozdrawiam

Domyślnie

życzę zadowolenia z nową puszką i lampą teraz na prawdę myśl o jasnych szkłach
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Ja kupiłbym do tych sytuacji co Opisujesz Tokinę 11-16/2.8 i Nikona 17-55/2.8. Zestaw do wszystkiego o bardzo dobrej jakości optycznej.

Domyślnie

LordRamzes: dzięki ! teraz korzystać i zbierać kolejne setki na coś dobrego z 2.8 lub lepszego : ) Mam nadzieje, ze opisywany na forum problem z errorami i zawieszaniem sie body nie bedzie mnie dotyczyl. Trudno okreslic czy jest to niewielki problem czy na masowa skale - watek na liczy 40 pare stron. Mimo tego jestem pozytywnie nastawiony : ) pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pseudonim_art Zobacz posta
    Mam nadzieje, ze opisywany na forum problem z errorami i zawieszaniem sie body nie bedzie mnie dotyczyl. Trudno okreslic czy jest to niewielki problem czy na masowa skale - watek na liczy 40 pare stron. Mimo tego jestem pozytywnie nastawiony : ) pozdrawiam
    Gdyby problem ten był na tak masową skalę jak się niektórym wydaje to do liczby tej pewnie musiałbyś dodać jeszcze jedno zero
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pseudonim_art Zobacz posta
    LordRamzes: dzięki ! teraz korzystać i zbierać kolejne setki na coś dobrego z 2.8 lub lepszego : ) Mam nadzieje, ze opisywany na forum problem z errorami i zawieszaniem sie body nie bedzie mnie dotyczyl. Trudno okreslic czy jest to niewielki problem czy na masowa skale - watek na liczy 40 pare stron. Mimo tego jestem pozytywnie nastawiony : ) pozdrawiam
    teraz zbieraj na coś szerokiego sigma 10-20 (starsza wersja ) lub wspomniana Tokina 11-16/2.8 bo też jest b dobra a jasna

do tego na spacer coś szerokiego 35f1,8 połączoną z 85 f1,8 do portretów i masz zestaw jak marzenie

coś uniwersalnego 17-50 f2,8 jak z kundli to tamron tylko przetestować

i tele jak fotografujesz na zewnątrz i nie potrzebujesz jasnego szkła to 70-300 ale koniecznie z VR (nie chodzi tylko o stabilizacje po prostu różni się optycznie od zwykłego 70-300 lub jasne tele tutaj sigma 70-200 sprawdzić znowu celność

Domyślnie

LordRamzes: dziekuje za sugestie. kupujac w sklepie została mi polecona wspominana przez Ciebie Tokina jako ostrzejsza i z lepszym kontrastem. Mysle ze bedzie to najlepszy wybor. Poki co ciesze sie cholernie z lampy i nowego body ; ) tak jak podałeś, zastanawiam się też poważnie nad inwestycjami i to w stałki. Sa minusy tego rozwiązania ale przykładowo fisheye'owa stałka zamiast zoomu powinna się sprawdzić (podobnie makro np. Nikon Nikkor 105 mm f/2.8 G AF-S VR IF-ED MICRO). Gorzej dla tele. Rozumiem, ze na spacer 35 polecasz z racji ze finalnie wyjdzie z niego standard (35 * 1,5) ?
    Pozdrawiam

Domyślnie

35' polecam Ci bo będziesz miał w miarę szeroko i jasno do tego do portretów jak robisz dużo 85f1,8 i masz miodzio zestaw do pomieszczeń zoom

Oszczędny w słowach Awatar esenem
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Witam, potrzebuje jakiegoś "szpeca" od fotografii reklamowej. Mógłby któryś kolega pomóc na pw??

Domyślnie

Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Nikona D3000 z obiektywem 18-55. Jednak chciałbym kupić nowy obiektyw(Nikkora?), który nadawałby się do zdjęć portretowych, jak i na mieście(budynki, otoczenie itp). Czy moglibyście mi coś polecić do kwoty 1200zł? Im dłużej czytam wątki na tym forum, tym bardziej we wszystkim zaczynam się lekko gubić. Pozdrawiam!

Strona 27 z 292 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów