w większości okolo 50bardzo przydatna rada
dziekuje.
ale obiektyw to jakby drugi etap. teraz mysle nad body. czy d300s wart swej ceny ? czy to co mam warto zamienic na d300s ? czy poczekac i uderzyc w d700 np
Szukaj
w większości okolo 50bardzo przydatna rada
dziekuje.
ale obiektyw to jakby drugi etap. teraz mysle nad body. czy d300s wart swej ceny ? czy to co mam warto zamienic na d300s ? czy poczekac i uderzyc w d700 np
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
FX jest wart swojej ceny. Jednak w przypadku oszczędności raczej D700. Niestety obiektywy są droższe i większy problem z szerokim kątem.
bardzo dziekuje za rademoj zakres to przewaznie 50.
ale szkielko to pozniejszy temat.
bardziej zalezy mi na radzie zwiazanej z body.
mysle intensywnie o d300s ale czy ma to sens >? czy to przelozy sie na jakosc zdjec ?
czy uderzac np w d700
Nie wiem czy D300s zmieni cokolwiek w jakości zdjęć. Może podpowie ktoś, kto zrobił taką przesiadkę.
Na jakość zdjęć to przełoży się wyłącznie, jeżeli Ty potrafisz wykorzystać możliwości aparatu. Ale na pewno zyskasz na możliwościach i ergonomii.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
bardzo spodobało mi się to "wymienić body na bardziej profesjonalne" czyli tak bez ściemy +10 dla lasnu rozumiemto d800 lub d4 powinno zadowolić , wybacz ale jak ktoś pisze o weselach i ,że już miał z tym styczność to doskonale powinien wiedzieć co mu brakuje , ile ma kasy , czy potrzebuje FX,dx, Ty się zaopatrz w szkła bo marnie z tym
, 2 body potrzebne jako zapas 2 lampa ehhh dużo tego
, pokaż nam próbkę swoich zdjęć żebyśmy wiedzieli jaki jest Twój poziom
![]()
Ostatnio edytowane przez LordRamzes ; 10-03-2013 o 21:55
Witaj moim pierwszym aparatem, z którym zaczynałem przygodę była Praktica Plc2, potem nikon f75, f80 -ale to analogowo. Potem wchodząc w cyfrę zakupiłem d80tkę, którą zresztą jeszcze wykorzystuję do dziś. D90 to już inna matryca nie ccd tylko cmos, mniej szumów wyższe użyteczne iso. Tak sobie myślę i powiem tak jeśli fotografia Cię naprawdę kręci i wchodzisz w nią na dobre ja osobiście kupiłbym najlepsze body na jakie mnie stać z uwzględnieniem oczywiście finansów na to przeznaczonych i TAKŻE ważne, szklarni która jest bardzo istotna. Za rok, dwa pojawią się nowe technologie, nowe konstrukcje. Napewno d90 na początek jest świetnym aparatem. Mój znajomy też kupiwał jako pierwsze cyfrowe lustro i był zachwycony. Jest to już starsza, ale sprawdzona konstrukcja. I ja chyba bym tak zrobił rozpoczynając przygodę z fotografią. Sprzęt porządny, ale nie za drogi. Pozdrawiam
Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski
LordzieRamzesie tak się zastanawiam czy każda odpowiedź na pytanie dotyczące nowego sprzętu musi wiązać się z zarzutami lansiarstwa, szpanu itp itd etc? Rozumiem o co Ci chodzi, ale to tak chyba trochę nieładnie zTwej strony nie uważasz? Gdyby każdy tak odpowiadał to chyba nie byłoby tu postów z prośbą o pomoc w wyborze sprzętu.
"Ty się zaopatrz w szkła, bo marnie z tym"...... LordzieRamzes może coś zasugeruj, podpowiedz, podziel się swymi nieocenionymi opiniami zamiast wbijać szpilę.
Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski
Po przesiadce D90 -> D300s mogę powiedzieć, że poprawa jest mimo wszystko wyraźna i uważam, że było warto. Jest mi znacznie łatwiej korzystać z większej ilości funkcji, dzięki AF fine tuning moje szkła zyskały nową ostrość (przynajmniej niektóre), ergonomia jest kapitalna i zdecydowanie rzadziej zawodzi jakakolwiek automatyka.
Skontaktuj się z nami