Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Domyślnie

wlasnie dzis przyszedl Manfrotto 055PROB + 808RC4 STANDARD (mialo byc 029 ale jej juz nie bedzie, co prawda troche drozsza ale oplacalo sie) poki co 100% satysfakcji, fakt jest faktem ze poki co to jedyna wada jest dosc dlugo czas przekladania "rurki" na poziom ale to sama przyjemnosc
    oczywiscie kupowane w imfoto.pl POLECAM!! od dzis kupuje tylko tam

Domyślnie

O!
    3mam za słowo

a lekko wtracajac sie w debate to musze napomknac,
    ze stety/niestety
    glowiczki 141 i 029 łodeszły wzięły już w sina dal
    a przyszly odpowiednio 804 i 808

jak widac tez niezle

o tej 808 to tylko na manfrotto.com mozna poczytac
    (no i copy>paste na imfoto.pl of koz)
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

Do mnie Maniek dolaczyl dzisiaj...

I dobrze mu tak!!!
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    za jakość i funkcjonalność się płaci
    Ohhh... Alfie... Czemu nie pamietales o tym w dyskusji Sigma 70-200 vs. Nikkor 70-200 VR?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ohhh... Alfie... Czemu nie pamietales o tym w dyskusji Sigma 70-200 vs. Nikkor 70-200 VR?
    ależ pamiętałem...i dlatego kupiłem sigmę!...nie dyskutujemy tu o statywach z górnej półki, ale o amatorskich...nie proponuję statywów za 1500-3000zł, ale za 750zł
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

po tych kilku dniach moge szczerze powiedziec ze warto kupic "cos lepszego" (czytaj Manfrotto) za jakosc i wyzej wspomniana funkcjonalnosc sie placi i przy okazji polecam ten zestaw dla wysokich osob kolega ma 196cm i nie musial sie schylac przy podpietym D70 :>

a tak przy okazji imfoto to za jakis czas bede myslal powaznie o obiektywie albo SaBinie takze juz wiem gdzie kupic

Domyślnie

Czołem,
    odświeżę nieco wątek. Czy ktoś z Was używa/używał albo miał styczność z adapterami: MN190LAA/MN055LAA (Low Angle Adapter)?
    Chcę nieco odchudzić statyw, pozbywając się kolumny centralnej. Nie wiem czy dobrze rozumiem, że po wyjęciu kolumny centralnej w jej miejsce instaluję ww adaper do którego przykręcam głowicę? Czy jest to jedynie "zaślepka" na drugi koniec głowicy za pomocą której mogę założyć głowice i aparat pod nogami ("do góry nogami") np do macro.

Jeśli nie zadziała trzeba będzie upolować samą kolumnę i potraktować ją brzeszczotem

Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

Ja króciutko jako użytkownik 055ProB - rozwiązanie z poziomą kolumną (i odwracalną) jest bardzo przydatne w fotografii przedmiotów. Znajomy fotografował plakaty i inne płaskie, ale spore rzeczy. Możliwość powieszenia aparatu obiektywem w dół, oszczędza mnóstwo czasu. Do tego niesamowite możliwości konfiguracji nóg (kilkustopniowa regulacja nachylania) umożliwiły wykonanie zdjęć, które inaczej trzeba by było robić chyba wspinając się każdorazowo na stołek lub drabinkę. Prędkość montażu mogłaby być lepsza, ale to rozwiązanie zachowuje sztywność i jest moim zdaniem wystarczające.
    Statyw jest ciężki, ale jest to jeden z najlepszych zakupów w tej dziedzinie. Jest on odpowiednio wysoki do większości zadań, czego wcale nie można powiedzieć o większości statywów.

Co do powyższego 055LAA, to wydaje mi się, że to coś zgodnie z opisem, wchodzi w koniec kolumny. Czyli samo w sobie jest za krótkie oraz ma za małą średnicę, aby się dało dobrze zablokować w tej obrotowej kopułce statywu. A jeśli już, to nie wiadomo na ile stabilnie. Ale jest szansa, że się da. Chyba bez testu lub kontaktu z kimś kto tę część używał (można zawsze napisać do producenta chyba), więcej się nie dowiesz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turbo Zobacz posta
    odświeżę nieco wątek. Czy ktoś z Was używa/używał albo miał styczność z adapterami: MN190LAA/MN055LAA (Low Angle Adapter)?
    Ja używam takiego czegoś, w moim 055, to jest dolne zakończenie kolumny centralnej. To rozwiązanie ma jedną wadę, brak śrub do kontrowania głowicy. Zdarzyło mi się, że przenosząc statyw z zamocowanym aparatem, pod jego ciężarem odkręcała się cała głowica. Spaść aparat nie spadł, ale uczucie głupie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ja używam takiego czegoś, w moim 055, to jest dolne zakończenie kolumny centralnej. To rozwiązanie ma jedną wadę, brak śrub do kontrowania głowicy. Zdarzyło mi się, że przenosząc statyw z zamocowanym aparatem, pod jego ciężarem odkręcała się cała głowica. Spaść aparat nie spadł, ale uczucie głupie.
    Dzięki za odpowiedź. Czyli to nie to co szukam. Chodź po przemyśleniu tematu odpuszczę, chyba że trafi się kolumna za śmieszne pieniądze. Ze względu na wagę zdecydowałem się na 190XPROB i myślałem że uda się go trochę odchudzić, ale sama kolumna to niewielki procent wagi całego statywu.
    Początkowo uważałem kładziona kolumnę za zbędny bajer. Jednak kupując używany statyw była wersja z kładzioną, więc pomyślałem trudno. Po krótkim użytkowaniu stwierdzam, że rozwiązanie jest dobre a do zdjęć przedmiotów wręcz wyśmienite.
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów