płytka prostokątna jest poręczniejsza...nie wystaje z body, a wielokąt lepiej trzyma...i jest droższy :P
Szukaj
płytka prostokątna jest poręczniejsza...nie wystaje z body, a wielokąt lepiej trzyma...i jest droższy :P
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
055PROB, głowice 029, torbe MBAG80 kupiłem na allegro u L Artur ceny ma konkurencyjne do sklepów foto.
Nad tym bym sie troche zastanowil. Zalezy, jakiego sprzetu chcesz uzywac
i w jakich okolicznosciach. Jezeli masz znajomych do plenerow, a optyka
niezbyt ciezka, to statystycznie chyba wiecej osob bedzie mialo plytki
prostokatne (i takiez glowice). W razie potrzeby latwiej sobie pozyczac.
Nie wiem tez, czy szesciokatna nie bedzie wystawac poza body, co mogloby
"czochrac po klacie".
Moze sie wypowie ktos z doswiadczeniem w tej sprawie...
P.S.
Wlasnie Alf uprzedzil moje mysli![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
a moze teraz ktos pomoze mi w wyborze
zastanawiam sie pomiedzy glowicami: 029 STANDARD a 141RC BASIC (z płytką) roznica prosta pierwsza ma poziomice i szesciokatna plytke natomiast druga ma prostokatna i brak poziomic i jest tansza a ja chcialbym miec jednak poziomice...
Ogladajac fotki mam wrazenie, ze 141 bedzie wygodniej operowac przy
polozonej kolumnie, ale to juz sprawa nieco subiektywna.
Na to pytanie bedziesz musial sobie niestety sam odpowiedziec
Obiektywnie nie dam rady. 141 znam "organoleptycznie" i odpowiada mi, ale...
nie jestem toba![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Seeker, hehe dokladniea 055prob ma jakas poziomice na sobie? bo wydaje mi sie ze widzialem na nim okragla poziomice
Posiadam głowice 029 jest ona bardzo dobrze wykonana, masywna, poziomice są duże i dobrze sie poziomuje nimi aparat. Może troszke przeszkadzać płytka 6 kątna która jest odczuwalna przy noszeniu troche czochra po klacie. Pracuje mi sie bardzo dobrze z tą głowicą jestem z niej zadowolony.
Jest już nowa głowice 808 która ma zastąpić 029.
A może następce 141 głowice 804 która posiada poziomice i jest lepiej wykonana tylko obciążenie ma max 4kg.
ma
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
a zastanawiam sie nad pokrowcem ale jak widze ceny to mnie zniecheca dlatego zaczynam rozwazac kupno do tego paska na ramie...czy ktos tego uzywa?
Też myślałem nad kupnem paska ale za kawałek materiału dać 90zł, jest troszke za drogi. I wybrałem pokrowiec dołożyłem 50zł i mam zabezpieczenie dla statywu.
Skontaktuj się z nami