Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    haki, a czytać umiesz ?? 7 stron o tym jest a Ty się pytasz
    wiem, dlatego pisze W TYM WĄTKU, nie zakładam nowego. jak już mówię, nie wiem na co się zdecydować.
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

A nie sadzisz przypadkiem że sam już sobie wlasne pytanie odpowiedziales?

Skaner - zbedny
    WiFi - zbedne

P50 zostalo

Domyślnie

Kupiłem kilka dni temu P50 za 307 zł (z dostawą) i jak dla mnie wydruki A4 są re-we-la-cyjne, bez porównania z moim starym HPkiem photo 7200, a jeszcze nie używałem papieru EPSONa tylko jakiegoś z Lidla 210g/m^2

Oglądałem tą z wi-fi jest fajnie wykonana i chyba nawet nie dużo większa od p50, jak ktoś pisał wcześniej ma inną głowicę i pracuje ciut szybciej, jednak różnic w wydrukach chyba nikt się jak dotąd nie doszukał.
    Mnie chodziło o drukarkę a nie kombajn więc wolałem różnice w cenie zostawić sobie na atramenty
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyski Zobacz posta
    Kupiłem kilka dni temu P50 za 307 zł (z dostawą) i jak dla mnie wydruki A4 są re-we-la-cyjne, bez porównania z moim starym HPkiem photo 7200, a jeszcze nie używałem papieru EPSONa tylko jakiegoś z Lidla 210g/m^2
    Warto używać dobrego papieru bo wówczas ciemne fragmenty nie są widoczne jako matowe plamy pod kątem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Warto używać dobrego papieru bo wówczas ciemne fragmenty nie są widoczne jako matowe plamy pod kątem.
    były tam oryginalne tusze wraz z drukarka, bo na allegro niektórzy dają zamienniki./ myślałeś o CISS?
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haki Zobacz posta
    były tam oryginalne tusze wraz z drukarka, bo na allegro niektórzy dają zamienniki./ myślałeś o CISS?
    Normalny komplet z oryginalnymi tuszami i papierami

http://www.atramentowe.centrumdruku....s_photo_p50.cd

Stawiam raczej na jakość wydruków niż koszty,
    Generalnie to czy wejdę w CISS zależy od tego jak szybko skończy się ori atrament
    CISS kusi znaczącą redukcją kosztów, rozwiązań jest do wyboru do koloru od zamienników tuszów do dużych zewnętrznych pojemników, jednak boję się kłopotów z kalibracją kolorów i zapchanymi / zaschniętymi dyszami

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Oczywista, tylko na razie bawię się z ustawieniami wydruku i przygotowaniem zdjęć, więc jadę na tym Lidlowskim, ale i tak jest nieźle.
    EPSONa papier jest dość drogi ale jeżeli okaże się lepszy to na pewno będę go wykorzystywał.

p.s.

używał ktoś lakieru do zdjęć ?
    jest coś dobrego i taniego lub po prostu dobrego

Próbowałem z werniksem damarowym malarskim ale to nie zdaje egzaminu
    Ostatnio edytowane przez flyski ; 29-03-2010 o 10:10
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Czy ja dobrze liczę?
    Pojemność oryginalnego kartridża = 8 ml...
    Z każdego koloru ubywa mniej więcej 1ml na stronę
    więc koszt zdjęcia na oryginałach to 130 (6 tuszy) / 8 (1ml na zdjęcie) = 16.25 za zdjęcie nie licząc papieru?????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Z każdego koloru ubywa mniej więcej 1ml na stronę
    Nie z każdego, tylko w sumie.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Nie z każdego, tylko w sumie 1ml. Z jednych pociągnie więcej, z innych prawie wogóle - zależy od tego, co jest na konkretnym zdjęciu - ale do kupy wychodzi zwykle koło 1ml/stronę.

Domyślnie

Aha. No to ciut.... mnie uspokoiliście chociaż nadal jest 3 zł nie licząc papieru...

A jak jest z wydrukami CZ-B na oryginalnej Clarii? Też są brzydkie kolory w przejściach tonalnych na B&W? Ewentualnie czy można kupić jakieś oryginalne kartridże Cz-B i wymieniać w zależności od potrzeby cz-b z kolorowymi?

PS. Dzwoniłem właśnie do Centrum Druku na Czarnowiejską, pan powiedział, że nie polecają CISSów bo doświadczenia i opinie są bardzo negatywne. ;/
    Ostatnio edytowane przez korsarz ; 29-03-2010 o 13:15

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów