Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moonbeam Zobacz posta
    Wystarczy, że na karcie CF będziesz zapisywał RAW, a na kartę SD pliki JPG S BASIC. Wtedy i 2 GB wystarczą - dokupisz za 20 zł, a jednak mogą tyłek uratować.
    A czy przypadkiem taka zabawa nie "opoznia" dzialania aparatu? Nie dosc, ze bufor musi przechowac wiecej zdjec (NEF + jpg), to potrzebuje wiecej czasu na zrzucenie i to jeszcze na jakas g... karte za 20zl i transferze rzedu 2-5MB/s.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    to potrzebuje wiecej czasu na zrzucenie i to jeszcze na jakas g... karte za 20zl i transferze rzedu 2-5MB/s.
    Czemu znowu tak skrajnie. Są również SD bardzo szybkie, podobnie jak CF.
    Sam używam SanDisk ExtremeIII 30mb i 16CB, ale u mnie służy jako zapas przepełnienia pierwszego slotu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Czemu znowu tak skrajnie.
    Bo kolega wyzej napisal, ze wystarczy karta za 20zl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zak Zobacz posta
    Mariusz nadal nie kuma...w razie awarii lepiej miec jpg basic niż NIC. racja?
    Yesssssss!
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zak Zobacz posta
    Mariusz nadal nie kuma...w razie awarii lepiej miec jpg basic niż NIC. racja?
    Akurat dla mnie nie... dla mnie JPG Basic to właśnie jest to samo albo jedynie ciut lepiej niż nic po prostu do niczego mi to nie jest przydatne nie po to używam NEFów żeby ratować się miniaturowymi JPG'ami owszem można zapisywać na drugą kartę NEFy ale po kiego jest to SD a nie druga CF? Dla mnie jest to niewygodne i tyle - przecież każdy ma inne preferencje prawda? Jeśli Tobie starczają te JPG Basic i każdy slot na inny typ karty to proszę bardzo
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

A dla mnie jest wygodne
    Mowa o tych dwóch slotach na karty. Dodatkowo - mnie bardzo pasuje, że jeden jest SD
    Po sprzedaży d80 zostało mi nieco kart SD (same sandiski - nie za 20zł), z początku używałam jedynie SD, potem kiedyś do reportażu kupiłam CF większej pojemności, a SD ustawiłam jako "przepełnienie".
    Po tym doświadczeniu wiem, że taki slot z funkcją "przepełnienie" jest baardzo przydatny. Po prostu wymieniam kartę wtedy kiedy jest sprzyjająca okazja, a nie wtedy kiedy zabraknie na niej miejsca, a w reportażu własnie "się dzieje".

Gdybym ustawiła kiedyś drugi slot jako "kopia", to będę zapisywać w NEF, więc też uważam, że jest to przydatne...
    Dla mnie te dwa sloty to bardzo fajna sprawa, choć zalety tego rozwiązania odkryłam wcale nie od razu po zakupie.

D300s ma auto ISO z lampą - działające jak w d3, nie wiem jak jest w d300 bez es.

PS Jaka jest różnica w cenie d300 i d300s?
    Obawiam się, że nowy d300 wcale nie jest tańszy o ile jest dostępny, zatem dylemat może w ogóle znika?
    Ostatnio edytowane przez jm ; 28-03-2010 o 18:21
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

nowy d300 jest dostępny (dla chcącego ...) tańszy jest nieznacznie - ja wybrałem ten z es - drugi slot, poprawiony AF ...
    D300s D70 N12-24 N28-105 N70-300 SB900 DIIV8-4,6

Domyślnie

Dla mnie wybór D300 vs D300s jest uzależniony głównie od tego ile bym chciał wydać... jak mniej to D300 jak mogę wyłożyć więcej to D300s... różnice nie są jakieś nie wiadomo jakie które są konieczne to posiadania AF w starym D300 też nie jest zły i jak się pomyśli co się miało kiedyś np w czasach D50 czy coś to heh.... a my teraz ciągle narzekamy i narzekamy
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

z tego co oglądałem testy to D300s szumi bardziej i to jest na minus. Ja bym powiedział tak chcesz filmy D300s nie chcesz D300.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów