Dlatego ja sie ciesze ze kupilem macbooka jak jescze mial FW (bardzo pomocne przy podlaczaniu do imaca jako dysk)
Szukaj
Dlatego ja sie ciesze ze kupilem macbooka jak jescze mial FW (bardzo pomocne przy podlaczaniu do imaca jako dysk)
Dokładnie, ja też mam tego starszego i nieraz przydało mi się FW do zgrywania filmów z kamery DV.
Nie zapominajcie o gładziku. Rozwiazanie rewolucyjne. Tylko czekać aż wszyscy konkurenci skopiują.
Poniewaz tez rozpatruje MacBookPro 13,3" ciekawy jestem jak sie ma kwestia jego wydajnosci do modeli 15" i 17" - w specyfikacji widze tylko lepsze procki i roznice w karcie graficznej przy wypasionych konfiguracjach (gdzie te 2 argumenty w kontekscie obrobki zdjec maja raczej maly wplyw) oraz roznice w ilosci ramu (a ze RAM mozna zawsze zwiekszyc, wiec aspekt moze zostac pominiety). Jako ze nie znam architerktury systemowej MacOS ciekawy jestem, czy lapek 13,3" bedzie mial porownywalna wydajnosc w stosunku do modeli 15"/17" przy obrobce zdjec na zewnetrznym, kalibrowalnym sprzetowo monitorze w rozdzielczosci 1920x1200px? Chcialbym miec mozliwosc pelnej mobilnosci laptopa (a wiadomo, ze MPB maja najlepsze matryce montowane w laptopach), natomiast w domu miec mozliwosc podlaczenia i sprawnej pracy na przynajmniej jednym idealnie skalibrowanym ekranie.
Dodatkowe pytania dot. mac book pro:
- czy jest mozliwosc podpiecia 2 duzych ekranow (do rownoleglej pracy)?
- kiedy pojawia sie wersje 13,3" z matowym wykonczeniem ekranu?
- jaka jest max wielkosc pamieci RAM, ktora MBP jest w stanie obsluzyc?
- wymiana dysku hdd (na wiekszy lub wersje ssd) ew. dolozenie pamieci RAM powoduje utrate gwarancji?
regulamin
Co do matowych 13" - poczekałbym na update MBP, który ma mieć miejsce w bliżej nieokreślonej przyszłości (teoretycznie razem z makiem pro, który z kolei zapowiadany jest "by june"). Istnieje cień szansy, że Apple wypuści wtedy matowe trzynastki. Jest jeszcze opcja wymiany panelu przez zewnętrzną firmę:
http://www.wired.com/gadgetlab/2009/...3-macbook-pro/
Ale to raczej nie u nas :]
-puki co nic nie wiadomo,z matem dostępne są puki co ew 15"- czy jest mozliwosc podpiecia 2 duzych ekranow (do rownoleglej pracy)?
- kiedy pojawia sie wersje 13,3" z matowym wykonczeniem ekranu?
- jaka jest max wielkosc pamieci RAM, ktora MBP jest w stanie obsluzyc?
- wymiana dysku hdd (na wiekszy lub wersje ssd) ew. dolozenie pamieci RAM powoduje utrate gwarancji?
-8Gb tylko jest to nieopłacalne bo robi to tylko serwis a koszt to ok 4tyś zł
-tracisz
Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje
Bartku, póki
Jesteś pewny, że traci gwarancję? Ja nie tracę, nawet dostałem w pudełku instrukcję jak uzupełnić pamięć czy wymienić hdd. Zresztą sprzedawca w Cortlandzie potwierdził, ale ja mam MBP gdzie jeszcze dało się wejść do środka (wersja z expresscardem a nie durnym czytnikiem kart SD). Te najnowsze to już faktycznie chyba trzeba rozkręcać.
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Ale chyba w kazdym mbp 13 mozna wymienic dysk i ram (w nowszych odkrecajac srubki), bez utraty gwarancji. Moze sie wypowie ktos kto ma mbp 13 late 2009?
Skontaktuj się z nami