Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Domyślnie

Bartku, póki
    No fakt heh co do dysku rzeczywiscie gwarancji nie tracimy
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Dzieki chlopaki za info dot. wymiany dysku. A jak sie ma kwestia wydajnosci o ktora wczesniej pytalem:

Poniewaz tez rozpatruje MacBookPro 13,3" ciekawy jestem jak sie ma kwestia jego wydajnosci do modeli 15" i 17" - w specyfikacji widze tylko lepsze procki i roznice w karcie graficznej przy wypasionych konfiguracjach (gdzie te 2 argumenty w kontekscie obrobki zdjec maja raczej maly wplyw) oraz roznice w ilosci ramu (a ze RAM mozna zawsze zwiekszyc, wiec aspekt moze zostac pominiety). Jako ze nie znam architerktury systemowej MacOS ciekawy jestem, czy lapek 13,3" bedzie mial porownywalna wydajnosc w stosunku do modeli 15"/17" przy obrobce zdjec na zewnetrznym, kalibrowalnym sprzetowo monitorze w rozdzielczosci 1920x1200px? Chcialbym miec mozliwosc pelnej mobilnosci laptopa (a wiadomo, ze MPB maja najlepsze matryce montowane w laptopach), natomiast w domu miec mozliwosc podlaczenia i sprawnej pracy na przynajmniej jednym idealnie skalibrowanym ekranie.

Dodatkowe pytania dot. mac book pro:
    - czy jest mozliwosc podpiecia 2 duzych ekranow (do rownoleglej pracy)?
    regulamin

Domyślnie

jesli chodzi o RAM to w moim MBP mialem 2GB jak kupilem i tego samego dnia dorzucilem mu kolejne 2GB. kiedys gdzies tam czytalem, ze MBP nie obsluzy wiecej niz 4GB...

nie wiem jak tam wydajnoc nowej 13, wiem jak pracuje "white 13" bo ten komp ma moja zona. co prawda zdjec na nim nie obrabia, ale komp smigac smiga mysle, ze jak dolozysz pamieci do 4GB to PS jaki CNX bedzie smigal

Domyślnie

MBP 13" z ostatniej serii obsługują maks 8GB w dwóch slotach, starsze wersje maks 4GB w tej samej ilości slotów. Samodzielna rozbudowa nie powoduje utraty gwarancji.
    Ceny rozbudowy RAMU do 8GB u oficjalnych resellerów powodują natychmiastowy ból głowy i rozwolnienie na tle nerwowym - sugeruję szukanie samodzielne kości RAM.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

kurde ja chce nowego MBP 8GB RAM'u...pomarzyc mozna. ech to by byla wtedy rakieta...na zlozenie panoramy nie czekal bym 30s tylko 15s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    kurde ja chce nowego MBP 8GB RAM'u...pomarzyc mozna. ech to by byla wtedy rakieta...na zlozenie panoramy nie czekal bym 30s tylko 15s
    Tak nie do końca od ramu to zależy. Panorama to też jednak zadanie dla procka

Co do pytania FunBoy'a. Ze spokojem da się pracować na monitorach o takich rozdziałkach. Nie słyszałem*żeby dało się podpinać dwa monity do jednego macbooka. Niestety, a szkoda bo to by zwiększyło troche obszar roboczy. Pytanie czy w takim wypadku nie lepiej zainwestować w jeden większy monitor o jeszcze większej rozdziałce.
    Jeśli chodzi o mobilność*to jak najbardziej polecam maczki. Tym bardziej te nowsze MBP. osobiście często korzystam ze starszego białasa i obrabiam zdjęcia choćby na nudnym wykładzie. Co prawda w moim z racji kiepskiej matrycy, mobilnie zabieram się jedynie za poprawianie jakiś niedoskonałości skóry, wygładzanie włosów itp., a dopiero w domu na zewn. lcd za zabawy kolorami, odcieniami itd.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi chlopaki Z tego co czytam faktycznie w koncu trzeba bedzie obrac kierunek MBP. Wykombinowalem, ze po dorzuceniu dysku SSD Intela, sprzecik jeszcze wiekszego przyspieszenia dostanie Teraz "tylko" trzeba wykombinowac srodki na nowa stacje robocza
    regulamin

Domyślnie

Ja abym tez w swoim macbooku podmienil dysk na ssd ale jak na razie to troche drogo
    ale generalnie maczka polecam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    A co w nim takiego rewolucyjnego?
    Mniemam ze pytasz serio i nie miałeś przyjemności korzystać z maczka. Gładzik jest uniwersalnym narzędziem wielofunkcyjnym, po godzinie pracy już się nie chce wracać do myszki.

Domyślnie

FunBoy z pytaniami odnośnie mac'a kieruj się do luku. Jest resellerem i na mac'ach zęby zjadł. Mnie przekonał i mam już od roku MBP 13. No i teraz się zastanawiam skąd tu 8k zł wykombinować na imac'a 27. Ten sprzęt uzależnia

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów