Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: Gabinet cieni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Sam sobie wystawiasz świadectwo. Twoje mniemanie o wydarzeniach, lub osobach, jakkolwiek nie byłoby ono słuszne, nie sprawi że staną się one prawdziwe. Co więcej, retoryka którą prezentujesz pozwala sądzić, że mamy do czynienia z przygłupem albo debilem (to łatwiej wybaczyć, bo w końcu człowiek sam nie jest winny), albo co gorsza sfrustrowanym nastolatkiem, lub zakompleksionym mężem, lub ojcem, który dręczy swoją rodzinę w przerwach na korzystanie z internetu (lub rodzina żyć nie daje, ale mamy jeszcze sieć, prawda?).
    Zdecyduj się chłopcze do kogo adresujesz swoją wypowiedź.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalmar Zobacz posta
    Zdecyduj się chłopcze do kogo adresujesz swoją wypowiedź.
    Do nikogo ad persona. Stwierdzenie "mówisz jak", "wypowiadasz się jak" a tym samym interpretacja konkretnej retoryki wskazuje że osoba używająca takich a nie innych argumentów przedstawia się jako osoba o takich a nie innych cechach. Reasumując nie zmam cię i nie wiem jakim człowiekiem jesteś, ale wypowiadając się w konkretny sposób przedstawiasz swój obraz w sieci jak dana osoba. Czyli wypowiadając się jak ktoś mało rozgarnięty pozwala sądzić, że jesteś mało rozgarnięty, wypowiadając się jak rzeczowo, pozwala sądzić, że jesteś rezolutny, itd. Stąd moje wcześniejsze wtrącenie o retoryce. Pisz rzeczowo, nie obrażając innych a będziesz mógł liczyć na to samo.

P.S. Jestem dość zdecydowany do kogo piszę. Gdybym pisał do innej osoby podałbym inny cytat.

Zapomniałem wspomnieć o najistotniejszej kwestii - sensie i kulturze wypowiedzi. Jeżeli uważasz, że wystawiona praca godzi w czyjeś uczucia, dobre imię, lub jest ordynarna i poza poziomem krytyki, zgłoś post do moderacji. To niezwykle szybkie i efektywne narzędzie. Porównywanie do internetowych nizin i odwoływanie się do najniższych gustów nikomu nie służy, nikogo nie pouczy. Nikt nie weźmie ciebie na poważnie a sam przedstawisz się w jak najgorszym świetle, tak jak wskazałem to na przykładzie.
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 20-12-2010 o 00:26
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Mimo wypowiedzi forumowego kolegi Kalmara jest mi niezmiernie miło, że tyle emocji wzbudził ten set. Emocje pozytywne i negatywne są wskazane. One pokazują nam w jakim kierunku idziemy i czy przekraczamy pewne granice.
    Planujemy z chłopakami kolejny set. Mam nadzieję, że niedługo się ukaże i znów rozgorzeje dyskusja czy w ogóle powinien się ukazać czy nie. Nie ukrywam, iż ta cała dyskusja popycha i mobilizuje do pracy. Jak tylko zmajstrujemy coś nowego, nie omieszkamy tego pokazać. Czekamy tylko aż się ociepli, gdyż ten set powstał przy minusowych temperaturach i nie było za wesoło Zastanawiam się tylko czy najpierw nie dać do moderacji
    D800 | N24-70 | SB900 |

Domyślnie

jeszcze ja! jeszcze ja!
    świetnie się ogląda, w końcu coś innego na forum, brawa za pomysł!
    D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8

Domyślnie

Ło, cos mi znów nie apla, bo w sytuacji, kiedy widzę zdjęcia, które mają moc pieprznięcia głową w klawiaturę, kilka linijek niżej podnosi się wielkie oburzenie, coś chyba ze mna nie tak...
    Bardzo gratuluję pomysłu, gdyby istniała opcja "dodaj do ulubionych" na pewno tak bym zrobił.
    Szcacuneczek ogromny!

Domyślnie

fajny pomysł
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

dobre, zarowno tresc jak i forma, mocno komiksowe na plus.

i ta sciana - po prostu mega graficzna.
    D300 | Nikkor 17-55/2.8 | N35/2 | T80-200/2.8 | SB-800 | MacBook 13" | iP4 | photoblog

Domyślnie

Bardzo fajny secik.

Btw widzę, że kolega Kalmar tylko krytykować potrafi. I to nie tylko w tym poście. A tak na marginesie kolego Kalmar zapraszamy na grupę FotoTej jak chcesz ponarzekać.
    FotoTej

Domyślnie

widać komuś tutaj żyłka pęka z zazdrości i słusznie bo foty są bardzo ciekawe! gratuluję pomysłu i wykonania!
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Ja jestem jak najbardziej za.
    Świetny pomysł.
    czekam na gotowa historie.
    Pozdrawiam
    Sudety z balkonu

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów