Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: D200 czy 30D?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    Szkła wystarczą mi 17-50 i 28-75, tylko że ciężko ostatnio z tymi tamronami.
    A jaki jest sens posiadania takeigo zestawu szkieł ? jeśli 28-75 to raczej uzupełniny o 12-24 albo 10-20. 17-50 może ewentualnie wystarczyć sam, jeśli już jakieś uzupełnienie, to może 85f1.8 ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A jaki jest sens posiadania takeigo zestawu szkieł ? jeśli 28-75 to raczej uzupełniny o 12-24 albo 10-20. 17-50 może ewentualnie wystarczyć sam, jeśli już jakieś uzupełnienie, to może 85f1.8 ?
    na 12-24 straszna beka wychodzi a ja głównie nastawiam sięna fotografię ślubną i w miarę uniwersalne szkła tak aby za często ich nie zmieniac. Wiem że jest coś z tamrona 28-105 f/2,8 lub coś koło tego i to by było leprze dla mnie ale pewnie cena za duża.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    na 12-24 straszna beka wychodzi a ja głównie nastawiam sięna fotografię ślubną i w miarę uniwersalne szkła tak aby za często ich nie zmieniac.
    Hmm... ja też nie zmieniam zbyt często szkieł tago typu imprezach bo nie ma czasu. Z reguły starczaja mi 12-24 i 17-55. Oto przykłady z 12mm (przyznam że nikt z ogladających nie zarzucił mi beki )

N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    przyznam że nikt z ogladających nie zarzucił mi beki
    dokladnie... poniewaz wiekszosc z ogladajacych patrzy na ZDJECIA a nie na piksele, i nie zastanawia sie jakim szklem i jakie dystorsje i inne szumy... wiekszosc z ludzi ogladajacych moje zdjecia ma to czego brakuje wiekszosci forumowiczow, oni maja zdrowe podejscie do sprawy chyba wiemy o co chodzi
    Aparat zmienilem... ale forum? Nigdy w zyciu!
    5D | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Grip | L358

Domyślnie

Polecam to powrównanie
    http://www.digitalcamerainfo.com/con...ad-Review-.htm
    Jest tu Nikon D200 vs Canon 5d i poniżej opinie użytkowników dotyczące aparatów. IMHO swietne źródło informacji
    Never say never

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brain_damadge Zobacz posta
    Polecam to powrównanie
    http://www.digitalcamerainfo.com/con...ad-Review-.htm
    Jest tu Nikon D200 vs Canon 5d i poniżej opinie użytkowników dotyczące aparatów. IMHO swietne źródło informacji
    Jest tylko taki mały kłopot z tym porównaniem - 5D i 30D to nie to samo. Także to porównanie nic tu nie wnosi do tego wątku.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

No tak, ale moim zdaniem naprawde warto przeczytać. Canon 5d wydawałby się taki świetny a trzeba zwrócić uwagę na fakt że w wileu dziedzinach Nikon go wyprzedza będęc o połowe tańszym. Tam gdzie Canon 5d miał mniejsze szumy i lepszą dynamikę, 30d w porównaniu do D200 przestaje już wygrawać bo jest moim zdaniem porównywalne.*Moje zdanie wywynioskowane na podstawie sampli. Więc ja bym brał Nikona, bo on powinien być porównywany do 5d a nie 30d, bo to po prostu nie ta liga...(jeśli chodzi o ergoniomie itp, jakość zdjeć podobna)
    Nikon też ma lepszą współprace z lampami, warto na to zwrócić uwage.
    Never say never

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brain_damadge Zobacz posta
    No tak, ale moim zdaniem naprawde warto przeczytać. Canon 5d wydawałby się taki świetny a trzeba zwrócić uwagę na fakt że w wileu dziedzinach Nikon go wyprzedza będęc o połowe tańszym. Tam gdzie Canon 5d miał mniejsze szumy i lepszą dynamikę, 30d w porównaniu do D200 przestaje już wygrawać bo jest moim zdaniem porównywalne.*Moje zdanie wywynioskowane na podstawie sampli. Więc ja bym brał Nikona, bo on powinien być porównywany do 5d a nie 30d, bo to po prostu nie ta liga...(jeśli chodzi o ergoniomie itp, jakość zdjeć podobna)
    Nikon też ma lepszą współprace z lampami, warto na to zwrócić uwage.
    Wybacz ale wyciąganie wniosków na podstawie jakiegoś tam testu o puszce, o której w tym teście nie ma słowa to kompletny matrix .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Jestem szęśliwym posiadaczem Nikona D200 od Grudnia 2005 roku.Nabyłem go jako jeden z pierwszych w Polsce.
    Po 3 miesiącach byłem zmuszony go sprzedać(wzgledy finansowe).W miedzyczasie korzystałem okazyjnie przez 3 miesiące z Canona 20D.Caqnon to fajna maszyna ale naprawdę teskniłem za Nikonem i udało m sie nabyć kol,ejny egzemplaż.Jest naprawdę super.Fotografuje głównie p[rzyrodęPtaki i zwierzeta na wolności).Ma ogromne mozliwości zdjęciowe i "bije Canona 30D na głowę.
    Polecam porównanie Nikon D200 vs Canon 20D i Nikon D200 vs Canon 5D (Foto Kurier 2/2006)
    Jestem zdeklarowanym Nikonowcem od 20 lat.Cyfrowych Nikonów uzywam "od dość dawna to znaczy od momentu ukazania się D70,poprzez D70s i teraz D200.Canona 20D użytkowałem dość krótko ale to naprawde dobry aparat ale ja jednak wole Nikona!!!!!!!!!!!
    Jeszcze jedna bardzo istotna sprawa--oprogramowanie jakim jest Nikon Capture..czegos takiego Canon nie ma i na razie nie zanosi sie aby miał opracować.Fotografujac w NEF-ach i uzywajac NC mamy naprawdę ogromne mozliwości.
    Polecam zdecydowanie Nikona D200 no i oczywiscie jakieś "przyzwoite" szkło bo oczywiście mozna miec super puszke aloe dziadowskie szkiełko "popsuje wszystko"
    Pozdrawiam
    Tomek

Nikon D200,Nikkor 80-200,Nikkor 18-200 VR,Nikkor 80-400 VR,Sigma 100-300/4,SB800.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak na mój rozum to wybieranie systemu na podstawie body to stawianie sprawy na głowie (zwłaszcza jeszcze na podstawie porównań w gazetach albo w necie) ale co ja tam wiem .
    ciężko sie z tym nie zgodzić. Mając kilka obiektywów i lampę i body najczęściej wymienia sie pojedyńczo obiektyw i body (co pare lat). Reszta - czyli większość pozostaje.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-12-2006 o 20:36
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów