Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: D200 czy 30D?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D200 czy 30D?

Witam,
    w zasadzie już się zdecydowałem co do aparatu. Wybór padł na D200 ale jeszcze pozostanę przez jakiś czas bez tej puszki bo muszę dozbierać kasę.Nie jestem całkowicie zdecydowany ale mam jeszcze czas na zastanowienie. Teraz pojawił się inny wątek. Canon 30D. Jeśli chodzi o Canona to wiem tylko tyle że ma leprzą matrycę i to wszystko. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć porównując obydwa aparaty?
    za wszelkie komentarze będę wdzięczny.
    pozdrawiam

Domyślnie

D200 jest o pół klasy wyżej, coś pomiędzy 30D a 5D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igorzak Zobacz posta
    D200 jest o pół klasy wyżej, coś pomiędzy 30D a 5D.
    ale d30 jest tysiaka tańszy

Domyślnie

milion razy bylo...poszukaj C VS N...co ma jedno co ma drugie i wybierz sam...
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu102 Zobacz posta
    ale d30 jest tysiaka tańszy
    D30 to było dobre kilka lat temu. Faktycznie, 30D jest tańsze, ale jest też pół klasy niżej.

Domyślnie

no własnie, 30D jest niby niżej co nie znaczy że gorsze fotki robi. Pomijając magnezowy korpus i uszczenienia to jaki argument przemawia za D200? Czytając o bandingu, gorących pikselach i innych przypadłościach trochę się teraz zastanawiam.

Domyślnie

Kolega z pracy przesiadł się z 30D na D200 i mówi, że najbardziej brakuje mu... jakości i terminowości serwisu Canona. Z aparatu jest w pełni zadowolony, chwali go i twierdzi, że w sotunku do 30D ma same zalety.
    N D70, N 18-70, N 55-200, SB-600, Tamrac Expedition 3

Uprawnienia umieszczania postów