Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie do uzytkownikow SC-17, SC-23

szybkie pytanie:
    czy jak sie podlaczy zewnetrzna lampe tym kawalkiem kabla (o zgrozo) za 200PLN, to wbudowany w korpus blyskograt dziala rownoczesnie?
    dzieki za odpowiedz.
    ze swiatecznym pozdrowieniem
    Strangelove

Domyślnie

może by i działało - tylko nie ma jak. Jak się lampka podniesie to nie może być nic w kostce na body - mechanicznie nie pasuje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    może by i działało - tylko nie ma jak. Jak się lampka podniesie to nie może być nic w kostce na body - mechanicznie nie pasuje.
    Przed zapuszczeniem tego watku przyjzalem sie lampie w mojej D50 i ona ma takie wciecie, ze kostka z powodzeniem powinna sie zmiescic... ale oczywiscie nie musi
    Dzieki
    Strangelove

Domyślnie

na d50 nie sprawdzałem, bo nie mam. ale kostka sc17 jest szeroka, wystaje na boki poza sanki lampy na body - więc watpię czy się da w d50 też.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

w d50 sie nie da (tzn nie da sie z zadnym body)
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie no i po zludzeniach :-)

no to moje zludzenia poszly w las...
    a szkoda, bo taki kabelek, jakby nie przeszkadzal pokladowej lampie, to bylby dobra sprwa... tzn bylaby jeszcze jedna mozliwosc, ahhh a tu tylko utrudniaja zycie. D50 nie ma nadajnika i jak chce sie z 2 lamp poleciec, to tylko zestaw 800+600 zostaje....
    no nic szkoda, troche rozczarowany jestem.
    wielkie dzieki za pomoc
    pozdrawiam, no i zycze wesolych swiat, no i obzarstwa i fantastycznych fot...

Strangelove

Uprawnienia umieszczania postów