Szukaj
Dziękować...
Zakup tego aparatu przypominał konkurs kto pierwszy ten lepszy...
Najszybciej się zdecydowaliśmy (głównie moja żona). Opłacało się podjąć szybka decyzję.
Zdarzają się okazje ale rzadko. Mnie się też przytrafiła, kupiłem trzysetkę z przebiegiem poniżej 5k a wiekowo była powyżej roku.
chce nabyć używane d300 (dwu letnie). Zrobiłem zdjęcie opanda w "total number of shutter..." pokazuje 10500. Czy to możliwe aby był taki niski przebieg? Zwłaszcza że są wgrane profile z d2x, jak ktoś mało korzysta z aparatu to chyba w profile się nie bawi..?
"Nie oglądaj się za siebie, bo ci z przodu ktoś... zrobi krzywdę"
Profile były tak na marginesie, po prostu jak ktoś już je wgrywa, to chyba aparatu używa częściej niż 3 razy do roku. Bodajże w przypadku d70 opanda potrafiła pokazywać głupie wskazania. Stąd moje obawy. Ale jeżeli licznik w d300 tak łatwo się nie zeruje, to przynajmniej jedna wątpliwość odpada.
Ja sprzedałem koledze tu na forum D300 które miało 1,5 roku i trochę ponad 11 tysięcy zdjęć. Ja myślę , że pomimo że to cyfrówka to nie każdy- a przynajmniej nie ja ma w zwyczaju robić 100 takich samych kadrów i 1500 zdjęć na każdej sesji . Jak ktoś robi zdjęcia dla przyjemności to taki a nie inny przebieg nie powinien być dziwny po 1,5 roku użytkowania.
N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900
Dokładnie za przedmówcami. Ilość zdjęć ma się nijak do wieku. Używam amatorsko nie robię kotletów i D300 kupiony w grudniu 2007 sprzedałem kilka dni temu z przebiegiem 10260. Takoż samo profile. Małem wgrane lecz szybko stwierdziłem że to bzdura i nadal tak uważam. Robię w RAW i nie używam NX więc profile psu na budę jak dla mnie.
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
Skontaktuj się z nami