Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: D300 przebieg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weelkoo Zobacz posta
    Witam.
    Kupiłem używane D300. Mam pytanie odnośnie sprawdzenia przebiegu migawki. Sprawdzałem w "Opandzie" i pozycja Total Number.... pokazuje około 5300. i Tu moje pytanie: Czy to całkowita ilość klapnięć, czy JPG i Nef liczone są osobno? Jeśli są liczone osobno, to jakim programem można to sprawdzić?

Pozdrawiam.

Klapnięcie to klapnięcie, zapis nie ma znaczenia (JPG/NEF), gratuluję trafienia okazji
    ..Nikon...

Domyślnie

Dziękować...
    Zakup tego aparatu przypominał konkurs kto pierwszy ten lepszy...
    Najszybciej się zdecydowaliśmy (głównie moja żona). Opłacało się podjąć szybka decyzję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marmajt Zobacz posta
    Czy mógłbyś rozwinąć?
    instrukcję sobie rozwiń

a żeby nie było OT, total zdjęć to nie tylko zdjęcia, to również każde podniesienie lustra w trybie LV, oraz jeśli dobrze kojarzę to zupełnie bezsensu zdjęcia zmieniane w aparacie jak już ktoś napisał
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Zdarzają się okazje ale rzadko. Mnie się też przytrafiła, kupiłem trzysetkę z przebiegiem poniżej 5k a wiekowo była powyżej roku.

Domyślnie

chce nabyć używane d300 (dwu letnie). Zrobiłem zdjęcie opanda w "total number of shutter..." pokazuje 10500. Czy to możliwe aby był taki niski przebieg? Zwłaszcza że są wgrane profile z d2x, jak ktoś mało korzysta z aparatu to chyba w profile się nie bawi..?

Domyślnie

Możliwe.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    chce nabyć używane d300 (dwu letnie). Zrobiłem zdjęcie opanda w "total number of shutter..." pokazuje 10500. Czy to możliwe aby był taki niski przebieg? Zwłaszcza że są wgrane profile z d2x, jak ktoś mało korzysta z aparatu to chyba w profile się nie bawi..?
    Ale pierdoły! A co ma wgrywanie profili do ilości zrobionych zdjęć?? Nie każdy żyje z robienia zdjęć! Mój D300 ma ok. 1 roku i na liczniku ~13.000 klapnięć, a profile miałem wgrane, jak miałem klapnięć może ze 100.
    "Nie oglądaj się za siebie, bo ci z przodu ktoś... zrobi krzywdę"

Domyślnie

Profile były tak na marginesie, po prostu jak ktoś już je wgrywa, to chyba aparatu używa częściej niż 3 razy do roku. Bodajże w przypadku d70 opanda potrafiła pokazywać głupie wskazania. Stąd moje obawy. Ale jeżeli licznik w d300 tak łatwo się nie zeruje, to przynajmniej jedna wątpliwość odpada.

Domyślnie

Ja sprzedałem koledze tu na forum D300 które miało 1,5 roku i trochę ponad 11 tysięcy zdjęć. Ja myślę , że pomimo że to cyfrówka to nie każdy- a przynajmniej nie ja ma w zwyczaju robić 100 takich samych kadrów i 1500 zdjęć na każdej sesji . Jak ktoś robi zdjęcia dla przyjemności to taki a nie inny przebieg nie powinien być dziwny po 1,5 roku użytkowania.
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Domyślnie

Dokładnie za przedmówcami. Ilość zdjęć ma się nijak do wieku. Używam amatorsko nie robię kotletów i D300 kupiony w grudniu 2007 sprzedałem kilka dni temu z przebiegiem 10260. Takoż samo profile. Małem wgrane lecz szybko stwierdziłem że to bzdura i nadal tak uważam. Robię w RAW i nie używam NX więc profile psu na budę jak dla mnie.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów