Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: D300 przebieg

Domyślnie

i również zgodzę się z przedmówcami ponieważ często używam aparatu ale wychodzę z założenia że lepiej zrobić jedno porządne zdjęcie niż kilkaset nijakich, wiec wiek aparatu ma sie nijak do ilości klapnięć
    D300 | MB-D10 | N35 1.8G | SB-900

Domyślnie

Mój ma 1,5 roku, 8000 na liczniku i wgrane profile....
    Nikon

Domyślnie

Mam d300 prawie dwa lata, wgrane profile i stan licznika 4717. Czy to świadczy o tym, że przy ewentualnej sprzedaży będę oszustem.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Warto zauważyć, że przebieg jak i stan body wcale nie muszą iść ze sobą w parze. Dla przykładu aparat używany w studio może mieć gigantyczny przebieg i idealny stan wizualny bo sobie na statywie leżakuje a u kogoś innego może mieć niewielki przebieg i fatalny stan wizualny wynikający z trudnych warunków użytkowania. Przy zakupie używanego body podobnie jak przy zakupie samochodu polecam zdrowy rozsądek
    FM2n/N35E/N50E/N100E/N135E/N75-150E/SB-18/D7100/D40/N18-105/N50/T70-300/Metz52AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    chce nabyć używane d300 (dwu letnie). Zrobiłem zdjęcie opanda w "total number of shutter..." pokazuje 10500. Czy to możliwe aby był taki niski przebieg? Zwłaszcza że są wgrane profile z d2x, jak ktoś mało korzysta z aparatu to chyba w profile się nie bawi..?
    może mieć 2 aparaty albo nie koniecznie klepie jak poj...y hehehe z tej dyskusji aż mam ochotę sprawdzić sobie jaki to ja mam przebieg...

Domyślnie

moja D300 ma naklepane prawie 40tys, w profile sie nie bawie. Po tylu zdjeciach juz czuc, ze juz ma aparat cos za soba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atlis Zobacz posta
    moja D300 ma naklepane prawie 40tys, w profile sie nie bawie. Po tylu zdjeciach juz czuc, ze juz ma aparat cos za soba.
    Tzn? Mógłbyś rozwinąć?

Oszczędny w słowach Awatar pestkos
    Miasto
    prawie Oświęcim

Domyślnie

Atlis możesz rozwinąc opowiedz. Ja mam w D300 44tysie i jakos tego nie czuje.
    W D70s tez stukło ponad 40tys. i lustro tez nie dyszy ani nie sapie.Nie czuje zmeczenia.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atlis Zobacz posta
    Chyba żartujesz. Mój ma 70 000 na liczniku i praca z nim jest tak samo miła jak dwa lata temu po zakupie.
    Ani razu podczas tego czasu nic w jego pracy nie wzbudziło mojego niepokoju.
    Dla mnie to body to konstrukcja wołu roboczego nie do zdarcia. Na spółkę z 17-55 2.8 tworzą niezastąpiony duet.

Pozdrawiam
    Łukasz

edit: Wypowiedź użytkownika Atlis to zwykłe trolowanie inspirowane przez wrogie siły.
    Ostatnio edytowane przez pacyf ; 24-03-2010 o 21:36
    [F100] [D3]

Domyślnie

No nie wiem, moze to dlatego, ze mam D3s i mi sie jakos wydaje D300 rozjechana, tak jak kiedys stara D100. Prawda tez jest, ze D300 ze mna przezyla naprawde duzo - w sumie objechala Europe wzdluz i wszerz, zaliczyla Afganistan... btw u mnie tworzy duet z Tamronem 17-50 f2.8, ktory juz jest rozklepany jak stara baba...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów