Szukaj
tomwidlak masz fajne foty na stronie, szczególnie kilka pierwszych w dziale street
Mamiya + Sony
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Tak, na 201F konkretnie ktorego teraz wlasnie sprzedaje tez z racji tego ze przesiadlem sie na wielki formatI ja nie mam awersji do baterii, chyba ze w cyfrowce
4x5 skanowalem u kumpla na Epsonie V750 ktorego chyba kupie - na 4x5 calkiem ladnie daje rade.
Dzieki, dalo rade dalmierzem
Lol, mam nadzieje ze nikt sie modlil nie bedzieA handlowcem jestem mysle lepszym niz fotografem, nieco cierpliwosci tylko bo z dostawami krucho
![]()
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
To by byla tzw. herezja dla mnie, nie usktuteczniam czegos takiego - z tym pytaniem to raczej do producenta filmuI nie uzywam filmow czulszych niz 400, jesli juz to po terminie z wiekszym ziarenkiem bywaja
A to juz zalezy od tego co dla kogo jest "doskonale" i z czym sie porownujeDla mnie doskonale skanuje Nikon 9000 a wszystkie Epsony jakie mialem osobiscie (4490, 4990, V700) calkiem ladnie dawaly sobie rade, dla tego tez i zmienilem
![]()
Jeszcze raz nawiążę do tego fragmentu. Co to za szklane mocowanie i czy podejdzie do 8000?
Te podziały pomiędzy 'doskonałe', a 'bardzo przyjemnie' rozumiem (aktualnie skanuję na Coolscanie 8000 oraz na Epson Perfection 4870 PHOTO) i trochę szperam.
Edit:
Hassel na allegro bardzo ładny![]()
Ostatnio edytowane przez samek ; 11-03-2010 o 10:36
W takim razie może przeostrzyłeś? Którego producenta mam pytać? I jak wołałeś? Chyba że to znowu slajd przerobiony na BW (co akurat dla mnie jest tzw. herezją)?
Aha - chodzi mi dokładnie o zdjęcie nr 3, tam "ziarno" jest najlepiej widoczne.
Termin ważności materiałów światłoczułych, zwłaszcza prawidłowo przechowywanych, można traktować z dużym przymrużeniem oka
Mam porównanie z Nikonami 4000 i 9000. W porównaniu z nimi Epson widocznie odstaje tylko przy bardzo gęstych slajdach i przy najwyższej rozdzielczości (powyżej 3000dpi). No i niestety wymaga trochę gimnastyki - idealnie ułożonego filmu, precyzyjnie dobranej wysokości ramki czy oprofilowania przy skanowaniu slajdów. Odwdzięcza się jednak świetnymi rezultatami.
EDIT: Ramka z szybką AN. Podejdzie i do 8000.
Różnica pomiędzy 8000 a 9000 jest mniejsza niż pomiędzy 4870 a 700/750![]()
Ostatnio edytowane przez axer ; 11-03-2010 o 10:40
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
Nawet nie chodziło mi o znalezienie takiego szkła. Raczej miałem na myśli sposób porównania na którym wszystko widać. Gdyby w taki sposób były zobrazowane pozostałe testy z ostatnich tygodni to nie mielibyśmy tych wszystkich sporów na forum.
Miałbyś możliwość dostawienia do tych dwóch obrazków 50-tek nikkorowskich? No chyba że ta druga to nikkor?![]()
Skontaktuj się z nami