Close

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    Tylko żeby ten mityczny SP-D (w komplecie z FM3d) nie skończył się jakąś limitowaną serią wyłącznie na rynek japoński w takiej cenie, przy której cena M9 będzie się wydawać okazyjną
    I tego sie obawiam. Zapotrzebowanie na dalmierze jest marginalne. Nawet w tym watku przewazaja opinie na temat optyki i rozdzielczosci a nikt nie docenia mozliwosci jakie daje ten typ aparatu. Nie zdziwie sie wiec, jak skonczy sie podobnie jak w tym przypadku:
    http://imaging.nikon.com/products/im...sp/index.htm#1

Domyślnie

Ciekawe kiedy Nikon wypuści dalmierz , po sukcesie komercyjnym M9 ( na zachodzie) jest to chyba pewne.
    Było by bardzo ciekawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Czekają?
    Jeśli już, to na Ciebie - żebyś kupił adapter i zapiął do Leiki
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Czekają?
    Jeśli już, to na Ciebie - żebyś kupił adapter i zapiął do Leiki
    Nie da sie. Bagnet zewnetrzny.

Ale czy jest moze adapter na mojego ptaszka zebym go wpial do Lajki?
    Bosz... Niech ktos zrobi normalny cyfrowy dalmierz, bo z tym onanizmem juz sie naprawde nie da wytrzymac.
    Doszlo do tego, ze wstyd pokazac sie z tym aparatem na powaznym temacie.

PS. Jest ktos na tym forum, kto zrobil juz nia jakies ciekawe zdjecia, czy nadal wszyscy cykacie firanki? :/

Domyślnie

Nie da sie. Bagnet zewnetrzny.
    Zewnętrzny i wewnętrzny. Wydaje mi się, ze niektóre się da, jest takie coś na przykład:
    http://cgi.ebay.com/CONTAX-NIKON-RF-...item414da7a25e
    Ale w tym temacie Ty na pewno wiesz więcej ode mnie, więc się nie upieram

Ale czy jest moze adapter na mojego ptaszka zebym go wpial do Lajki?
    Bosz... Niech ktos zrobi normalny cyfrowy dalmierz, bo z tym onanizmem juz sie naprawde nie da wytrzymac.
    Adapter do onanizmu? Hmmm... Może w SexShopie?

PS. Jest ktos na tym forum, kto zrobil juz nia jakies ciekawe zdjecia, czy nadal wszyscy cykacie firanki? :/
    Co to oznaczy ciekawe? Ja np nie umiem :P
    Co bym nie wrzucił, to komentarze są standardowe: zdjecie o niczym, brak koncepcji, że o balansie bieli wspominać nawet nie wypada
    A fizycznie zdążyłem niewiele, bo moja wróciła prawie od razu do Solms na adjustację okienek dalmierza w pionie. (Tak, tak, żebyście nie myśleli, że tylko żółci bracia pieprzą robotę. Aryjczycy też to potrafią, tylko za wyższą cenę.)
    Wiec dalej cykam firanki MP
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 17-03-2010 o 18:31
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Wow , cacuszka . Mam co prawda coś z Zeissa i Voigtlandera ale te zestawy robią wrażenie. Mógłby się Nikon określić , pewnie jak wypuszczą dalmierz ceny takich
    takich szkieł poszybują cenowo , podobnie jak w L .

Domyślnie

Ja M9 bym nigdy w życiu nie kupił, szkoda pieniędzy i już. Ostatnio oglądałem D700, D300 i D90 (sam mam D60). Dla mnie jako amatora to max D90, bo pozostałych po prostu nie wykorzystam nawet.
    Może zachwyt nad zdjęciami M9 wynika z zastosowanych obiektywów, ponieważ ogólna plastyka bardzo mi się podoba.

Domyślnie

Znaczy trzeba dalmierza dla mas ... może Volkswagen jakiegoś garbatego wypuści z mocowaniem Nikona awkorss .
    Jestem przekonany że ktoś z wielkich N C S coś wypuści , za oceanem Leica narobiła dużo szumu i emocji jak widać np w tym wątku.
    Trzymam kciuki że to będzie Nikon. Tylko żeby czasami to nie było jakieś skrzyżowanie m4/3 i dalmierza , chociaż ...

Domyślnie

Mario brawo, mnie się wszystkie bardzo podobają.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów