Close

Strona 24 z 34 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    ...Nikonem 9000 ze specjalnym szklanym mocowaniem...
    A 4x5 czym?

Domyślnie

tomwidlak masz fajne foty na stronie, szczególnie kilka pierwszych w dziale street
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Dzieki, Nikonem 9000 ze specjalnym szklanym mocowaniem. Skanuje dla ludzi generalnie jak bys kiedys byl zainteresowany
    Tak coś czułem, że to 9000, jak będę miał nowe materiały to się odezwę, dobrze wiedzieć, dzięki

Przesiadłeś się na Hassla? Nie ufam aparatom z bateriami, ale ten Contax to cudo... Zaczynam marudzić.

Domyślnie

Moje lacze ducha wyzionie Prosze bardzo, jak na shorpym - http://picasaweb.google.pl/tomwidlak...ITy9d2Bh7DMNQ#
    Tom, teraz co poniektórzy będą się przed Tobą modlić
    A ja tylko mam ciche życzenie, abyś okazał się tak dobrym wyjadaczem w handlu dobrym, używanym sprzętem jak dobrym jesteś fotografem. Wtedy czekać mnie będą spore u Ciebie wydatki
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    Tak coś czułem, że to 9000, jak będę miał nowe materiały to się odezwę, dobrze wiedzieć, dzięki

Przesiadłeś się na Hassla? Nie ufam aparatom z bateriami, ale ten Contax to cudo... Zaczynam marudzić.
    Tak, na 201F konkretnie ktorego teraz wlasnie sprzedaje tez z racji tego ze przesiadlem sie na wielki format I ja nie mam awersji do baterii, chyba ze w cyfrowce

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    A 4x5 czym?
    4x5 skanowalem u kumpla na Epsonie V750 ktorego chyba kupie - na 4x5 calkiem ladnie daje rade.

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    tomwidlak masz fajne foty na stronie, szczególnie kilka pierwszych w dziale street
    Dzieki, dalo rade dalmierzem

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Tom, teraz co poniektórzy będą się przed Tobą modlić
    A ja tylko mam ciche życzenie, abyś okazał się tak dobrym wyjadaczem w handlu dobrym, używanym sprzętem jak dobrym jesteś fotografem. Wtedy czekać mnie będą spore u Ciebie wydatki
    Lol, mam nadzieje ze nikt sie modlil nie bedzie A handlowcem jestem mysle lepszym niz fotografem, nieco cierpliwosci tylko bo z dostawami krucho

Domyślnie

Dorzucałeś ziarno w LR czy w czym tam obrabiasz? Ze średniego w takiej rozdzielczości nie powinno go jeszcze być widać, chyba że to 3200...

4x5 skanowalem u kumpla na Epsonie V750 ktorego chyba kupie - na 4x5 calkiem ladnie daje rade.
    V700/V750 doskonale da sobie też radę ze średnim.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Dorzucałeś ziarno w LR czy w czym tam obrabiasz? Ze średniego w takiej rozdzielczości nie powinno go jeszcze być widać, chyba że to 3200...
    To by byla tzw. herezja dla mnie, nie usktuteczniam czegos takiego - z tym pytaniem to raczej do producenta filmu I nie uzywam filmow czulszych niz 400, jesli juz to po terminie z wiekszym ziarenkiem bywaja

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    V700/V750 doskonale da sobie też radę ze średnim
    A to juz zalezy od tego co dla kogo jest "doskonale" i z czym sie porownuje Dla mnie doskonale skanuje Nikon 9000 a wszystkie Epsony jakie mialem osobiscie (4490, 4990, V700) calkiem ladnie dawaly sobie rade, dla tego tez i zmienilem

Domyślnie

...Nikonem 9000 ze specjalnym szklanym mocowaniem...
    Jeszcze raz nawiążę do tego fragmentu. Co to za szklane mocowanie i czy podejdzie do 8000?
    Te podziały pomiędzy 'doskonałe', a 'bardzo przyjemnie' rozumiem (aktualnie skanuję na Coolscanie 8000 oraz na Epson Perfection 4870 PHOTO) i trochę szperam.
    Edit:
    Hassel na allegro bardzo ładny
    Ostatnio edytowane przez samek ; 11-03-2010 o 10:36

Domyślnie

To by byla tzw. herezja dla mnie, nie usktuteczniam czegos takiego - z tym pytaniem to raczej do producenta filmu
    W takim razie może przeostrzyłeś? Którego producenta mam pytać? I jak wołałeś? Chyba że to znowu slajd przerobiony na BW (co akurat dla mnie jest tzw. herezją )?

Aha - chodzi mi dokładnie o zdjęcie nr 3, tam "ziarno" jest najlepiej widoczne.

I nie uzywam filmow czulszych niz 400, jesli juz to po terminie z wiekszym ziarenkiem bywaja
    Termin ważności materiałów światłoczułych, zwłaszcza prawidłowo przechowywanych, można traktować z dużym przymrużeniem oka

A to juz zalezy od tego co dla kogo jest "doskonale" i z czym sie porownuje Dla mnie doskonale skanuje Nikon 9000 a wszystkie Epsony jakie mialem osobiscie (4490, 4990, V700) calkiem ladnie dawaly sobie rade, dla tego tez i zmienilem
    Mam porównanie z Nikonami 4000 i 9000. W porównaniu z nimi Epson widocznie odstaje tylko przy bardzo gęstych slajdach i przy najwyższej rozdzielczości (powyżej 3000dpi). No i niestety wymaga trochę gimnastyki - idealnie ułożonego filmu, precyzyjnie dobranej wysokości ramki czy oprofilowania przy skanowaniu slajdów. Odwdzięcza się jednak świetnymi rezultatami.

EDIT:
    Co to za szklane mocowanie i czy podejdzie do 8000?
    Ramka z szybką AN. Podejdzie i do 8000.

Te podziały pomiędzy 'doskonałe', a 'bardzo przyjemnie' rozumiem (aktualnie skanuję na Coolscanie 8000 oraz na Epson Perfection 4870 PHOTO) i trochę szperam.
    Różnica pomiędzy 8000 a 9000 jest mniejsza niż pomiędzy 4870 a 700/750
    Ostatnio edytowane przez axer ; 11-03-2010 o 10:40
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Hehe, to nie takie proste, szczegolnie przy 50tkach - jak znajdziesz jakas ktora sie odroznia na plus to trzymaj
    Nawet nie chodziło mi o znalezienie takiego szkła. Raczej miałem na myśli sposób porównania na którym wszystko widać. Gdyby w taki sposób były zobrazowane pozostałe testy z ostatnich tygodni to nie mielibyśmy tych wszystkich sporów na forum.
    Miałbyś możliwość dostawienia do tych dwóch obrazków 50-tek nikkorowskich? No chyba że ta druga to nikkor?

Strona 24 z 34 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów