Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pank1 Zobacz posta
    ...człowiek ma ciekawe hobby i ogromną wiedzę, żeby samemu zrobić projekt i go wykonać z taką dużą precyzją. Też bym tak chciał.
    i o to w tym wszystkim chodzi.
    Po co ludzie budują miesiącami modele żaglowców albo samolotów? Przecież na tym ani nie popływa ani nie polata.
    Ja właśnie tak rozumiem hobby: robię coś, co mi sprawia frajdę. To nic, że można kupić dużo lepsze zdjęcia w jakiejś agencji. Że w sumie wyszłoby to taniej. Lubię to i koniec. Lubię ten dreszczyk niepewności, gdy wyciągam film z koreksu. Lubie to ślęczenie nad maskownicą i wdychanie oparów chemii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekRD Zobacz posta
    Już miałem się zgodzić, ale po namyśle mi przeszło. kiedy robisz zdjęcie, to masz nadzieję, że będzie co najmniej ciekawe. Może będzie super, może zdobędziesz nim jakąś nagrodę. W każdym razie ma szansę być wyjątkowe. Na razie tego nie wiesz. W przypadku tego aparatu, tworca wie ( o ile zdobędzie się odrobinę samokrytyki) że autofokusa nie zrobi lepszego niż fabryczny, ba! wogóle nie zrobi. Migawka może zrobi w serii 2kl/s ale będzie nim tak rzucać jakby siedział na zetorze, bo nie wyważy tak lustra jak fabryczne laboratorium.
    Nie znaczy to że nie rozumiem po co oni to robią. Tyle że mnie dołowałoby to, że to co robię będzie... no kiepskie, nie czarujmy się. Ale może nie o to chodzi, w końcu nadal robi się gliniane garnki...
    A tak ciężko ci zrozumieć, że może hobby tego człowieka to robienie aparatów a nie robienie zdjęć? Albo jedno i drugie? To jest takie skomplikowane? No litości...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    witam wszystkich analogowców.
    Z przykrością muszę stwierdzić, że jesteśmy "cienkie Bolki"

http://www.collection-appareils.fr/p...st=0&sk=t&sd=a

po francusku, więc nie kumam, ale wychodzi na to, że gość sam robi sobie lustrzankę

Zapytam , co to wnosi ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Zapytam , co to wnosi ?
    Zapytam: ale o co pytasz?

Domyślnie

fakt, wynikowi jest daleko do zenków sprzed 50 lat, zenek przy nim to szczyt technicznej doskonałości, ale rozumiem po co to zrobił i lubię robić rożne rzeczy z podobnych powodów co autor tego dzieła/ ''dzieła''

Domyślnie

No panowie, dajcie spokój. Facet zrobił sobie aparat i go ma. Ja podziwiam, nie byłbym w stanie czegoś takiego zaprojektować. Wy pewnie też nie
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów