Close

Strona 23 z 34 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    hehe, to nie takie proste, szczegolnie przy 50tkach - jak znajdziesz jakas ktora sie odroznia na plus to trzymaj
    zm 50/1.5

Domyślnie

Ano jest, mialem takowego i uwazam go z czystym sumieniem za najlepszy srednioformatowy aparat jaki kiedykolwiek uzywalem - gdyby nie to ze wole 6x6 to nigdy bym nie chcial innego aparatu. A 80mm f2 to jest poprostu bajka - ostrosc przy pelniej dziurze, trojwymiarowosc, bokeh, separacja, zero flary - zdecydowanie na liscie moich pieciu najlepszych szkiel. Kupila go odemnie ta Pani - http://www.zuzaslominska.com - wszystko poza kwadratami tam to wlasnie Contax. I jako ze nie lubie gadac o szklach bez zdjec - pare z Contaxowego 80 f2 (mam nadzieje ze nie bedzie problemem ze pokaze pare zdjec nie z dalmierza/leiki tu):
    W związku z powyższym: czy mógłbyś gdzieś powiesić do wglądu skany normalnej, ludzkiej wielkości, jak np u Shorpy'ego?
    Bo rozumiem, że do znaczków pocztowych używa się lupy, ale forum fotograficzne to chyba nie klaser...
    Chodzi mi o te żenujące 1024.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

...mam nadzieje ze nie bedzie problemem ze pokaze pare zdjec nie z dalmierza/leiki tu) :...
    Może byś do cholery stronę uakualnił? Bo aktualną wersję znam na pamięć

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    to mi właśnie problem rozwiązałeś, teraz tylko upolować jakiegoś niezajechanego
    W interfoto popatrz - jest tam interesujący Cię komplecik.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    W związku z powyższym: czy mógłbyś gdzieś powiesić do wglądu skany normalnej, ludzkiej wielkości, jak np u Shorpy'ego?
    Bo rozumiem, że do znaczków pocztowych używa się lupy, ale forum fotograficzne to chyba nie klaser...
    Chodzi mi o te żenujące 1024.
    A prosze bardzo - http://picasaweb.google.pl/tomwidlak...ITy9d2Bh7DMNQ#

Domyślnie

...Juz nie bawem, jeszcze troszke Tu jak chcesz zagladaj czasem, nowe sie pojawiaja - http://bokeh.digart.pl/ - zapraszam

A te w interfoto -ten za 3900 jest w dosc srednim stanie a za ideal chca sporo.
    A ten adres już znam - ale jakoś, jako odbiorca, lepiej się czuję pod adresem ze stopki

A na Contaxach się nie znam - widziałem tylko, że jest w inter - bo mi coś ostatnio na mózg padło i rozglądam się za MF i LF.

Domyślnie

Dzięki. Znaaacznie lepiej. Aczkolwiek do Shorpy'ego jeszcze kawałek brakuje...
    Najbardziej byłbym zadowolony z jakichś 2560x1600
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    A ten adres już znam - ale jakoś, jako odbiorca, lepiej się czuję pod adresem ze stopki

A na Contaxach się nie znam - widziałem tylko, że jest w inter - bo mi coś ostatnio na mózg padło i rozglądam się za MF i LF.
    Nie na mozg padlo tylko prawidlowa droge obierasz - dzien bez sredniego formatu to dzien stracony

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Dzięki. Znaaacznie lepiej. Aczkolwiek do Shorpy'ego jeszcze kawałek brakuje...
    Najbardziej byłbym zadowolony z jakichś 2560x1600
    Moje lacze ducha wyzionie Prosze bardzo, jak na shorpym - http://picasaweb.google.pl/tomwidlak...ITy9d2Bh7DMNQ#

Domyślnie

Nie na mozg padlo tylko prawidlowa droge obierasz - dzien bez sredniego formatu to dzien stracony
    Ech - ja tam nie wiem i się na tym nie znam. Prosty wyrobnik jestem. Ale z przyjemnością 6x6 położyłem na skaner.

...Prosze bardzo, jak na shorpym - http://picasaweb.google.pl/tomwidlak...ITy9d2Bh7DMNQ#
    Kurde - no ładne to. Wiem, że niektórzy marudzą nad za małą GO. Ale mnie się to widzi całkiem całkiem.

Domyślnie

I w Interfoto widziałem i na evilBayu wisi jeden troche zjechany, pojawił się w ładnym stanie wczoraj jeden, to dziś go nie ma, a ja funduszy nie zdążyłem ogarnąć.

a skany te duże przyjemne, czym to robiłeś?

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Ech - ja tam nie wiem i się na tym nie znam. Prosty wyrobnik jestem. Ale z przyjemnością 6x6 położyłem na skaner.

Kurde - no ładne to. Wiem, że niektórzy marudzą nad za małą GO. Ale mnie się to widzi całkiem całkiem.
    A na czym tu sie znac, jak sprawia Ci to przyjemnosc wieksza niz focenie czyms innym i do tego lubisz zdjecia to to jest najwazniejsze i tyle A Ci co marudza nad mala GO niech nie robia czy ogladaja mala GO, kazdy lubi co innego a zdjec na necie tyle ze kazdego zadowoli Ja uwielbiam mala GO i nigdy nie przymykam obiektywu, amatorowi wolno wszystko

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    a skany te duże przyjemne, czym to robiłeś?
    Dzieki, Nikonem 9000 ze specjalnym szklanym mocowaniem. Skanuje dla ludzi generalnie jak bys kiedys byl zainteresowany

Strona 23 z 34 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów