Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: D200 czy 30D?

Domyślnie

Interesują mnie szkła tylko i wyłącznie tamron lub sigma 28-75 f2,8 i 17-50 f2,8 więc cena szkieł do każdego systemu jest taka sama. Zastanawiam sienad body.Canon ma dużą sprzedaż i cieszy się dobrą opinią.Przeglądając forum canon widziałem czasem tematy zwiazane z wadliwym działaniem ale na forum nikon częściej. I dlatego sięzastanawiam. Na moje oko D200 jest leprzą puszką ale nie wiem jakie tak naprwdę zalety ma canon 30D.

Domyślnie

puszką jest lepszą nikon. ma też większa matrycę. bierz nikona, jak canona to bierz 5d, bo najwyżej tak wygląda kolejność.
    zdecyduj sie na coś wreszcie, bo pełno jest twoich wątków z różnymi wątpliwościami. Sam musisz znieść to jajo.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 20-12-2006 o 00:09
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritchaser Zobacz posta
    Kolega z pracy przesiadł się z 30D na D200 i mówi, że najbardziej brakuje mu... jakości i terminowości serwisu Canona. Z aparatu jest w pełni zadowolony, chwali go i twierdzi, że w sotunku do 30D ma same zalety.
    W takim ukladzie najlepszy bedzie Fuji S3pro, on nie wymaga praktycznie wcale interwencji serwisu, nawiasem mowiąc znacznie lepszego od serwisu Nikona i Canona.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

przestań się męczyć i kup d200 albo 30D. Niezaleznie od tego którą puszke kupisz, da Ci ona sporo wątpliwości, radości i rozgoryczenia. A czy Twoj zdjęcia ludziska bedą ogladali ze szczekami na ziemi zależy i tak od Ciebie a nie od aparatu
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie .

Spokojnie, już niedługo. Narazie jestem na etapie kompletowania funduszy więc poprostu co mi do głowy przyjdzie to piszę. Gdybym miał dziś odpowiednią ilość kasy to już bym jutro jechał po aparat. To cały problem. Ale póki co muszę czekać. Moje wątki pewnie trochę zaśmiecają forum ale po kupieniu aparatu pewnie się to nie zmieni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    Interesują mnie szkła tylko i wyłącznie tamron lub sigma 28-75 f2,8 i 17-50 f2,8 więc cena szkieł do każdego systemu jest taka sama. Zastanawiam sienad body.Canon ma dużą sprzedaż i cieszy się dobrą opinią.Przeglądając forum canon widziałem czasem tematy zwiazane z wadliwym działaniem ale na forum nikon częściej. I dlatego sięzastanawiam. Na moje oko D200 jest leprzą puszką ale nie wiem jakie tak naprwdę zalety ma canon 30D.
    Spokojnie, już niedługo. Narazie jestem na etapie kompletowania funduszy więc poprostu co mi do głowy przyjdzie to piszę. Gdybym miał dziś odpowiednią ilość kasy to już bym jutro jechał po aparat. To cały problem. Ale póki co muszę czekać. Moje wątki pewnie trochę zaśmiecają forum ale po kupieniu aparatu pewnie się to nie zmieni

To ja Ci napiszę tak. Olej te puszki. Zastanów sie jakie szkła by Ci najbardziej pasowały i do tego dokup body. Te tamrony są fajne sam jednego używam ale może lepiej sobie dokompletować lepsze lub dłuższe szkła. Bo jeśli bardzo nie potrzebujesz uszczelnień (wyłączając 30D aczkolwiek nie zdarzyło mi się żeby na deszczu zawiódł), 5kl/s, dużego bufora w raw-ach, magnezu to bym sobie te puszki odpuścił i kupił coś z niższej półki z lepszymi szkłami. W końcu w takim D80 masz niemal identyczną matrycę jak w D200.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Moje wątki pewnie trochę zaśmiecają forum ale po kupieniu aparatu pewnie się to nie zmieni
    Zapewne - pojawia sie nowe - co sadzicie o tym zdjeciu?
    MCC

Domyślnie e-oko

Może aż tak was nie będę molestował żeby się byle fotką chwali. czy ktoś z was kupował z e-oko.pl? sa jakieś doświadczenia z tym sklepem?podobno mozna dawać sprzęt używany w rozliczeniu.
    pozdrawiam

Domyślnie

Może aż tak was nie będę molestował żeby się byle fotką chwali. czy ktoś z was kupował z e-oko.pl? sa jakieś doświadczenia z tym sklepem?podobno mozna dawać sprzęt używany w rozliczeniu.
    pozdrawiam
    A czytales co szanowny kolega Kolekcjoner napisal? Skomentuj to chociaz. Ja osobiscie uwazam ze ma calkowita racje..

Skoro chcesz naszych rad, to chociaz czytaj co do Ciebie piszemy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To ja Ci napiszę tak. Olej te puszki. Zastanów sie jakie szkła by Ci najbardziej pasowały i do tego dokup body. Te tamrony są fajne sam jednego używam ale może lepiej sobie dokompletować lepsze lub dłuższe szkła. Bo jeśli bardzo nie potrzebujesz uszczelnień (wyłączając 30D aczkolwiek nie zdarzyło mi się żeby na deszczu zawiódł), 5kl/s, dużego bufora w raw-ach, magnezu to bym sobie te puszki odpuścił i kupił coś z niższej półki z lepszymi szkłami. W końcu w takim D80 masz niemal identyczną matrycę jak w D200.
    Wiem że D80 by mi wystarczył, ale d200 ma leprzą ergonomię moim zdaniem i czasem bym chciał potrzaskać seriami w RAW-ach. D200 szybciej zapisuje na karcie z tego co wiem. Uszczelnienia nie są aż tak potrzebne. Szkła wystarczą mi 17-50 i 28-75, tylko że ciężko ostatnio z tymi tamronami. Najbliżej mam do fotojokera atam mi oznajmili że właśnie wychodzą z tych szkieł i już takich nie będzie. Mogę ewentualnie ściągnąć sigmę ale też nie wiedomo kiedy i za ile. Miał ktoś kontak z tymi sigmami? Szłyszałem o nich więcej złego niż dobrego.
    pozdrawiam

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów