Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Olympus EP1

Domyślnie

Dual kit najtaniej w Ole ole!
    Ale chcąc kupić na raty, opłaca się w Euro, bo mają 30x0% - jak się doliczy procent w innych sklepach, to wychodzi drożej.
    Bez miłości nie da się żyć. Ja stawiałbym na tlen.

Domyślnie

Witam
    Zastanawiam się nad kupnem E-P1 z 17-ką, który miałby zastąpić LX-3 jako wszędziebędący ze mną aparat.
    Oczywiście pomysł zrodził się dlatego, że jakość zdjęć LX-3 przestała mi wystarczać.
    Pytanie: czy osiągnę jakość podobną jak przy D90 z 35/1,8, czy to raczej marzenie ściętej głowy?
    Jak ma się jakość zdjęć E-P1 kontra lx-3 z jednej i D90, D5000, D300 z drugiej strony?

Marzy mi się jakość D90 w wielkości LX-3 lub tylko ciut większej. Stała ogniskowa mi nie przeszkadza, lubię ogniskową 35 mm, 35/1,8 na DX jest dla mnie ciut za wąska.

Pozdrawiam
    Tomek...
    DX i m43.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek... Zobacz posta
    Witam
    Zastanawiam się nad kupnem E-P1 z 17-ką, który miałby zastąpić LX-3 jako wszędziebędący ze mną aparat.
    Oczywiście pomysł zrodził się dlatego, że jakość zdjęć LX-3 przestała mi wystarczać.
    Pytanie: czy osiągnę jakość podobną jak przy D90 z 35/1,8, czy to raczej marzenie ściętej głowy?
    Jak ma się jakość zdjęć E-P1 kontra lx-3 z jednej i D90, D5000, D300 z drugiej strony?

Marzy mi się jakość D90 w wielkości LX-3 lub tylko ciut większej. Stała ogniskowa mi nie przeszkadza, lubię ogniskową 35 mm, 35/1,8 na DX jest dla mnie ciut za wąska.

Pozdrawiam
    Tomek...
    Trudno powiedzieć... 17 mm nie wypadł rewelacyjnie. Lepsze notowania ma "naleśnik" Panasonic 20 mm f/1.7.
    Najlepiej pooglądać sample.
    By Ci trochę zamieszać , spójrz na to.
    Bez miłości nie da się żyć. Ja stawiałbym na tlen.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    Trudno powiedzieć... 17 mm nie wypadł rewelacyjnie. Lepsze notowania ma "naleśnik" Panasonic 20 mm f/1.7.
    Najlepiej pooglądać sample.
    By Ci trochę zamieszać , spójrz na to.
    Tylko, że Samsung EX1 ma malutką, podobną do lx3 matrycę.
    A co do 17-ki, to też mam mieszane uczucia. Photozone go miesza z błotem, a u optycznych wypadł nieźle.
    Po głowie chodzi mi jeszcze Panasonic gf1 z 20-ką, ale z tego co widzę, to tam będę skazany na RAW-y.

Pozdrawiam
    Tomek...
    DX i m43.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek... Zobacz posta
    E-P1 czy inny GF-1 z naleśnikiem jest super, ale nie jest niestety kieszonkową maszyną "zawsze w pogotowiu". Owszem, szczególnie z 20mm Panasa ma SPORE możliwości, ale ten kto uwierzy w gadanie o kieszonkowości takiego rozwiązania będzie lekko rozczarowany. Do kieszeni w M65 Field Jacket owszem spokojnie wchodzi, ale nie zawsze łażę w wojskowej kurtce albo z torbą. Latem będzie jeszcze większy problem... takze LX3 to LX3 i E-P1 go nie zastąpi (gabarytowo).

Domyślnie

Rozmiar nie będzie dla mnie problemem.
    Jeszcze dwa lata temu moim aparatem na każdą okazję był Pentax Me super z naleśnikiem 40/2,8. Rozstałem się z nim z bólem , zanim poleciał dalej do rzeki trafił najpierw w moją stopę. Może jeszcze do dzisiaj leży gdzieś w wodzie koło wodospadu Podgórnej niedaleko Przesieki.

Gorzej z jakością.
    Jeśli zdjęcia z e-p1 z 17-ką będą mniej ostre niż z LX3, to będę czuć spory niedosyt. Bo co do dynamiki matrycy nie mam żadnych wątpliwości.

Pozdrawiam
    Tomek...
    DX i m43.

Domyślnie

Ja chciałam zapytać, czy do Olympusa e-p1 jest możliwe użycie (za pomocją jakichś konwerterów?) założenie obiektywów z Zenita 12 XP?

Domyślnie

yuki - to właśnie jest w m4/3 jest najlepsze!
    Możesz użyć, poprzez adapter - niemalże wszystkich obiektywów na świecie, począwszy od tych dziwnych smaczków do kamer (24/1.4 czy 50/0,95) aż po wielkoformatowce, kilka razy większe od puszki
    Naucz się czytać

Domyślnie

dzięki wielkie

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów