Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Mb-d200

Domyślnie

a ja inaczej niż w chór narzekań - bez gripa d200 był ciagle mały i niewygodny. z gripem jest baraardzo, baaardzo dobrze, idealny. dłonie mam duże ; niedźwiedziu - wagowo nie ale wzrostowo jestesmy podobnego kalibru, trzyma się świetnie. faktycznie zmiana pol AF uciązliwa, zamykanie klapki skandalicznie niedopracowane, o szczelności nie ma mowy. ale ogólnie - zdecydowanie warto i da się trafic za 540 w sklepie.

Domyślnie

hmm, sam nie wiem moze go jakos uszczelnie silikonem
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

na śmieszność się narażam, ale... mam taki niespejalnie estetyczny patent (podejrzałem u reportera z newsweeka, używał d200): "zagrożone" miejsca okleiłem czarną tasmą izolacyjną

Domyślnie

i tez tak mysle ze zrobie tzn polece silikonem i potem oblepie tasma izolacyjna jak silikon nie wystarczy , ma nie wyladac ladnie ale ma dzialac sprawnie w kazdych warunkach
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

tak, tylko, że do ładowania AKKU to i tak trzeba tę klapkę otworzyć. Inaczej faktycznie można by to miejsce zaspawać
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Moze mam jakis inny grip, ale moj sie domyka i jest szczelny (wiem bo robilem w mocnym deszczu).
    Gdyby ktos nie zauwazyl, to dookola klapki jest uszczelka.

No coz, ale moze ja mam jakis super-egzemplarz
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

to ja moze jeszce dodam, ze grip sie nie nadaje do mocowania aparatu na statywie - wszysko sie chwieje i to z lekkimi szkielkami.
    luzy i to wyrazne sa na laczeniu aparatu z gripem i co ciekawsze na dolnej sciance gripa (tam gdzie przykreca sie statyw). Ten plastik jest po prostu troche za miekki.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek Zobacz posta
    to ja moze jeszce dodam, ze grip sie nie nadaje do mocowania aparatu na statywie - wszysko sie chwieje i to z lekkimi szkielkami.
    Z tym sie niestety zgodze, ale...
    Jeszcze nie widzialem gripa, ktory by nie mial tej przypadlosci

Jedynie puszki z "wbudowanym" gripem sa sztywne.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adak Zobacz posta
    Jedynie puszki z "wbudowanym" gripem sa sztywne.
    Taaak, potwierdzę,... F4
    Ale z F80 też nie było źle.
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów